Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Πόσο μπορεί να κρατήσει το πάθος σε μια σχέση;

Τι πρέπει να ξέρεις;

2 Απριλίου 2019 15:58
Πόσο μπορεί να κρατήσει το πάθος σε μια σχέση;

Είναι εκείνη η περίφημη παρομοίωση με τα συμπαθή κουνέλια (αλήθεια, τόσο αχόρταγα είναι αυτά τα ζωάκια;). Στα πρώτα στάδια της σχέσης αν κάτι ισχύει σχεδόν υποχρεωτικά, είναι αυτή η ακόρεστη όρεξη για σεξ, που μόνο επιφανειακή δεν είναι και καλά θα κάνεις ποτέ να μην την προσεγγίσεις τοιουτοτρόπως. Είναι ένστικτα, ένα παιχνίδι γνώσεων. Τον μαθαίνεις και σε μαθαίνει με τον πιο άμεσο τρόπο. Είναι η ανάγκη να νιώσεις κοντά στον άλλο και να βεβαιωθείς ότι ταιριάζετε σαρκικά- τουλάχιστον. Πώς θα τσεκάρεις τη χημεία αν δεν γευτείς αχόρταγα το μέλι;
Αυτή είναι η πρώτη φάση, της έξαρσης, του πάθους που φέρνει τον ένα στο σπίτι του άλλου ξημερώματα, κι ας δουλεύετε πρωί την επόμενη. Τίποτα σχεδόν δεν φιλτράρεται, δεύτερες σκέψεις δε σε κουράζουν ούτε στιγμή, πόσο μάλλον η ιδέα του να γίνεις ένα με μαζί του. Τα ίδια ακριβώς νιώθει κι αυτός. Σεξ, σεξ, σεξ.

πόσο μπορεί να κρατήσει το πάθος σε μια σχέση;

Κάποια στιγμή, όμως, ξεκινάει η ψύχραιμη φάση. Αυτή που συνειδητοποιείς ότι δίπλα σου, μέσα σου κι απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο με στραβά κι ανάποδα, παρόμοια με τα δικά σου. Θα συνεχίσετε να κάνετε σεξ (ελπίζω) αλλά πιο λογικά, οι προϋποθέσεις για να συμβεί θα αρχίσουν δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολύ φυσιολογικό, αν εξελίσσεται με τρόπο που ικανοποιεί τις ανάγκες και των δυο σας στ' αλήθεια. Από πότε και μετά η σπίθα που έγινε πυρκαγιά, μπαίνει σε θερμοκρασία συντήρησης; Σύμφωνα με το γερμανικό πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians το οποίο έχει την έδρα του στο Μόναχο, το ανεξέλεγκτο ερωτικό παραλήρημα αρχίζει να μπαίνει στον ίσιο δρομο πάνω στον χρόνο με αποκορύφωμα τον ενάμιση. Έναν χρόνο κρατάει η φιέστα κοινώς.

Επίσης: Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατoύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Η έρευνα ζήτησε την προσωπική άποψη 3.000 γυναικών και αντρών ηλικίας 25-41 ετών σε σταθερές σχέσεις ως προς το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν σε σεξουαλικό επίπεδο από τους συντρόφους τους. Ως παράγοντας καλής σχέσης και άρα ευτυχισμένης συνύπαρξης, το σεξ εμφανίζεται ψηλά από πολύ νωρίς- και καλά κάνει. Από το 12μηνο κι έπειτα, το φούντωμα κατευνάζεται και είτε παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, είτε η κατάσταση τείνει προς την ξηρασία. Πολύ ενδιαφέρον επίσης το στοιχείο πως για τις σχέσεις που μετρούν 15 χρόνια, τα ζευγάρια που ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει πάθος μεταξύ τους (το οποίο προφανώς το συντηρούν) φτάνει σε ποσοστό το 27%. Οι τσακωμοί, τα παιδιά, η χαλαρή συχνότητα στις ερωτικές επαφές και κάπως έτσι «αντίο ερωτική ζωή όπως σε ξέραμε». Θέλει δουλίτσα, όσο πιο νωρίς το κατανοεί ένα ζευγάρι, τόσο το καλύτερο για εκείνο.

