Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3+1 μυστικά για να ανανεώσεις μια σχέση που περνάει κρίση!

Τι πρέπει να κάνεις!

2 Ιουλίου 2019 12:05
3+1 μυστικά για να ανανεώσεις μια σχέση που περνάει κρίση!

Μπορεί να περνάς κρίση στην σχέση σου αλλά σκέψου ότι δεν είσαι η μόνη! Δεν πάτε για διάλυση αλλά έχετε κάπως βαλτώσει. Να λείπουν τα άγχη. Υπάρχουν τρόποι να ανανεώσετε το in a relationship αρκεί να το προσπαθήσετε από κοινού....

Το κινητό στο αθόρυβο

Φτάνει βρε πουλάκι μου με το κινητό. Δε φτάνουν οι 8+ ώρες που δουλεύεις μπροστά από μία οθόνη; Όταν βρίσκεστε μαζί στο σπίτι δεν είναι ανάγκη να ανανεώσεις 24 φορές το timeline για να δεις αν η Kim Kardashian ανέβασε φωτογραφία. Άφησέ το στο αθόρυβο και ζήτα από το αμόρε σου να κάνει το ίδιο.

Μιλήστε

Επικοινωνία. Μιλήστε χωρίς να ντρέπεστε. Τα προβλήματα δε λύνονται με τρίψιμο λυχναριού και κερί στην Παναγία τη Χοζοβιώτισσα. Ό,τι νιώθεις πες το, ακόμα κι αν αυτό δυσαρεστήσει. Κι αφού μιλήσεις, μάθε να ακούς και να κατανοείς.

Ραντεβού, όπως παλιά

Θυμηθείτε τι σας έκανε να ερωτευτείτε και τι κάνατε εκείνες τις πρώτες φορές που κλείνατε ραντεβού. Κανονίστε μία ημέρα της εβδομάδας να πηγαίνετε για φαγητό, ποτό, σινεμά, θέατρο. Η ρουτίνα της καθημερινότητας θα είναι πάντα εκεί, τα μικρά χαρούμενα διαλείμματα θα σας κάνουν να βρείτε τη χαμένη σπίθα.

Το πολύ μαζί βλάπτει

Και όλη την ώρα κολλημένοι δεν ωφελεί. Αγαπιέστε αλλά χρειάζεται κι ο καθένας τον προσωπικό του χώρο και χρόνο. Το «έσονται οι δύο εις σάρκα μία» θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο χωρισμό.

Yπάρχει μυστικό για τέλεια σχέση; Η απάντηση είναι ναι!

Στην αναζήτηση μίας ευτυχισμένης σχέσης πολλά είναι αυτά που πρέπει να εξετάσεις, να βελτιώσεις, να καταργήσεις. Δε θα βαρεθώ να λέω πως νόρμες στις σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων δεν υπάρχουν, ούτε συνταγές σίγουρης επιτυχίας. Η σχέση είναι μία διαρκής αναζήτηση που απαιτεί δουλειά και κόπο. Αν, όμως, θα έπρεπε να προσδιορίσουμε ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη σχέση δυνατή, αυτό θα ήταν το χιούμορ.

Σύμφωνα με τον Jeffrey Hall του πανεπιστημίου του Kansas, 39 έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε βάθος 30ετίας, δείχνουν πως το χιούμορ είναι κρίσιμο κομμάτι στην οικοδόμηση μίας δυνατής σχέσης.

Το χιούμορ συνδέεται στενά με την ικανοποίηση που αντλεί το ζευγάρι από τη σχέση του. Κι όταν μιλάμε για χιούμορ εννοούμε τον κώδικα επικοινωνίας που αναπτύσσουν τα ζευγάρια μεταξύ τους.

Τα θετικά συναισθήματα που δημιουργεί το γέλιο παρέχουν κάτι παραπάνω από μια καλή ψυχολογική διάθεση. Σύμφωνα με την Sophie K. Scott του University College του Λονδίνου, επικεφαλής σε σχετική έρευνα για τα οφέλη του, το γέλιο «είναι μία από τις θετικές συναισθηματικές εκφράσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων σε αρνητικά συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων».

Τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθανθούν καλύτερα εν μέσω κάποιου προβλήματος δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένα από το γάμο τους. Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια αυτά είχαν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκουν τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η ικανότητα της συζύγου να ελέγξει τα συναισθήματά της και να αισθανθεί καλύτερα έχει μεγαλύτερο όφελος για τον γάμο.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share