Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Eurovision 2023: «Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους» - Ποιος είναι ο 16χρονος Victor Vernicos που εκπροσωπεί την Ελλάδα (video)

Γεννημένος τη χρονιά που η χώρα μας φιλοξένησε τον διαγωνισμό στο ΟΑΚΑ

11 Μαΐου 2023 22:49
Eurovision 2023: «Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους» - Ποιος είναι ο 16χρονος Victor Vernicos που εκπροσωπεί την Ελλάδα (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

«Έχω αυτοπεποίθηση, δουλεύω πολύ σκληρά, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους» είχε δηλώσει Victor Vernicos, όταν επιλέχτηκε ανάμεσα στους επτά φιναλίστ, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο στόχος της Ελλάδας είναι η είσοδος στον τελικό και σε λιγότερο από 24 ώρες θα ξέρουμε αν το τραγούδι που έγραψε μόνος στα 14 χρόνια του, θα καταφέρει να κερδίσει τα προγνωστικά. Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, που θα τραγουδήσει το «What They Say» στη φετινή Eurovision, είναι μόλις 16 ετών.

Σας θυμίζουμε επίσης το ντουέτο του Βίκτωρα Βερνίκου με την Ρουσλάνα λίγο πριν τον Β’ ημιτελικό (video)

Αυτό τον κάνει τον νεότερο υποψήφιο που έχει επιλεχθεί ποτέ στην Ελλάδα για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής. Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Ο Victor Vernicos γεννήθηκε στην Αθήνα, ωστόσο, έχει καταγωγή και από τη Δανία. «Στο σπίτι μιλάμε μισά μισά. Όταν είναι ο πατέρας μου σπίτι, γιατί είναι Δανός και η μητέρα μου είναι Ελληνίδα, μιλάμε στα αγγλικά για να καταλαβαίνεις κι εκείνος. Όχι ότι δεν μιλάει ελληνικά ο πατέρας μου που είναι εδώ 18 χρόνια, αλλά για να μιλάμε πιο χαλαρά. Πήγαινα και αγγλικό σχολείο πάντα. Δανέζικα δεν μιλάω τέλεια, αλλά καταλαβαίνω».

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Η οικογένειά του στήριξε τα μουσικά του όνειρα, καθώς η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής των μελών της. «Ο πατέρας μου έπαιζε τρομπέτα, ο παππούς μου κλαρινέτο, η μητέρα μου πιάνο. Η μουσική ήταν μέσα στην οικογένειά μου, αλλά δεν με "έβαλε" κανείς μέσα σε αυτό». Πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Brutally Honest With You» από την Panik Records.

Η επιλογή του «What They Say»

Ο Βίκτωρας ήρθε στον κόσμο το 2006, χρονιά που η χώρα μας διοργάνωσε τον διαγωνισμό της Εurovision. «Ελπίζω να είναι καρμικό», ενώ τα αγαπημένα του τραγούδια από τον μουσικό διαγωνισμό είναι «Από την Ελλάδα, μου άρεσε η Μαρινέλλα, καθώς και το κομμάτι της Έλενας Παπαρίζου με το οποίο νικήσαμε. Από ξένες συμμετοχές, το "Arcade" του Duncan Laurence και το "Fairytale" του Alexander Rybak».

Το «What They Say» είναι μια συναισθηματική και φεστιβαλική μπαλάντα, την οποία ο νεαρός καλλιτέχνης έγραψε στην περίοδο της καραντίνας, σε ηλικία 14 ετών, όταν βίωσε για πρώτη φορά μια αγχώδη κατάσταση. Με το τραγούδι αυτό, μας παροτρύνει ν’ «ακούμε» κάθε μας συναίσθημα, όσο δύσκολο κι αν είναι, να το εκφράζουμε και να το μοιραζόμαστε γιατί είναι απελευθερωτικό, κι έτσι μαζί να διεκδικούμε ένα πιο φωτεινό αύριο.

«Το μήνυμα που προσπαθώ να περάσω είναι πως, όταν γράφεις ένα τραγούδι με ειλικρίνεια, ενώνει το κοινό, διότι εκφράζεις αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ο άλλος».

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share