Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατoύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Εθνικό σπορ το κεράτωμα αλλά μόνο δύο στα εκατό ζευγάρια χωρίζουν λόγω απιστίας!

30 Μαρτίου 2019 15:40
Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατoύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Η ανάγκη για απόδραση, η έλξη για την εξουσία και ο σεξουαλικός εθισμός είναι μερικά μόνο από τα κίνητρα των άπιστων που αποκαλύπτει η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου!

Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αναλύει την τυπολογία της απιστίας στην Ελλάδα και «φωτογραφίζει» τους έξι τύπους «κέρατου στα ζευγάρια».

Τα καλά - και ίσως απρόσμενα - νέα είναι ότι το κέρατο όχι μόνο συγχωρείται, αλλά και παραβλέπεται σε κάποιες περιπτώσεις, κάνοντας τα «στραβά μάτια», χωρίς να αποτελεί λόγο χωρισμού, όπως αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όπως το έθεσε σοφά ένας μέγας ψυχαναλυτής, όλα τα κέρατα δεν είναι ίδια και η απιστία δεν είναι πάντα θανατηφόρα νόσος για τη σχέση... Μια παλιά λαϊκή ρήση έλεγε «κεράτωνε τον άνδρα σου και μάγια μην του κάνεις», όπως και το ανάποδο αναπόφευκτα ισχύει.

Όλες οι απιστίες δεν είναι θάνατοι των σχέσεων, αφού μόνο δύο στα εκατό ζευγάρια χωρίζουν λόγω της γνωστής αυτής συνήθειας των ανθρώπων να ξενοκοιτούν και να ξενοκοιμούνται σχετικά συχνά, σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας σύμφωνα με το andrologia.gr

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Να σας θυμησουμε επίσης άλλο ένα σοβαρό θέμα στις σχέσεις...Συνομιλείτε αλλά δεν έχετε βρεθεί ποτέ; - Μην απελπίζεστε υπάρχει λόγος!

Το τέλειο ζευγάρι

Η σχέση χωρίς συγκρούσεις και ο φόβος για τη σύγκρουση με τον/την σύντροφο, κρύβει μια εφιαλτική και καταπιεστική κατάσταση, όπου τα θέλω δεν ονομάζονται για να μην ενοχλήσουμε, αλλά και για να μην προδοθούμε ως οι αδύνατοι κρίκοι της σχέσης˙ τα γνωστά όπως «τα αγόρια δεν κλαίνε» και «οι γυναίκες είναι πρώτα απ’όλα κυρίες και μετά όλα τα άλλα».

Ο κύριος και η κυρία Tέλειοι (Mr. and Mrs. Sunshine) κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να μη συγκρουστούν τα θέλω τους απαγορεύονται, ζουν μια επιφανειακά καλή και ήσυχη σχέση, ενώ το ηφαίστειο καραδοκεί (το έργο «Κάτω από το Ηφαίστειο» του Μαλκολμ Λόουρυ τα λέει όλα) και όταν γίνει η έκρηξη, η λάβα θα αποκαλύψει πως το πρόβλημα δεν ήταν η απιστία, αλλά η πίστη πως σε μια σχέση όλα είναι ιδανικά ή τουλάχιστον πρέπει να δείχνουν έτσι... Για τα μάτια του κόσμου, των γονιών και των παιδιών... Για την «Αγία» οικογένεια εν γένει.

Οι άπιστοι εδώ θέλουν μέσα από την απιστία να φωνάξουν ο ένας στον άλλον πως είναι ακόμα ζωντανοί και προτιμούν την κόλαση της αμαρτίας για να νιώσουν τουλάχιστον ζωντανοί.