Προβλήματα στο σ@ξ; 4 συχνά λάθη που σας επηρεάζουν!

Προβλήματα στο σ@ξ; 4 συχνά λάθη που σας επηρεάζουν!

Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ ενοχλητικά όχι μόνο γιατί βάζουν στον πάγο τη σεξουαλική σου ζωή αλλά επειδή μπορούν να δημιουργήσουν και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη σχέση σας!

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα σεξουαλικά προβλήματα δεν έχουν κανένα συσχετισμό με την ηλικία αλλά με την γενικότερη ψυχολογική διάθεση!

Τα περισσότερα προβλήματα, συνήθως, σχετίζονται με τις γυναίκες καθώς οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τα 4 πιο συχνά προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν τον οποιοδήποτε, κάποια στιγμή της ζωής του, ακόμα και εσένα είναι τα παρακάτω.


Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας εμφανίζεται λιγότερο συχνά στις νεότερες γυναίκες, αλλά πλήττει περισσότερο από το 10% των γυναικών ηλικίας 20 έως 24 ετών. Επίσης, εμφανίζεται περίπου στο 20% των γυναικών ηλικίας 25 έως 29 ετών είναι συχνότερη στις γυναίκες που έχουν περάσει τη δεκαετία των 50 και των 60. Αλλά παρόλο που αυτή η έλλειψη επιθυμίας αυξάνεται με την ηλικία δεν είναι σίγουρα ένα ζήτημα μόνο για τις μεγαλύτερες γυναίκες.

Κάποια από τα αίτια εμφάνισης αυτού του προβλήματος είναι η καθημερινή εξάντληση από τις συνθήκες της εργασίας, η ψυχολογική δυσφορία, τα προβλήματα εμφάνισης, οι συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων, η χρήση αντισυλληπτικών και αντικαταθλιπτικών. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις πολλές αιτίες που υπάρχουν για τις οποίες μπορεί να μην επιθυμείς να έρθεις σε σεξουαλική επαφή. Είναι σημαντικό να σημειώνεις με κάθε ευκαιρία κάθε πιθανό παράγοντα που σε αποτρέπει από το σεξ και τη διέγερση απέναντι στο σύντροφό σου. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψεις και πιθανότατα να βρεις κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα μόνη ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή

Οι ηλικίες μεταξύ 16-49 παρουσιάζουν αρκετά μεγάλα ποσοστά ξηρότητας του κόλπου, κάτι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά την εμμηνόπαυση και τις αλλαγές των ορμονών αυτό το φαινόμενο είναι ολοένα και πιο συχνό.

Ζητήματα με τη λίπανση μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο ή ακόμα και οδυνηρό, οπότε δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορείς εύκολα να αγνοήσεις. Η κολπική ξηρότητα μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε από την αφυδάτωση, ορισμένα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή αλλά και συνταγογραφούμενα, νοσηλεία ή αλλαγή ορμονικών επιπέδων κατά την εμμηνόπαυση. Η χρήση ενός λιπαντικού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.

Προβήματα στο σεξ; 4 συχνά λάθη που σας επηρεάζουν!

Να σας θυμήσουμε Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατoύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Δυσκολίες στον οργασμό

Η δυσκολία να φτάσεις στην κορύφωση αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η σεξουαλική δυσκολία είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην ηλικία των 20-30 ενώ σταδιακά αρχίζει να μειώνεται. Πιθανότητες να κάνει πάλι όμως την εμφάνισή του έχει μετά το πέρασμα της ηλικίας των 50 ετών.

