Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Πόσο μπορεί να κρατήσει το πάθος σε μια σχέση;

Τι πρέπει να ξέρεις;

2 Αυγούστου 2019 14:43
Πόσο μπορεί να κρατήσει το πάθος σε μια σχέση;

Είναι εκείνη η περίφημη παρομοίωση με τα συμπαθή κουνέλια (αλήθεια, τόσο αχόρταγα είναι αυτά τα ζωάκια;). Στα πρώτα στάδια της σχέσης αν κάτι ισχύει σχεδόν υποχρεωτικά, είναι αυτή η ακόρεστη όρεξη για σεξ, που μόνο επιφανειακή δεν είναι και καλά θα κάνεις ποτέ να μην την προσεγγίσεις τοιουτοτρόπως.

Είναι ένστικτα, ένα παιχνίδι γνώσεων. Τον μαθαίνεις και σε μαθαίνει με τον πιο άμεσο τρόπο. Είναι η ανάγκη να νιώσεις κοντά στον άλλο και να βεβαιωθείς ότι ταιριάζετε σαρκικά- τουλάχιστον. Πώς θα τσεκάρεις τη χημεία αν δεν γευτείς αχόρταγα το μέλι;
Αυτή είναι η πρώτη φάση, της έξαρσης, του πάθους που φέρνει τον ένα στο σπίτι του άλλου ξημερώματα, κι ας δουλεύετε πρωί την επόμενη. Τίποτα σχεδόν δεν φιλτράρεται, δεύτερες σκέψεις δε σε κουράζουν ούτε στιγμή, πόσο μάλλον η ιδέα του να γίνεις ένα με μαζί του. Τα ίδια ακριβώς νιώθει κι αυτός. Σεξ, σεξ, σεξ.

πόσο μπορεί να κρατήσει το πάθος σε μια σχέση;

Κάποια στιγμή, όμως, ξεκινάει η ψύχραιμη φάση. Αυτή που συνειδητοποιείς ότι δίπλα σου, μέσα σου κι απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο με στραβά κι ανάποδα, παρόμοια με τα δικά σου. Θα συνεχίσετε να κάνετε σεξ (ελπίζω) αλλά πιο λογικά, οι προϋποθέσεις για να συμβεί θα αρχίσουν δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πολύ φυσιολογικό, αν εξελίσσεται με τρόπο που ικανοποιεί τις ανάγκες και των δυο σας στ' αλήθεια. Από πότε και μετά η σπίθα που έγινε πυρκαγιά, μπαίνει σε θερμοκρασία συντήρησης; Σύμφωνα με το γερμανικό πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians το οποίο έχει την έδρα του στο Μόναχο, το ανεξέλεγκτο ερωτικό παραλήρημα αρχίζει να μπαίνει στον ίσιο δρομο πάνω στον χρόνο με αποκορύφωμα τον ενάμιση. Έναν χρόνο κρατάει η φιέστα κοινώς.

Η έρευνα ζήτησε την προσωπική άποψη 3.000 γυναικών και αντρών ηλικίας 25-41 ετών σε σταθερές σχέσεις ως προς το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν σε σεξουαλικό επίπεδο από τους συντρόφους τους. Ως παράγοντας καλής σχέσης και άρα ευτυχισμένης συνύπαρξης, το σεξ εμφανίζεται ψηλά από πολύ νωρίς- και καλά κάνει. Από το 12μηνο κι έπειτα, το φούντωμα κατευνάζεται και είτε παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, είτε η κατάσταση τείνει προς την ξηρασία.

Πολύ ενδιαφέρον επίσης το στοιχείο πως για τις σχέσεις που μετρούν 15 χρόνια, τα ζευγάρια που ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει πάθος μεταξύ τους (το οποίο προφανώς το συντηρούν) φτάνει σε ποσοστό το 27%. Οι τσακωμοί, τα παιδιά, η χαλαρή συχνότητα στις ερωτικές επαφές και κάπως έτσι «αντίο ερωτική ζωή όπως σε ξέραμε». Θέλει δουλίτσα, όσο πιο νωρίς το κατανοεί ένα ζευγάρι, τόσο το καλύτερο για εκείνο.

Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι των ανδρών σε μια σχέση;

Πολλοί άντρες δεν τολμούν να προχωρήσουν σε έναν γάμο ή στην επισημοποίηση μιας σχέσης επειδή φοβούνται 3 σημαντικά πράγματα! Και δείτε πότε και σε ποιά ηλικία αποφασίζουν να δεσμευτούν!

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι πιο πολλοί άντρες φοβούνται μήπως…

…κάνουν τη λάθος πρώτη κίνηση
Πολλοί άνδρες αναφέρουν πως οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει και δεν τολμούν να κάνουν την πρώτη κίνηση ή ακόμα και να προτείνουν την επισημοποίηση μιας σχέσης όταν ήδη έχουν μια σοβαρή σχέση.

Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι των ανδρών σε μια σχέση;

…μείνουν αποκλειστικά σε μια σχέση
Ο μεγαλύτερος φόβος των ανδρών, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αποκλειστικότητα! Αυτός είναι και ο λόγος που δύσκολα θα μπουν σε μια νέα σχέση. Αυτό που μας εκπλήσσει περισσότερο είναι πως οι άνδρες δεν φαίνεται να φοβούνται τόσο τον γάμο όσο την αποκλειστικότητα.

…δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσφέρουν ασφάλεια στη σύντροφό τους
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης πολλοί άνδρες, όσο περίεργο κι αν σας ακουστεί αυτό, δεν τολμούν να ξεκινήσουν μια νέα σχέση γιατί δεν θέλουν να έρθουν στη δύσκολη θέση να μην μπορούν να παρέχουν οικονομική ασφάλεια στη σύντροφό τους.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share