Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νηστίσιμο παγωτό φράουλα: Εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

Μόνο με 2 υλικά!

25 Απριλίου 2019 15:27
Νηστίσιμο παγωτό φράουλα: Εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

Εύκολη λαχταριστή συνταγη για παγωτό φράουλα και πάνω απ'ολα νηστίσημη μονο με δύο υλικα!

Υλικά

περίπου 3-4 μπάλες παγωτού
1 κουτί γάλα καρύδας 400 ml
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπώλ το γάλα καρύδας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι παγωμένο, απλά αφαιρέστε λίγο από το διαφανές υγρό που διαχωρίζεται από τη λευκή κρέμα, ώστε να μην είναι πολύ νερουλό το μίγμα μας.

Χτυπάμε δυνατά με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Δεν θα γίνει σαντιγύ αλλά θα αρχίσει να γίνεται κρεμώδες και πηχτό.

Ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα, χτυπάμε να ομοιογενοποιηθεί και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη.

Βγάζουμε και ξαναχτυπάμε κάθε μία ώρα ώστε να αφρατέψει.



Το πιο εύκολο παγωτό με παρφέ κρέμα και φράουλα!

Στις δεκαετίες ΄70 και ΄80 ήταν η μεγάλη σπεσιαλιτέ των ζαχαροπλαστείων.

«Παγωτό κασάτα» το παραγγέλναμε και ήταν «γεμιστό» με βελούδινη κρέμα με κομμάτια φρούτων γλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή του αγαπημένου παγωτού σερβιρισμένο σαν κέικ ή τούρτα

Υλικά

Για το παρφέ κρέμας

500ml κρέμα γάλακτος
4 ασπράδια αβγών
75γρ. φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα
4-5 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Couantreau
75γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα ή καραμελωμένα και χοντροκομμένα
150γρ. μέλι
50γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό φράουλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ (410γρ.) διαλυμένο σε άλλο τόσο νερό
6 κρόκους αβγών
1 κάψουλα βανιλίνης
½ κιλό φράουλες
1 φλιτζάνι νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από ½ λεμόνι
μερικά μπισκότα σαβαγιάρ (προαιρετικά

Για τη σάλτσα σοκολάτας

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
100ml γάλα φρέσκο
50ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας Bailey’s ή Kalhua

Διαδικασία!

Ετοιμάζετε το παρφέ κρέμας: Μαρινάρετε για 1-2 ώρες τα φρούτα στο λικέρ και τα στραγγίζετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο.

Στο μεταξύ βράζετε σε κατσαρολάκι το μέλι με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά το μέλι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνετε το μέλι και χτυπάτε ζωηρά μέχρι να κρυώσει εντελώς το μίγμα.

Ανακατεύετε τη σαντιγί με τα μαριναρισμένα φρούτα, τα αμύγδαλα, και προσθέτετε το μίγμα με απαλές κινήσεις στη μαρέγκα. Το ρίχνετε σε σαλατιέρα ή μακρόστενη φόρμα του κέικ που έχετε καλύψει με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη.

Ετοιμάζετε το παγωτό φράουλας: Βράζετε το 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη με το νερό και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού μέχρι να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι, όπως στα γλυκά του κουταλιού. Όταν κρυώσει το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τις φράουλες και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το διαλυμένο εβαπορέ. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το ζεστό γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσοχή να μην πάρει βράση. Το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε με το μίγμα της φράουλας.

Όταν έχει μισοπήξει το παρφέ, βγάζετε την φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνετε από πάνω το παγωτό φράουλα. Αν θέλετε σκεπάζετε την επιφάνεια με σαβαγιάρ, ελαφρώς μουσκεμένα σε ποτό της αρεσκείας σας. Βάζετε την φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και με μια μαρίζ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογεννοποιηθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Πριν σερβίρετε βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share