Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η πιο νόστιμη καρυδόπιτα!

Ένα από τα κλασικά σιροπιαστά γλυκά!

29 Σεπτεμβρίου 2018 13:48
Η πιο νόστιμη καρυδόπιτα!

Ένα από τα κλασικά σιροπιαστά γλυκά μας που έχει πάντα φανατικούς θαυμαστές.

Υλικά

Για την καρυδόπιτα

400γρ. αλεύρι μαλακό
30γρ. μπέϊκιν πάουντερ
κανέλα στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
250γρ. καρύδι τριμμένο
250γρ. βούτυρο 82%
250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αβγά
150ml γάλα πλήρες
ελάχιστο γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυκλώνας Ζορμπάς: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ!

700γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
450ml νερό
50γρ. γλυκόζη
½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε να πάρει βράση το σιρόπι σε μεσαία θερμοκρασία και μετά από 10 λεπτά το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Φτιάχνετε την καρυδόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η περιουσία της παρουσιάστριας! Τα ακίνητα και τα πολλά μηδενικά στους λογαριασμούς της

Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε το μίγμα από το μίξερ, και ενσωματώνετε σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί μέχρι τη μέση. Αδειάζετε το μίγμα της καρυδόπιτας και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Σιροπιάζετε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι, αφού πρώτα τη χαράξετε σε κομμάτια. Περιμένετε να απορροφήσει εντελώς το σιρόπι και να κρυώσει η πίτα πριν την σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share