Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3 υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές για γλυκά με ελάχιστα υλικά

Γλυκά τα χωρίς κόπο!

28 Μαρτίου 2019 13:30
3 υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές για γλυκά  με ελάχιστα υλικά

Η Σαρακοστή είναι ακόμα στην αρχή της και για αυτό μπορούμε να κάνουμε τις νηστίσιμες συνταγές οι οποίες είναι και απίστευτα νόστιμες! Άλλη μια νηστίσιμη συνταγή για την νηστεία είναι και το σταφιδόψωμο

Μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα γλυκά και με λίγα μόλις υλικά. Τέλος, εφόσον μιλάμε για νηστίσιμες συνταγές, εννοείται πως είναι γλυκά κατάλληλα και για τους χορτοφάγους της παρέας...

Τρουφάκια

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 100γρ. άγλυκο κακάο, 200γρ. ζάχαρη, 200γρ. τριμμένη φρυγανιά, 200γρ. καρύδι χοντροκομμένο, 2-3 ποτήρια νερό, λίγο κονιάκ και τρούφα κουβερτούρας ή ινδοκάρυδο για το τέλος.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε όλα τα στερεά υλικά μαζί και ανακάτεψε τα. Έπειτα, ρίξε νερό και κονιάκ. Ανακάτεψε καλά τη ζύμη σου και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα πλάσε τρουφάκια σε μπαλάκια. Στρώστα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτα στο ψυγείο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν πασπάλισε τα με τρούφα ή ινδοκάρυδο. Δες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια εδώ.

Παστέλια

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες μέλι, 2/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδα, 1/2 κούπα σουσάμι και 1/2κ.γ τζίντζερ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το μέλι, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Ανακάτεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση άσε το μείγμα στη φωτιά για 8 λεπτάκια. Απόσυρε το μείγμα από τη φωτιά και πρόσθεσε το σουσάμι και τα καρύδια. Ανακάτεψε το μείγμα και έπειτα άπλωσε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Για να απλωθεί πιο εύκολα βάλε στα χέρια σου λίγο λάδι ή λίγο Βιτάμ. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς το μείγμα κόψε τα παστέλια σου σε κομμάτια. Άφησε τα να κρυώσουν εντελώς και μπορείς να τα απολαύσεις.


Κουλουράκια με μαρμελάδα

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κούπα μαργαρίνη,1 1/2 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας σου.

Είναι η αγαπημένη μου νηστίσιμη συνταγή, μιας και είναι τόσο εύκολη και μπορείς να την κάνεις με 2 διαφορετικές παραλλαγές. Επίσης είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ και φυσικά μεγάλοι και παιδιά γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Θα σας ξετρελάνει: Ελληνικός νηστίσιμος μπακλαβάς με μέλι!


Στη συνταγές του ελληνικότατου μπακλαβά από την Εύβοια, που υιοθέτησα ως έναν από τους καλύτερους, πρόσθεσα και πιπέρι και ιδού το αποτέλεσμα!

Υλικά
1½ πακέτο φύλλο κρούστας
600γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γεμάτη, κανέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλα κοπανισμένα
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο εκλεκτό μέλι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι λεπτοαλεσμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, την τριμμένη κανέλα, τα κοπανισμένα γαρίφαλα, καθώς και το λεπτοαλεσμένο πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά.

Κρατάτε 6 ολόκληρα φύλλα κρούστας και τα υπόλοιπα τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Παίρνετε το ταψί που θα ψήσετε τον μπακλαβά και απλώνετε στον πάτο του 3 φύλλα κρούστας αλάδωτα. Ρίχνετε επάνω τους 2-3 κουτ. σούπας από το μίγμα της καρυδόψιχας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει όλο το μίγμα καρυδόψιχας και τα φύλλα, τοποθετώντας τα εναλλάξ. Όταν τελειώσει η καρυδόψιχα, σκεπάζετε το ταψί με 3 ολόκληρα φύλλα κρούστας αλάδωτα.

Αν σας αρέσει η σκοκολάτα δείτε τη συνταγή με μπακλαβά σοκολατένιο!

Παίρνετε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβετε το μπακλαβά διαγώνια σε κομμάτια φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι τον πάτο του ταψιού.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι ώσπου να αρχίζει να καπνίζει. Με ένα κουτάλι της σούπας, περιχύνετε το μπακλαβά με το καυτό λάδι, αδειάζοντάς το στα σημεία που τον κόψατε. Θα δείτε ότι το καυτό λάδι, καθώς ακουμπά το φύλλο, το ψήνει.

Ψήνετε το μπακλαβά στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ώσπου να αρχίσουν τα φύλλα να ροδοκοκκινίζουν καλά. Στη συνέχεια τον βγάζετε από το φούρνο.

Μέσα σε ένα μπρίκι, ζεσταίνετε καλά το μέλι μέχρι να γίνει ιδιαίτερα υδαρές. Περιχύνετε τον μπακλαβά και πάλι επάνω στα κοψίματα και όσο είναι ακόμα καυτός. Τον αφήνετε μέσα στο ταψί για τουλάχιστον ½ ώρα, να ρουφήξει όλο το μέλι. Μετά τον βγάζετε κόβοντάς τον σε μερίδες και τον σερβίρετε σε πιατέλα.

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share