Διαβάζοντας αυτό αναρωτιέσαι και εσύ γιατί οι νέες γυναίκες έχουν προβλήματα με τον οργασμό τους; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ με πολλούς και διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους που συνδέεται άρρηκτα με τις λιγότερες πιθανότητες οργασμού. Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, είναι πιθανότερο έχουν συγκεκριμένο σεξουαλικό σύντροφο και να αισθάνονται πιο άνετα ώστε να του πουν και να του δείξουν τι τους αρέσει ακριβώς, στοιχείο που μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο εύκολο.

Πόνος κατά τη σεξουαλική πράξη

Ο πόνος ή δυσπραγία κατά τη σεξουαλική επαφή είναι επίσης ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στις νεαρές ηλικίες κατά κύριο λόγο εξαιτίας του δισταγμού των νέων γυναικών να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται από πόνο στον κόλπο, την κλειτορίδα ή στα χείλη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και είναι μία από τις πιο πολύπλοκες σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να προκληθεί από τα πάντα, από την ξηρότητα του κόλπου έως από κάποιο ψυχολογικό τραύμα. Συνήθως διαγιγνώσκεται από το γιατρό βάσει των συμπτωμάτων και μπορεί να σε βοηθήσει με μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών. Ενώ μπορείς, πριν απευθυνθείς στον ειδικό, να δοκιμάσεις πρώτα διαφορετικές στάσεις και λιπαντικά για να διαπιστώσεις εάν αυτό κάνει το σεξ πιο άνετο, είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις με το γιατρό σου αν ο πόνος επιμένει.

Αμήχανες στιγμές στο κρεβάτι σας;- Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

Το σεξ πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και για αυτό αν σας έχει τύχει να έρθετε κάποια στιγμή σε αμηχανία δεν είναι ντροπή, βέβαια δεν είναι και θέμα για δημόσια συζήτηση!

Το σεξ, όσο είναι απολαυστικό, όσο είναι μία από τις βασικές χαρές της ζωής, τόσο μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση κυρίως γιατί το σώμα μας μπορεί να μας ανήκει, μπορεί να νομίζουμε ότι το ξέρουμε καλά, μπορεί όμως και να μας προδώσει.

Κι όταν μας φέρνει σε αμηχανία το βασικό μέσο με το οποίο συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη χαρά, (κι όταν με τον παρτενέρ η γνωριμία δεν είναι και ακριβώς πολύχρονη), μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή.

20 σκληρές αλήθειες που δεν σου ειπε κανείς για το σeξ! Ήρθε η στιγμή να τις μάθεις!

Αμήχανες στιγμές στο κρεβάτι σας

Τι μας σώζει, λοιπόν, από τις ώρες που το σώμα μας «φλυαρεί» περισσότερο απ' όσο πρέπει ή απλώς δεν συνεργάζεται την ώρα της κρίσεως; Μερικές κλασικές στιγμές αμηχανίας και ο τρόπος με τον οποίο ανταπεξερχόμαστε ακολουθούν παρακάτω και, ναι, είναι και αυτές που φαντάζεστε και μερικές που όχι απλώς δεν έχετε ομολογήσει πουθενά, αλλά ακόμη κι εσείς θα θέλατε να διαγράψετε από τη μνήμη σας.

Προβληματική στύση:

Έχει συμβεί σε όλους, ασχέτως αν το ομολογούν ή όχι. Δεν είναι, ωστόσο, μια στιγμή ντροπής και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να προκληθεί από τεράστια γκάμα παραγόντων (ψυχολογία, κούραση, φάρμακα, αλκοόλ, κ.λπ). Αν είστε άντρας, μην μπείτε στη διαδικασία των αέναων προσπαθειών που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Πάρτε τον χρόνο σας και κυρίως μιλήστε με ειλικρίνεια στον/στην παρτενέρ. Δεν χρειάζεται να κάνετε χιούμορ, αν δεν το νιώθετε. Κυρίως δεν πρέπει να επιτρέψετε στο άγχος να σας κυριεύσει. Αν είστε γυναίκα, μην υιοθετήσετε παρηγορητικό ύφος, κάνει το κλίμα ακόμη πιο βαρύ και την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη. Λίγη άνεση σε συνδυασμό με διακριτικότητα θα κάνουν θαύματα. Όχι πολλή άνεση και όχι πολλή διακριτικότητα.

