Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

iPhone: Γιατί όσοι έχουν πρέπει να κάνουν ενημέρωση λογισμικού τώρα

Δείτε γιατί

27 Ιανουαρίου 2021 14:54
iPhone: Γιατί όσοι έχουν πρέπει να κάνουν ενημέρωση λογισμικού τώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Apple προειδοποιεί όσους έχουν iPhone ή iPad να προχωρήσουν άμεσα σε ενημέρωση λογισμικού της συσκευής τους για να διορθωθούν σφάλματα ασφαλείας που ενδεχομένως να έχουν ήδη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από χάκερς.

Η εταιρεία αναφέρει, συγκεκριμένα, πως υπάρχουν τρία ζητήματα ασφαλείας «που ενδεχομένως να έχουν εκμεταλλευτεί».

Ωστόσο, δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τα εν λόγω προβλήματα. Τονίζει μόνο πως «η Apple δεν αποκαλύπτει, συζητά ή επιβεβαιώνει κανένα ζήτημα ασφαλείας ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνά της και να δημοσιευτεί είτε ένα λογισμικό επιδιόρθωσης είτε βεβαιώσεις».

iPhone: Γιατί όσοι έχουν πρέπει να κάνουν ενημέρωση λογισμικού τώρα

Προβλήματα σε συσκευές της Apple - "Έπεσαν" εφαρμογές

Προβλήματα εντοπίστηκαν σε συσκευές της Apple, όταν σταμάτησε να λειτουργεί η εφαρμογή Viber στο λειτουργικό iOS.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διεύθυνση της εφαρμογής για το πρόβλημα... «λάβαμε μια σειρά αιτημάτων από χρήστες του λογισμικού iOS που αντιμετώπισαν δυσκολίες με την εφαρμογή Viber στο κινητό τους τηλέφωνο. Αμέσως διενεργήσαμε εσωτερική έρευνα που έδειξε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με χιλιάδες εφαρμογές για χρήστες iOS σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Viber.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους χρήστες μας ότι η τεχνική ομάδα προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό και ότι η αγαπημένη μας εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία λίαν συντόμως.

Θα ζητήσουμε από τους χρήστες μας την υπομονή και την κατανόησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση».

Δεκάδες άλλες εφαρμογές κατέρρευσαν προς απογοήτευση των χρηστών της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, TikTok, Tinder και Pinterest «εξαιτίας του προβλήματος σύνδεσης στο Facebook», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι πελάτες της Apple ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης σε δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές. Οι ειδικοί επισήμαναν ένα σφάλμα στο κιτ ανάπτυξης λογισμικού του Facebook (SDK), επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, το Facebook ανακοίνωσε ότι έχει επίγνωση των σφαλμάτων στο iOS και διερευνά επειγόντως το θέμα, ενώ το ίδιο έχει προβεί σε αλλαγές. Η αύξηση των καταγγελιών συνέπεσε με την έκδοση beta του iOS 14, αν και οι ειδικοί δεν θεωρούν ότι το νέο λογισμικό ευθύνεται για το πρόβλημα.

TAGS
 

Guides

Ροή ειδήσεων

Share