Οικειότητα – Ντροπή - Ρομαντισμός

Δεν θέλω να τα ζητώ όλα από εσένα, δεν θέλω να ενοχλώ, μπορεί κάποιες από τις ανάγκες μου να διοχετευτούν και αλλού. Δεν θέλω να σε έχω τόση ανάγκη, θα είμαι ευάλωτος και εξαρτημένος από εσένα... Και οι δύο σύντροφοι φοβούνται την εξοικείωση και την συναισθηματική εξάρτηση, φοβούνται πως αν ανοιχτούν πολύ στην σχέση, θα πληρώσουν ακριβό τίμημα στην απόρριψη και τον χωρισμό. Δεν ανοίγω τα χαρτιά μου, δε λέω τα μυστικά μου, αποφεύγω την υπερβολική εξοικείωση και διατηρώ το μυστήριό μου, που ξέρω πως είναι πιο ελκυστικό από την αλήθεια μου.

Φοβάμαι την εξοικείωση και κρατώ την σχέση μέσα στην σύγκρουση ζωντανή, με κατάληξη την απόρριψη που θα μου δώσει διαφυγή μέσα από μια άλλη σχέση, που αν φροντίσω να μαθευτεί κιόλας, θα έχω δείξει στο σύντροφό μου πως είτε μαζί, είτε χώρια, αλλά ας γίνει κάτι να φύγουμε από το τέλμα μιας σχέσης που μας οδηγεί στον τάφο της επιθυμίας. Το «είμαστε ακόμα ζωντανοί» πρέπει να νικήσει τον φόβο του θανάτου που προκάλεσε η υπερβολική φοβία πως η σχέση μας χωρίς σύγκρουση είναι ανάλατο φαγητό, που δεν το τρώει κανείς.

Σεξουαλικός εθισμός

Υπάρχει όταν ο ένας των συντρόφων είναι καθ’ έξιν αμαρτωλός σεξουαλικά˙ ένα είδος δονζουανισμού, όπου αναζητά μέσα από την κατάκτηση μια ηδονή αλλά και αυτοεκτίμηση, πολλοί δε λένε και αγάπη και θαλπωρή.

Η σεξουαλική ηδονή όντας μειωμένης διάρκειας απόλαυση, δημιουργεί μια φυσική έλλειψη όπως η πείνα και η δίψα. Οι άνθρωποι είναι γενετικά εξαρτημένοι από την συχνότητα της ηδονής, που παράγει ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η τεστοστερόνη, η ωκυτοκίνη κλπ.

Η εντολή δηλαδή για εξάρτηση από το σεξ είναι σε πρώτη ερμηνεία βιολογική, αλλά σε δεύτερη και κοινωνική. Οι πολυγαμικοί άνθρωποι μοιάζει να διψούν για μεγαλύτερο βαθμό εξουσίας και θαυμασμό που τους δίνει η σεξουαλική σχέση. Άνδρες κυρίως με πολιτική και οικονομική εξουσία, είναι πιο επιρρεπείς σε απιστία γιατί ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτά που ήδη κατέχουν.
Αν ήταν ικανοποιημένοι, δεν θα πετύχαιναν στις δουλειές τους αλλά και στην πολιτική...

Η φιλοδοξία είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέγεται απιστία. Ο σεξουαλικός εθισμός μπορεί να έχει αφετηρία και την οικογενειακή παράδοση, πόσο δηλαδή άπιστοι ήταν οι γονείς στην σχέση τους.
Μια καλή οδηγία είναι πριν παντρευτείτε, δείτε πρώτα πόσα κέρατα φορέθηκαν στην σχέση των πεθερικών κλπ.

Η φυλακή των αισθήσεων και των ορμών

Μετά από χρόνια θυσιών της προσωπικής ζωής και των ηδονών στο βωμό μιας «τέλειας» οικογένειας όπως την φαντάζονται οι άνθρωποι, αλλά και όπως την διαφημίζουν τα κοινωνικά και πολιτισμικά πρότυπα, φτάνουν στο σημείο μηδέν όπου τα συναισθήματα έχουν στεγνώσει και ζουν όπως τα χρυσόψαρα στη γυάλα: ασφαλή μεν αλλά με φυλακισμένες τις αισθήσεις, περιμένοντας ένα τέλος που έχουν επιλέξει οι άλλοι για αυτούς, δηλαδή οι γονείς, η εκκλησία και ο υποκριτικός καθωσπρεπισμός.

