Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Σπιτικό παγωτό με δύο μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Απλά τέλειο!

8 Μαΐου 2019 09:57
Σπιτικό παγωτό με δύο μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Μια απίστευτη ευκολία να φτιάχνεις παγωτό σπίτι σου μόνο με δύο υλικά! Μπορείς να βρεις έτοιμο καραμελωμένο γάλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αποφεύγοντας έτσι το πολύωρο βράσιμο στην κατσαρόλα και το άγχος του να συμπληρώνεις διαρκώς νερό.
Κι όσο για την πρώτη εκδοχή, το ροδάκινο εννοώ, εκεί μπορείς να παίξεις με την φαντασία σου και τα φρούτα που έχεις σπίτι.
Πιο κάτω μπορείς να διαβάσεις τι άλλες εναλλακτικές έχεις για να ετοιμάσεις εύκολα και νόστιμα, παγωτό με φρούτα* στα παιδιά σου!

Υλικά
για το παγωτό ροδάκινο
3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
200 γρ ζαχαρούχο γάλα

για το παγωτό καραμέλα

300 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Διάβασε πως γίνεται το παγωτό με γεύση ροδάκινο
1. Κόβω σε φέτες το ροδάκινο και τις τοποθετώ σε σκεύος που αντέχει στην κατάψυξη για να παγώσουν.

2. Βάζω το παγωμένο ροδάκινο στο blender, προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω μέχρι να πολτοποιηθεί το φρούτο και να γίνει όλο το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα.
3. Στη συνέχεια μεταφέρω το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω και το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη.
Προσέχω η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στο μείγμα, για να αποφύγω την δημιουργία κρυστάλλων.
4. Βάζω το σκεύος στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.


Διάβασε πως γίνεται το παγωτό με γεύση καραμέλα
Στον κάδο του μίξερ, χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτω το καραμελωμένο γάλα κι ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρω το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω και το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη.
Προσέχω η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στο μείγμα, για να αποφύγω την δημιουργία κρυστάλλων.
Βάζω το σκεύος στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σημείωση:
Γαρνίρω με σιρόπι καραμέλα.
Στο μείγμα μπορείς να προσθέσεις τριμμένο μπισκότο ή κομματάκια σοκολάτας.
Φυσικά και μπορείς να γαρνίρεις με ότι άλλο επιθυμείς. Όπως π.χ με σιρόπι σοκολάτας.

Πηγή: mamatsita.com

Τούρτα με τσουρέκι και παγωτό καϊμάκι!

Τούρτα με τσουρέκι και παγωτό καϊμάκι!

Ο συνδυασμός του σιροπιαστού με το παγωτό είχε από πάντα μεγάλη γευστική επιτυχία! Μία φανταστική συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά

Για τη βάση

1 μεγάλο στρογγυλό τσουρέκι, ελαφρώς μπαγιάτικο
Για το σιρόπι
100γρ. ζάχαρη
100ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 φλούδες πορτοκαλιού
βανίλια

Για τη γέμιση

1½-2 κιλά παγωτό καϊμάκι έτοιμο ή σπιτικό*
Για τη διακόσμηση
γλυκό κουταλιού βύσσινο

Διαδικασία

Τούρτα τσουρέκι

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι για 7 λεπτά.

Κόβετε το καπάκι από το τσουρέκι, το κρατάτε στην άκρη, και αδειάζετε με τα χέρια προσεκτικά την ψίχα, αφήνοντας όμως ένα μικρό δάχτυλο περίπου. Το ψήνετε στο φούρνο να ροδίσει και στη συνέχεια το σιροπιάζετε. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Το καπάκι από το τσουρέκι το κόβετε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια, που επίσης ψήνετε στο φούρνο και τα σιροπιάζετε.

Αφήνετε το παγωτό καϊμάκι εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και να μπορείτε να το δουλέψετε. Στη συνέχεια, βγάζετε το μισό τσουρέκι από το ψυγείο και το γεμίζετε με τη μισή ποσότητα παγωτού. Βάζετε από πάνω τα σιροπιασμένα κομμάτια του τσουρεκιού που ετοιμάσατε και καλύπτετε με το υπόλοιπο παγωτό.

Διακοσμείτε την τούρτα σας με γλυκό βύσσινο και αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.

Tips

Για σπιτικό παγωτό καϊμάκι: Χτυπάτε στο γουδί ½ φλιτζάνι ζάχαρη με 1 κουτ. γλυκού μαστίχα μέχρι να γίνουν σκόνη. Διαλύετε 3 κουτ. γλυκού σαλέπι σε ½ φλιτζάνι γάλα κατσικίσιο. Σε κατσαρόλα βάζετε 2½ φλιτζάνια γάλα κατσικίσιο και το ζεσταίνετε.

Όταν γίνει χλιαρό, ρίχνετε το μίγμα με το σαλέπι και το γάλα και τη μαστίχα με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ακόμη ζάχαρη και 3½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου πήξει λίγο το μίγμα του παγωτού.

Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το παγώνετε σε παγωτομηχανή.

Μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα και με μακρόστενο τσουρέκι κομμένο σε πολλές φέτες ή με ένα στρογγυλό που θα κόψετε οριζόντια σε δύο δίσκους. Και στις δύο περιπτώσεις τα ψήνετε ελαφρά. Ύστερα τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος ένα τσέρκι στα μέτρα του τσουρεκιού σας.

Βάζετε μέσα την πρώτη στρογγυλή βάση ή τις φέτες από το τσουρέκι και τις σιροπιάζετε. Από πάνω στρώνετε το μισό παγωτό. Ισιώνετε και συνεχίζετε με δεύτερη στρώση τσουρεκιού.

Τελειώνετε με το υπόλοιπο παγωτό. Διακοσμείτε από πάνω με γλυκό κουταλιού βύσσινο και, αν θέλετε, και ρολά bitter σοκολάτας (που κόβετε με το ειδικό εργαλείο) και κροκάν φουντουκιού.

Εάν όμως σου αρέσει το παγωτό τότε σου έχουμε μία ιδιαίτερη συνταγή, πανεύκολο παγωτό τιραμισού!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share