Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το πιο νόστιμο κέικ με τριπλή σοκολάτα!

Γαρνιρισμένο με σταγόνες σοκολάτας!

30 Απριλίου 2019 09:52
Το πιο νόστιμο κέικ με τριπλή σοκολάτα!

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας. Αφράτο ,καλυμμένο με γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένο με σταγόνες σοκολάτας για τριπλή σοκολατένια απόλαυση.

Υλικά συνταγής
1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού ξυνόγαλο (buttermilk) (στα μεγάλα Σ.Μ.) [*]
1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού φρέσκο ζεστό καφέ φίλτρου
Για τη γκανάς σοκολάτας:
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας (½+½ φλ. χωριστά)



Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Σε άλλο, μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά, τα χτυπάτε με το μίξερ, προσθέτετε και όλα τα άλλα υγρά συστατικά με τελευταίο το καφέ, χτυπώντας τα με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ενσωματώνονται μετά από μετά από κάθε προσθήκη.
Τέλος ρίχνετε σταδιακά και το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάτε αμέσως το χτύπημα στο μίξερ. Μη το χτυπήσετε για πολύ ώρα και σφίξει η ζύμη.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10-15 λ να σταθεί και κατόπιν το ξεφορμάρετε σε φόρμα όπου το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Για τη γκανάς σοκολάτας: Βάζετε τα 2/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρόλι τη κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και την αδειάζετε πάνω στις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο μπολ. Την αφήνετε για 1 λ και μετά την ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μικρού κουταλιού περιχύνετε το κρύο κέικ με τη γκανάς κάνοντας ζινκ-ζαγκ μοτίβο αφήνοντάς τη να κυλίσει στα τοιχώματα του κέικ. Από πάνω το γαρνίρετε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φτιάξτε το δικό σας ξινόγαλο/buttermilk αναμιγνύοντας καλά 1 φλ. γάλα με 1 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς και είναι έτοιμο για χρήση. Φυσικά η δοσολογία προσαρμόζεται ανάλογα με τη ποσότητα που αναφέρεται στη συνταγή σας.

Υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! - Μία φανταστική συνταγή!

Φτιάξτε ένα φανταστικό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα, μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μιλάμε για ένα ζουμερό, αφράτο κέικ σοκολάτας με αρώματα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας. Και το καλύτερο δεν σας το είπα…είναι νηστίσιμο!

Και φυσικά κανείς δεν θα το πιστεύει!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει καμιά ιδιαίτερη εκτέλεση!

Μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ ή με το χέρι.

Το περίεργο με αυτό το κέικ σοκολάτας είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο ζουμερό γίνεται αρκεί να μην το έχουμε εκτεθειμένο στον αέρα.

Αν θέλουμε για έξτρα γεύση γλασάρουμε το κέικ με ένα γλάσο της επιλογής μας. Για να σας διευκολύνω μπορείτε να κάνετε το εξής.

Λιώστε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέστε λίγο σπορέλαιο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι στη σοκολάτα.Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κέικ μας!

Όπως είδαμε στο evicita.gr η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει!

Όπως και να το κάνετε σίγουρα θα σας αρέσει! Ωστόσο, αν δεν είστε τόσο πολύ λάτρης της σοκολάτας, μπορείτε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ με ταχίνι που υπάρχει σε παλαιότερη ανάρτηση.

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
340 γρ.νερό
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. κακάο
μια τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν ,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τέλος,ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σικλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σοκολάτας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.Περιχύνουμε με γλάσο (προαιρετικά)…

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε περίοδο Σαρακοστής και νηστείας σου έχουμε δύο υπέροχες συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε η συνταγή από το Άγιο Όρος για Νηστίσιμο Εκμέκ και νηστίσιμα pancakes με ταχίνι!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share