Οι μόνες ηδονές που έχουν, είναι να θεωρηθούν από τους άλλους πετυχημένοι γονείς και καλοί οικογενειάρχες, με σπίτι στην πόλη και εξοχικό, και βέβαια συνειδητοποιούν με τα χρόνια πως η επιτυχία αυτή είναι μια κινούμενη άμμος που θα τους πνίξει όλα τα πάθη, αφήνοντας στην θέση του οξυγόνου απλές αναπνοές επιβίωσης.

Ζουν κάτω από την ίδια στέγη, σε χωριστές κρεβατοκάμαρες και νιώθουν απελπιστικά μόνοι και δυστυχείς, άδειοι από αισθήματα αλλά με τα ψυγεία τους γεμάτα τροφές και τους καταψύκτες τους αποθήκη των αισθήσεων. Οι συζητήσεις και οι διάλογοι εξαντλούνται στο φαγητό, το πέταμα των σκουπιδιών και τις ανούσιες κοινωνικές εξόδους, όπου θα σκοτώσουν τη μοναξιά τους με άλλους φίλους που συνήθως θα τους μοιάζουν για να μην τρομάζουν με το διαφορετικό.

Είναι οικονομικά ευκατάστατοι, αλλά ψυχικά ζητιάνοι αφού και στις εξωσυζυγικές σχέσεις αρνούνται να δώσουν πάθος για να μην χαλάσουν την οικογενειακή θαλπωρή και ασφάλεια του γάμου που προβάλλουν στους γύρω τους ως την απόλυτη καταξίωση.

Δεν θα χωρίσουν ποτέ, ακόμα και αν διατηρούν μακροχρόνιες παράνομες σχέσεις.

Συνήθως κλείνουν τα μάτια στην απιστία του άλλου, όπως η γάτα τα κακά της κάτω από το χαλί, εξάλλου τα διαζύγια κοστίζουν ακριβά και οι έρωτες δημιουργούν άγχη και ανασφάλειες.

Απιστίες για απόδραση

Η απιστία «φωνάζει» για να φύγουν και οι δυο από την σχέση, χωρίς να το πουν κατάμουτρα. Μιλά η πράξη και τα λόγια είναι περιττά. Η σχέση έχει τελειώσει αλλά δεν ομολογείται, απλά αφήνουμε τον σύντροφο να πάρει το βάρος της τελικής ρήξης για να μην έχουμε ενοχές.
Η άλλη σχέση ξεκινά για να αποδείξουμε πως είμαστε ακόμα επιθυμητοί και συνήθως εμπλέκεται φιλικό πρόσωπο, εξομολογητής της κρίσης του ζευγαριού, αλλά και συνάδελφος στην δουλειά που παίζει τον ρόλο του καλού και συμπαραστάτη στην ανυπόφορη ζωή των συντρόφων. Αν και φαίνεται πως το τρίτο πρόσωπο είναι η αιτία, η αλήθεια είναι πως η σχέση χρόνια πριν ήταν στην εντατική με τεχνητή αναπνοή και ο άλλος ήταν απλά ο γιατρός που αποσωλήνωσε τον ασθενή.

Τα ζευγάρια αυτά βιώνουν ένα παράδοξο: να μην θέλουν να πληγώσουν τον σύντροφό τους ονομάζοντας την απόρριψη του άλλου, αλλά και δεν έχουν και καμιά διάθεση να δουλέψουν την σχέση για πιθανή επανασύνδεση. Ο απατημένος θα βιώσει θυμό, ενώ ο απατών θα προσπαθήσει να απενοχοποιηθεί κατηγορώντας τον άλλο για όλα και έτσι να φύγει πιο εύκολα από την σχέση.
Τα βασικά αίτια της ρήξης δεν θα συζητηθούν ποτέ στην σχέση αυτή και τα λάθη θα φορτωθούν πάντα στο ένα μέλος της σχέσης, γεγονός που θα τους οδηγήσει να κάνουν πάντα τα ίδια λάθη και στις επόμενες σχέσεις.

