Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όσα κάνει ένας άντρας που δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του!

Πρέπει να ξέρεις...

25 Ιουλίου 2019 15:32
Όσα κάνει ένας άντρας που δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του!

Το να είναι κολλημένος ένας άντρας με την πρώην του ομολογουμένως αποτελεί μία κατάσταση δυσάρεστη που προκαλεί τη συμπόνοια (έλα, θυμήσου πώς αντιδράς κάθε φορά που μαθαίνεις πως ένας φίλος σου αγαπάει ακόμα κάποια που δεν τον αγαπάει πια, το πατ-πατ πάει σύννεφο). Το να είναι όμως ο άντρας με τον οποίο έχεις σχέση υπό την επήρεια της πρώην του, μόνο τον οίκτο δεν γεννάει. Πολύ άβολη κατάσταση να αισθάνεσαι πως δεν την έχει ξεπεράσει.

Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν κάποιες σοβαρές διευκρινίσεις.
Το να λέει πως την αγαπάει και την εκτιμά ΔΕΝ μαρτυρά απαραίτητα ότι είναι ακόμα κολλημένος μαζί της, όπως δεν σημαίνει πως την έχει ξεπεράσει αν την βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τα σημαδάκια που αποδεικνύουν πως στο μαυροπίνακα του μυαλού είναι γραμμένα δύο ονόματα, ένα το δικό σου κι ένα ακόμα, από παλιότερη "παράδοση", είναι συγκεκριμένα. Όσα περισσότερα εντοπίζεις στο #storyofyourlife,τόσο πιο ξεκάθαρο είναι πως το αγόρι κρατάει ακόμα ζωντανή τη φλόγα από το καντήλι μιας περασμένης σχέσης (*ακούγονται πένθιμα βιολιά).

Έχει άκυρα ξεσπάσματα εναντίον της
Μην χαίρεσαι όταν τον ακούς να την περνάει γενεές δεκατέσσερις. Το να είμαστε λίγο πικρόχολοι με άτομα που έχουν περάσει από τη ζωή μας δεν είναι κατακριτέο, ούτε μαρτυρά κάποιου είδους κόλλημα. Αν όμως το αγόρι κράζει σε κάθε ευκαιρία την πρώην του με κρυφό παράπονο ή την θυμάται όταν πίνει λίγο παραπάνω (αίσχος) και γενικώς σας την υπενθυμίζει, ίσως να απλά να μην την έχει ξεχάσει ακόμα με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Ξέρεις πολλά για εκείνη (από εκείνον)
Ενώ δεν την ξέρεις ούτε εξ όψεως, πιάνεις τον εαυτό σου να γνωρίζει λεπτομέρειες για εκείνη, όπως για το πού έχει πάει διακοπές τα τελευταία 2 χρόνια και πώς έχει περάσει (μαζί του), για τη μουσική που ακούει, για το σόι της, για το αμάξι που οδηγεί, για το πόσο καλή είναι στη δουλειά της, πόσο ωραία δίπλωνε τις πετσέτες και τι ταλέντο είχε στη μπεσαμέλ. Σοβαρά τώρα;

Κρατάει τα πράγματά της σπίτι του
Το να μην έχει πετάξει το τίκι πορτατίφ που είχαν πάρει μαζί στο ταξίδι στην Ταϊλάνδη δεν είναι πταίσμα. Αλλά το να εντοπίζεις γυναικεία βρακιά μέσα στα εσώρουχά του, ή το ροζ μπλουζάκι της που γράφει "Κώστα σ' αγαπάω μ' ακούς" ακόμα κρεμασμένο στον καλόγερο ή προσωπικά δώρα της πρώτη μούρη παντού στο σπίτι και γενικώς πράγματα που την θυμίζουν, παλιά κι αγαπημένα, δύο περιπτώσεις ισχύουν.

Είναι εξαιρετικά τεμπέλης για να τα βάλει σε μια κούτα και να τα εξαφανίσει ή για κάποιο λόγο θέλει να το κρατάει ζωντανό όλο αυτό.

Διατηρεί σοβαρές επαφές με την οικογένειά της
Γενικά όταν χωρίζεις, σταματάς τα πάρε δώσε με το σόι του άλλου, άντε το πολύ- πολύ αν είχατε εξαιρετικές σχέσεις, στην αρχή να στέλνεις ένα "χρόνια πολλά κυρία Καίτη μου" στη μαμά του που πολύ τη συμπαθούσες. Τηλέφωνα με τους γονείς της/του πρώην είναι κάπως υπερβολή ΕΙΔΙΚΑ όταν αυτός που κρατάει επαφή είναι ένας άντρας.

Στις περιπτώσεις αυτές ισχύει το "μην κάνεις ό,τι δεν θες να σου κάνουν". Αν απ' όλα τα παραπάνω έχεις εντοπίσει μόνο αυτό, εντάξει, δεν χάθηκε κι ο κόσμος (η καρδούλα σου το ξέρει). Αν μαζεύονται περισσότερα, πάρε βαθιά ανάσα και άνοιξε κουβέντα.

Αυτός ο τύπος άντρα είναι πιο πιθανό να απατήσει!

Κατά πόσο το ύψος επηρεάζει την ερωτική ζωή ενός άνδρα, είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε μια έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Και κατέληξε ότι οι κοντοί άνδρες, είναι πιο άπιστοι από τους ψηλούς. Η έρευνα συμπεριέλαβε 1.000 άνδρες από όλη την Ελλάδα και εξέτασε δύο παραμέτρους: το ύψος τους και την πολυγαμικότητά τους. Ως μικρό ύψος θεωρήθηκε το 1.60-1.70 και ως μεγάλο ύψος το 1.80 και πάνω.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι άνδρες με ύψος 1,60-1,70 ήταν πολύ περισσότερο πολυγαμικοί, παρουσιάζοντας σχεδόν διπλάσια ποσοστά απιστίας από τους ψηλούς.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι 8 στους 10 κοντούς άνδρες είχαν παράλληλες σχέσεις. Αντίθετα στους άνδρες με ύψος από 1,80 και πάνω ήταν μόνο 1 στους 10 ήταν πολυγαμικός.

Προφανώς σε μια κοινωνία ανταγωνιστική, οι λιγότερο ευνοημένοι άνδρες ανατομικά, πρέπει να γίνουν θελκτικοί με άλλα προσόντα, όπως είναι το μυαλό, το χρήμα, το χιούμορ ή η σκέψη, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Και όπως χαρακτηριστικά συμπληρώνει «στο νόμο της επιθυμίας και της επιβίωσης, ισχύει πως, ό,τι σου δίνει η φύση σαν μειονέκτημα, το διεκδικείς από την κοινωνία σαν πλεονέκτημα. Στην σύγκριση κοντού-ψηλού είναι σίγουρο πως ένας πιο κοντός άνδρας θα διεκδικήσει περισσότερες γυναίκες απ’όσες του αναλογούν, για να αποδεικνύει στον καθρέφτη του πως είναι πιο γοητευτικός από έναν ανατομικά ψηλότερο άρρενα», εξηγεί ο κύριος Κωνσταντινίδης.

«Σε μια κοινωνία ανταγωνιστική, οι λιγότερο ευνοημένοι άνδρες ανατομικά, πρέπει να γίνουν θελκτικοί με άλλα προσόντα, όπως είναι το μυαλό, το χρήμα, το χιούμορ ή η σκέψη. Στο νόμο της επιθυμίας και της επιβίωσης, πάντως, ισχύει πως, ό,τι σου δίνει η φύση σαν μειονέκτημα, το διεκδικείς από την κοινωνία σαν πλεονέκτημα!

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share