Έρευνα: Ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία στους άντρες και στις γυναίκες!

Αέρια:

Ας είμαστε ειλικρινείς - οι παλινδρομικές κινήσεις (σε συνδυασμό με τις λιπαντικές ουσίες), δημιουργούν αέρια. Τα οποία, ως γνωστόν δεν μένουν εγκλωβισμένα για πολύ ώρα στο (όποιο) σημείο δημιουργήθηκαν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ένας χαρακτηριστικός ήχος μπορεί να μετατρέψει μια στιγμή πάθους σε φαρσοκωμωδία. Ειλικρινά, μην αγχωθείτε. Αυτή η αμηχανία διαλύεται είτε με ένα αυθόρμητο γέλιο, είτε με ιλιγγιώδη προσπέραση. Διαλέξτε ποιος χειρισμός ταιριάζει περισσότερο στη δική σας περίσταση και συνεχίστε (μικρή σημείωση: η επιλογή του γέλιου μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά, οπότε αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για την έκβαση του αποτελέσματος, αποφύγετε την).

Ούρηση (και/ή) οργασμός:

Ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπο με αυτόν τον βραχνά κατά τη διάρκεια του σεξ. Τι απ' τα δύο συμβαίνει και γιατί αυτό να αποτελεί αφορμή για αμηχανία; Επί του συγκεκριμένου έχει ήδη εδώ και λίγο καιρό αποφανθεί η επιστήμη και αυτό ίσως λειτουργήσει παρηγορητικά για τις γυναίκες που παράγουν περισσότερα υγρά -από τα συνηθισμένα- κατά τη διάρκεια του οργασμού. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην κλινική του ερευνητικού κέντρου Parly II στην κοινότητα Le Chesnay αποδείχθηκε ότι «τα υγρά που εκτοξεύονται από τον γυναικείο κόλπο κατά τον οργασμό έχουν την ίδια χημική σύσταση με τα ούρα. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες του αντιγόνου που περιέχει τόσο η αντρική εκσπερμάτιση, όσο και τα υγρά του γυναικείου οργασμού». Σύμφωνα με τον ερευνητή Barry Komisaruk, η μελέτη πρακτικά γεφυρώνει τις θεωρίες για τα υγρά που απελευθερώνει το γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια του οργασμού, που είναι δύο και το καθένα απελευθερώνεται από διαφορετικό σημείο. Οπότε, προς τι η ντροπή;

Λεκέδες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ:

Δεν μπορούν να γίνουν πολλά εδώ. Οι σχετικές πλύσεις δεν συνιστώνται πάντα από τους γιατρούς και η ενεργοποίηση του παχέος εντέρου δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί. Συνιστώνται τα ελαφρά γεύματα πριν τη συνεύρεση και η σχολαστική υγιεινή. Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ ενήμερων ενηλίκων δεν μπορεί να αποτελεί πηγή αμηχανίας, απλά πράγματα!

Δάκρυα - συναισθηματική φόρτιση:

Η συναισθηματική ένταση που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης μπορεί να προκαλέσει... κλάματα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι ανακαλέσατε στη μνήμη σας ή ότι κάτι πήγε στραβά. Μην μπείτε στη διαδικασία ούτε να απολογηθείτε ούτε να ηρεμήσετε τον άλλο. Τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού. Κακώς, διότι αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή έχει ταυτόχρονη εμπλοκή ψυχής και σώματος και οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται συνήθως είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Διαβάστε περισσότερα θέματα σεξ στο Athensmagazine.gr.

 

Έρωτας και Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share