Στο σπίτι του κερατωμένου δε μιλάμε για κέρατο, όπως στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί, είναι ταμπού και αμαρτία βαρύτατη. Οι άπιστοι αυτού του τύπου ξέρουν πολύ καλά πως θα κάνουν πάλι τα ίδια λάθη: το άσμα «είναι γλυκό το ποτό της αμαρτίας» τους εκφράζει πλήρως. Και βέβαια πάντα όπως οι καλοί πιστοί και υποκριτές, οι άλλοι στον Σταυρό κι εμείς οι νίπτοντες τας χείρας, από κάτω να κλαίμε όπως οι Μαγδαληνές.

Ο νικητής τα παίρνει όλα

Η εξουσία είναι μέγιστο αφροδισιακό, κοκαΐνη, ντοπαμίνη και ηρωίνη μαζί... Οι πολύ πετυχημένοι άνδρες είναι θύματα της ματαιοδοξίας τους, αλλά και θύτες της δικής τους δόξας. Με δεδομένη την αποτελεσματικότητά τους οικονομικά, πολιτικά και διανοητικά, νιώθουν πως οι καρποί που ωριμάζουν δίπλα τους πρέπει να δοκιμαστούν, αφού η ζωή τους αποδεικνύει πως δεν τιμωρούνται όπως στον Παράδεισο με τα φίδια και τα μήλα.

Πιο παλιά ο Σαρκοζί, μετά ο άλλος ο κοντός που τον διαδέχτηκε, αποδεικνύει πως η εξουσία σε κάνει και ψηλό και γοητευτικό και όλο τον γυναικείο πλανήτη φέρνει στα πόδια σου. Η επιτυχία θέλει σαν επιδόρπιο την απιστία για να μην γίνεται ρουτίνα και βαρυστομαχιά.

Πιο πρόσφατο το παράδειγμα του παραγωγού Weinstein, που πήρε το μισό Χόλυγουντ χωρίς να’ ναι ο Πάρις ο Εύμορφος˙ του έφτανε το χρήμα, η δόξα και η λάμψη που έσερνε σα Μίδας από πίσω του... Άραξε το σκάφος στη Μύκονο και οι επίδοξες και επίδοξοι ερωμένοι θα’ ρθουν χωρίς να τους φωνάξεις.

Στην περίπτωση της επιτυχίας κυρίως των ανδρών, αφού οι γυναίκες αν επιδείξουν τον πλούτο τους θα θεωρηθούν ύποπτες για πορνεία ή προικοθηρία στης σεξιστικής ανδροκρατίας το πολίτευμα, ενώ το αντίθετο στον άνδρα θα δώσει μέγεθος ακόμα και στον κάτω εγκέφαλο του αν δεν έχει. Η επιτυχία λοιπόν των ανδρών και μόνο, είναι το ύψιστο αφροδισιακό όπλο κατά των γυναικών, γεγονός που κάνει την απιστία να πρέπει να αλλάξει όνομα και να λέγεται πίστη στη μοναδική τέχνη επιβίωσης του ανθρώπινου είδους που λέγεται σεξ... Η φύση μας χάρισε τις άτιμες τις αισθήσεις για να μας οδηγούν στην εφήμερη ευτυχία των σωματικών ηδονών, που θα τιμωρούνται στους ναούς και τις εκκλησίες, γιατί σημασία δεν έχει τι κάνουμε στο κρεβάτι μας, αλλά πως το ονομάζουμε...

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Δώστε βάση: Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε σε μία σχέση! - Πώς θα τα αποφύγετε;

Πάντα σε μία σχέση όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και δημιουργούνται εντάσεις και προβλήματα φταίνε και οι δύο ξεκάθαρα και σίγουρα γίνονται λάθη και από τις δύο πλευρές!

Μήπως όμως εσύ αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη να κάνεις σε καθημερινή βάση, γεγονός που προκαλεί περισσότερες εντάσεις;

Εντόπισε τα και διόρθωσε τα, έτσι ώστε να φέρεις την σχέση σου πίσω στην κανονική πορεία της.

Αν τα συχνά αυτά λάθη εντοπιστούν νωρίς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις την σχέση σου υγιή, για περισσότερο χρόνο.

Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στην σχέση σου.

1. Θεωρείς την Σύντροφο σου Δεδομένη ή το αντίθετο: Δεν την Θεωρείς Καθόλου Δεδομένη

Όσο μια σχέση προχωράει, υπάρχει η τάση να λειτουργούμε σαν να μην είμαστε σε σχέση, αγνοώντας την σύντροφο μας και θεωρώντας την δεδομένη. Ότι δηλαδή θα βρίσκεται εκεί ότι και αν συμβεί, χωρίς να καταβάλλουμε καμία προσπάθεια.

Από την άλλη, υπάρχουν και περιπτώσεις που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο άντρας δηλαδή θεωρεί ότι η σύντροφος του δεν είναι δεδομένη και αισθάνεται προσκολλημένος σε αυτή με έναν αγχωτικό τρόπο, που τον κάνει να δείχνει κατώτερος των προσδοκιών.

Σε αυτή την περίπτωση πλανάται στον αέρα διαρκώς το ερώτημα, αν όντως η κοπέλα συνεχίζει να ενδιαφέρεται. Έτσι ο άντρας οδηγείται σε συμπεριφορές, κατά τις οποίες εκδηλώνει υπέρμετρο ενδιαφέρον και καταντά κουραστικός.

Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να μπορείς να κρατήσεις το μέτρο και να παίζεις το παιχνίδι της έλξης τακτικά, για να κρατάς την φλόγα αναμμένη.

Αν τείνεις προς την πρώτη περίπτωση, δείξε τα συναισθήματα σου, κανόνισε ένα ραντεβούμαζί της, κάνε ξεχωριστά πράγματα που θα αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Αν τείνεις προς την δεύτερη περίπτωση, δείξε το ενδιαφέρον σου, χωρίς υπερβολές και προσπάθησε να σταματήσεις να απασχολείσαι από το ερώτημα αν ακόμη ενδιαφέρεται για εσένα ή όχι.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίζετε τα μεταξύ σας συναισθήματα κάθε ώρα και στιγμή, μιας και αυτό καταλήγει να είναι κουραστικό.

2. Αφήνεις Τρίτους να Ελέγχουν την Σχέση

Σε μια σχέση υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν στο ζευγάρι. Όταν αφήνεις άλλους να μπαίνουν στην ιδιωτική σας ζωή, χάνεις την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου και η σχέση παίρνει τον κατήφορο. Όταν μπαίνουν στα πράγματα ξένα άτομα, δημιουργείται ένα άσχημο κλίμα και υπάρχει ένα αίσθημα προδοσίας ή και ταπείνωσης.

Κράτησε την σχέση σου μακριά από τρίτους που για δικούς τους λόγους μπορεί να θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Μπορεί εκείνοι να μην έχουν ζωή ή να θέλουν να ελέγχουν την ζωή των άλλων, δεν πρέπει όμως εσύ να τους το επιτρέψεις. Η σχέση σου είναι αποκλειστικά στα χέρια τα δικά σου και της συντρόφου σου.

Αν οι φίλες της σε θάβουν, δες παρακάτω την συζήτηση στην εκπομπή μας Apla+Andrika, πάνω στο θέμα:

3. Αποφεύγεις τις Συγκρούσεις και Παραπονιέσαι για Εκείνη σε Άλλους

Σαν απόρροια του προηγούμενου, πολλές φορές τυχαίνει κάποιος να έχει πρόβλημα στην σχέση του και αντί να το συζητά με την άμεσα ενδιαφερόμενη, αναλύει το πρόβλημα του με άλλα άτομα.

Εδώ δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Αυτό είναι λάθος. Κατ’ αρχάς, είναι ένας τελείως αντιπαραγωγικός τρόπος επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος.

Αν η σύντροφος σου δεν γνωρίζει τα παράπονα σου, τότε δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι για να βελτιωθεί.

Μην αποφεύγεις τις συγκρούσεις και μην τις φοβάσαι. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσεις ή αν υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει, για να βρεθεί μια λύση, μίλα μαζί της και όχι με οποιονδήποτε άλλο.

