Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εκπληκτική συνταγή για νόστιμη κρεατόσουπα!

Φοβερή συνταγή!

2 Απριλίου 2019 10:45
Εκπληκτική συνταγή για νόστιμη κρεατόσουπα!

Αυτή είναι η φανταστική συνταγή για νόστιμη κρεατόσουπα με μοσχάρι! Λαχταριστή με φρέσκο μοσχαράκι και λαχανικά θα ξετρελαθείτε! Μιας και ο καιρός δεν ξέρει τι θέλει σας βρήκαμε μια ιδανική συνταγή για να φτιάξετε το μεσημέρι στην οικογένεια σας! Δείτε ακόμα μια εναλλακτική συνταγή που σας προτείνουμε: Μελιτζάνες στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ

1.250 γραμμάρια μοσχαράκι
2 καρότα ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
2 λίτρα νερό

Δείτε ακόμα: Η κορυφαία συνταγή για ελιόψωμο ολικής άλεσης!

1 κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό(θα χρησιμοποιήσουμε τα κοτσανάκια)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας. Το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε. Τα γυρνάμε, για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το νερό, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Στο σημείο αυτό, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα.

Σας προτείνουμε ακόμα: Τέλεια πίτσα με ρόκα παρμεζάνα!

Φανταστικά κανελόνια με κιμά!

Σκέφτεστε να φτιάξετε για την οικογένεια σας ένα νόστιμο και σχετικά εύκολο φαγητό; Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για κανελόνια με κιμά που θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους!

Δείτε ακόμα: Τέλεια συνταγή με χοιρινό λεμονάτο με πατάτες!

Υλικά:

1 κιλό κιμά
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες (ξεφλουδισμένες) (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 ξύλο κανέλας
150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
25 κανελόνια

Σας προτείνουμε ακόμα: Κανελόνια με σπανάκι, φέτα και σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.

Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον.

Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.

Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.

Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα).

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.

Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά! Μην φοβάστε να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό και νόστιμο!

Σας ανοίξαμε την όρεξη; Δείτε μια τέλεια συνταγή για γλυκό: Φτιάξτε τέλειες βάφλες μόνοι σας!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share