Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε την τέλεια κοτόπιτα!

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή!

18 Δεκεμβρίου 2018 10:21
Φτιάξτε την τέλεια κοτόπιτα!

Μια συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένων όλων πουλερικό, το κοτόπουλο, σαν κυρίως υλικό σε μια υπέροχη, πεντανόστιμη κοτόπιτα που μπορείτε να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως γεύμα.

Μια δοκιμασμένη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ, από τα κιτάπια της γιαγιάς με σίγουρη επιτυχία.

Υλικά συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όχι μόνο ο ΣΚΑΙ: Έσκασε βόμβα και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη!

1 κοτόπουλο 1 ½ κιλά περίπου
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα ή 5 μέτρια αυγά, χτυπημένα
100 ml γάλα
1 ⅓ φλ. τσαγιού τυρί γραβιέρα ή ρεγκάτο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
500 γρ. φύλλο κρούστας
3/4-1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για την Ελένη Μενεγάκη!

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, σε τόσο νερό ώστε απλά να σκεπάζει το κοτόπουλο, και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει καλά, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε πιατέλα να κρυώνει. Συνεχίζετε να βράζετε το ζωμό με τα κρεμμύδια μέχρι να “σωθεί” ο ζωμός και να γίνουν ένας πυκνός χυλός.

Εν τω μεταξύ μόλις μισοκρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε τη πέτσα του και όλα τα κόκαλα και το κόβετε με τα χέρια σας σε μικρά κομματάκια. Το αφήνετε στην άκρη.

Όταν χυλώσουν τα κρεμμύδια προσθέτετε το γάλα και τα κομματάκια κοτόπουλου στη κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα και την αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει το μείγμα.Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το τυρί, αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα μεγατόνων: Χωρίζουν Μπακογιάννη - Κοσιώνη!

Στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα ένα με το βούτυρο. Απλώνετε από πάνω το μείγμα της γέμισης, στρώνετε την επιφάνεια και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν περιμετρικά προς τα μέσα.

Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα ένα ένα και βυθίζετε τα φύλα που εξέχουν προς τη βάση του ταψιού.

Βουτυρώνετε την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια. Τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 55-60 λ. μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα και γίνουν τραγανά. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε να χλιαρίνει και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share