Μια μικρή διαμάχη τώρα μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και είναι σίγουρα καλύτερη από έναν επίπονο τσακωμό αργότερα.

4. Αναρωτιέσαι Συνεχώς αν η Σχέση Πάει Καλά

Έχεις διαρκώς αμφιβολίες για την σχέση σου; Καταλαβαίνεις ότι είναι ψυχοφθόρο να αναρωτιέσαι διαρκώς για το μέλλον της σχέσης σας, αν θα είστε μαζί αύριο ή την άλλη εβδομάδα ή τον άλλο μήνα.

Είναι ένα πολύ συχνό λάθος, να πιστεύεις ότι δεν ενδιαφέρεται αν δεν είστε σε μόνιμη σύνδεση στο τηλέφωνο ή αν αργήσει να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα.

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι καλό και υγιές μέχρι έναν βαθμό να θεωρείς ότι η σύντροφος σου είναι δεδομένη. Αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε μίλησε μαζί της για αυτό.

Αλλιώς δεν χρειάζεται να συζητάτε για το μέλλον της σχέσης σας σε καθημερινή βάση. Αν δεν κουράζει εσένα, τότε σίγουρα κουράζει εκείνη και πιθανότατα μάλιστα να την απομακρύνει από εσένα, αφού αυτή η συμπεριφορά δεν αποπνέει αρρενωπότητα.

5. Δεν την Παίρνεις Αρκετά Σοβαρά

Στην ζωή καλούμαστε να βάλουμε προτεραιότητες. Ένα συχνό λάθος σε μια σχέση είναι όταν η γυναίκα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όσο αφορά το ενδιαφέρον του άντρα. Πολλές φορές το να έρθει σε δεύτερη μοίρα είναι το λιγότερο, μιας και τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά χειρότερα και να υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πάνω από αυτήν.

Κανένας δεν θέλει να αγνοείται από τον άνθρωπο με τον οποίο έχει σχέση. Η έλλειψη προσοχής εκλαμβάνεται ως απόρριψη και σταδιακά καταστρέφει τα συναισθήματα και την σχέση.

Σίγουρα υπάρχουν υποχρεώσεις και το καθημερινό άγχος μερικές φορές είναι πολύ έντονο, όμως πρέπει να δείχνεις έμπρακτα ότι την παίρνεις στα σοβαρά και ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

6. Την Αφήνεις να Αντιμετωπίζει Μόνη Όλες τις Δυσκολίες

Οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο άτομο είναι άπειρες. Από εργασιακά προβλήματα, μέχρι προβλήματα υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η σύντροφος σου σε χρειάζεται κοντά της, να μπορείς να την υποστηρίξεις.

Ακόμη και αν δεν μπορείς στην πράξη να κάνεις πολλά, μια δόση αυτοπεποίθησης και υποστήριξης μπορεί να την κάνουν να αισθανθεί πολύ καλύτερα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Δεν λέμε να της λύσεις όλα τα προβλήματα, αλλά να μην κάνεις το λάθος να την αφήνεις να τα αντιμετωπίζει ολομόναχη. Θα κάνει καλό στην ίδια, αλλά και στην σχέση σας, αν ξέρει ότι είσαι δίπλα της, με τον τρόπο σου.

7. Δεν Εμπνέεις Εμπιστοσύνη/Της Επιτρέπεις να Έχει Συνέχεια το Πάνω Χέρι

Ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο λάθος. Αν δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή. Όλα τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν σε μια σχέση, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι κάτι που δύσκολα θα διορθωθεί.

Ο καλύτερος τρόπος για να εμπνέεις εμπιστοσύνη είναι να μην κάνεις πράγματα που θα μπορούσαν να την καταστρέψουν.

Οι γυναίκες δεν έλκονται από άντρες που δεν μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να είσαι αποφασιστικός. Μια γυναίκα θέλει δίπλα της έναν σύντροφο ισχυρό, ο οποίος ξέρει πότε πρέπει να της δώσει χώρο και πότε όχι.

