Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά λαχανικά με ρύζι, τυριά και αντζούγιες!

Τα πιο εναλλακτικά γεμιστά!

29 Ιουνίου 2018 10:58
Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά λαχανικά με ρύζι, τυριά και αντζούγιες!

Ίσως τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έχετε δοκιμάσει, με τυριά και αντζούγιες να τους δίνουν ιδιαίτερη γεύση που θα σας αρέσει πολύ όμως.

Όπως όλα τα γεμιστά, είναι καλύτερα όταν τα απολαμβάνετε χλιαρά και όχι ζεστά από τον φούρνο.

Υλικά

4 μικρές ντομάτες
4 στρογγυλά κολοκύθια
4 πιπεριές κόκκινες
200γρ. ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)
5 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
100γρ. κασέρι ή γραβιέρα, σε κυβάκια
6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
5 κουτ. σούπας pesto βασιλικού (έτοιμο από βαζάκι)
1 γεμάτη κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας κούφανε! Η ατάκα της Γερονικολού για τον Τσιμιτσέλη και η διακοπή της συνέντευξης! (video)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τα καπάκια από τα κολοκυθάκια και αδειάζετε με ένα κουταλάκι τη σάρκα τους. Την ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε τέσσερις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το κολοκυθάκι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και, αφού το ανακατέψετε λίγο, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε στο μισομαγειρεμένο ρύζι τις αντζούγιες, τα τυριά, τις σταφίδες, το pesto και ανάλογο αλατοπίπερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter «γλεντάει» τον καυγά Μελίνας - Αγόρου και «θρηνεί» την αποχώρηση του Τσίλη!

Κόβετε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζετε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους. Το ψιλοκόβετε και ανακατεύετε το ζουμάκι και τη σάρκα τους με το μίγμα του ρυζιού.

Κόβετε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις ξεσποριάζετε. Αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό από τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κολοκύθια και τα λαδώνετε ελαφρά. Γεμίζετε τα λαχανικά με το μίγμα του ρυζιού και τα τοποθετείτε σε ταψάκι. Τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε στο ταψί το ζωμό των λαχανικών και το κρασί και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share