Μπορεί βέβαια να είσαι ντροπαλός, τότε μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο:

8. Δεν της Μιλάς Αρκετά

Ένας από τους λόγους που κάνουμε σχέσεις είναι για να μην είμαστε μόνοι στην ζωή μας. Αν δεν μιλάς στην σύντροφο σου, τότε γιατί να την έχεις; Είναι συχνό το λάθος ένας άντρας να μην μιλά στην σύντροφο του.

Όταν όμως είσαι σε μια σχέση, ένας από τους τρόπους που μπορείς να δείξεις ότι συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον είναι η συζήτηση.

Αν δεν μιλάς αρκετά, εκλαμβάνεται ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Αν η επικοινωνία είναι αδύναμη, τότε και η σχέση θα είναι αδύναμη. Προσπάθησε να συζητάς αρκετά με την κοπέλα σου.

Ρώτησε την πώς ήταν η μέρα της, μιλήστε για τα όνειρα σας κλπ.

9. Της Κάνεις Συνεχώς Δώρα

Οι περισσότεροι άντρες κάνουν το μοιραίο αυτό λάθος και θεωρούν ότι όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύουν για μια γυναίκα, τόσο περισσότερο την ελκύουν.

Κάνοντας της συνεχώς ακριβά δώρα ή πληρώνοντας της το φαγητό ή τα ποτά σε ακριβά μαγαζιά δείχνεις ότι το μόνο που διαθέτεις είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός.

Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες που στοχεύουν σε αυτό, όμως δεν είναι η πλειοψηφία. Προσπάθησε να προβάλλεις τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου που σε κάνουν αρρενωπό και ελκυστικό και μην προσπαθείς να αγοράσεις την έλξη με δώρα.

Δεν λέμε βέβαια ότι δεν πρέπει να της κάνεις δώρα. Ένα δώρο είναι μια πολύ ωραία κίνηση, όταν είναι κάτι το διαφορετικό και έχει συναισθηματική αξία.

10. Είσαι Πάντα Αυτός που Ξεκινά το Σεξ

Είναι καλό να δείχνεις την αποφασιστικότητα σου και να παίρνεις πρωτοβουλίες, όμως σε κάποια κομμάτια της σχέσης, όπως το σεξ, πρέπει και εκείνη να παίρνει πρωτοβουλίες.

Μην είσαι εσύ αυτός που ξεκινά το σεξ κάθε φορά. Δεν είσαι μόνος σου στην σχέση, ούτε το σεξ γίνεται μόνο για εσένα. Μην κάνεις πάντα εσύ το πρώτο βήμα. Δείξε της ότι της επιτρέπεις και ότι θέλεις να πάρει πρωτοβουλίες και να βγάλει τον ερωτισμό της.

11. Εκφράζεις Συνέχεια με Λόγια την Αγάπη σου

Οι γυναίκες λατρεύουν να ακούν τις δύο μαγικές λέξεις «σ’ αγαπάω», αλλά δεν χρειάζεται να της το λες κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, γιατί έτσι χάνεται η μαγεία και το νόημα.

Κράτησε το για τις πιο σπάνιες και ξεχωριστές καταστάσεις και άφησε την να περιμένει να το ακούσει με μεγάλη αγωνία!

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά λάθη που μπορεί να γίνουν σε μια σχέση και φυσικά λάθη δεν γίνονται μόνο από την δική σου πλευρά, αλλά και από την πλευρά της γυναίκας.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι κάνεις κάποιο από τα παραπάνω 11 λάθη στην σχέση σου, προσπάθησε να τα διορθώσεις και θα δεις ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα και θα έχεις μια πιο ευχάριστη και υγιή σχέση.

Βέβαια, πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου ότι κάποιες φορές η κατάσταση δεν διορθώνεται και υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος.

Όμως έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό σου, ίσως αποφύγεις την περίπτωση να σε χωρίσει χωρίς να το περιμένεις, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για τον έρωτα και τις σχέσεις στο Athensmagazine.gr.

 

Έρωτας και Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share