Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Σχέση με παντρεμένο: Γιατί να μπεις σε ένα τέτοιο «τρυπάκι»;

27 Αυγούστου 2017 20:21
Σχέση με παντρεμένο: Γιατί να μπεις σε ένα τέτοιο «τρυπάκι»;

ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Τι τύποι γυναικών κάνουν συνήθως σχέση με δεσμευμένους; “Γυναίκες οι οποίες είναι ανασφαλής, γυναίκες που δεν έχουν καλή αξιολόγηση και οριοθέτηση, δηλαδή δεν έχουν σαφή και ξεκάθαρη ηθική και γυναίκες οι οποίες είναι οπορτουνίστριες” εξηγεί η ψυχολόγος. διαβάστε παρακάτω…

Αυτή είναι η “ευγενική” περιγραφή που προέρχεται από το στόμα της ειδικού. Γιατί αν αφήσουμε την περιγραφή στις γυναίκες που έχουν υποψιαστεί παράλληλη σχέση του συντρόφου τους τα επίθετα θα είναι κοσμητικά. Όπου “κοσμητικά” φαντάζεσαι τι εννοώ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Το «έπαιζε» γιος πασίγνωστου Έλληνα σκηνοθέτη για να γυρίζει ερωτικές ταινίες!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΓΙΑΤΙ”;
Γιατί το “δεσμευμένος” ή το “παντρεμένος” (ακόμα χειρότερα) δεν είναι για εκείνες “αποκρουστικό”; Γιατί δεν είναι ένας λόγος να τις απομακρύνει, αλλά ίσως και ένας λόγος να τις μαγνητίσει; Πώς μπορούν; Γιατί κάνουν σχέση με παντρεμένο;

“Γιατί έτσι επιβεβαιώνονται ότι είναι καλύτερες από τη γυναίκα του” σημειώνει η κ.Μαυράκη. “Γιατί αισθάνονται ότι είναι πιο σημαντικό το “τρόπαιο” όταν το παίρνεις από κάποια άλλη. Αφού τον έχει κάποια άλλη αξίζει περισσότερο ο “κύριος” και σε κάθε περίπτωση μπορεί να του πάρει περισσότερα γιατί μπορεί: και να τον εκβιάσει στο τέλος και να τον αφήσει ό, τι ώρα γουστάρει χωρίς περαιτέρω κινδύνους αφού είναι αλλού”.

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ
Ποτέ μην κάνεις λένε αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Κι αυτό, είναι μια σωστή στάση ζωής. Ποτέ όμως δεν ξέρεις η ζωή τι θα σου φέρει. Κι εκεί ακριβώς χρειάζονται οι αρχές σου, οι αξίες σου, ο αυτοσεβασμός κι ο αυτοέλεγχος για να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο! «Έφυγε» ο πασίγνωστος σκηνοθέτης

Η Χ. όμως το έχει σύστημα. Όλες τις οι σχέσεις ήταν με δεσμευμένους. Και καμία δεν είχε καλή κατάληξη. Την Χ. μονάχα στα πατώματα να κλαίει από τη στεναχώρια της, να απειλεί από τα νεύρα της, να σπάει τασάκια από την “ήττα” που έρχεται αργά ή γρήγορα. Γιατί απλά δεν έλαβε υπόψην της τα βασικά… Τα στατιστικά…

“Τις περισσότερες φορές ένας έγγαμος εραστής ψάχνει απλά για ποικιλία και όχι λόγο για να αφήσει το σπίτι του. Αν είχε σοβαρούς λόγους για να χωρίσει και να τα βρει με κάποια άλλη, θα χώριζε και μετά θα έψαχνε. Άρα, λοιπόν, να είναι σχεδόν βέβαιες οι κυρίες οι οποίες μπαίνουν ως τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση ότι πρόκειται απλά περί μιας παράλληλης σχέσης και όχι για μία σχέση με μέλλον” τονίζει η ψυχολόγος.

“Οι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνονται σοβαρά έχουν πρώτα ξεκαθαρίσει το τοπίο κι αυτοί είναι και έντιμοι. Διότι όταν ερωτευθεί ένας άντρας πολύ σοβαρά μια γυναίκα τότε δεν τη βάζει να παίζει ρόλο ερωμένης, αλλά ξεκαθαρίζει τη σχέση με τη γυναίκα του και είναι πια η αγαπημένη του και όχι η κρυφή του και παράλληλη σχέση”.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ… ΤΩΡΑ!
Αυτό που προβληματίζει τους φίλους της δεν είναι το ότι έτυχε μία φορά να “μπλέξει” με κάποιον δεσμευμένο. Είναι ότι επιλέγει στη ζωή της κυρίως δεσμευμένους. Και το χειρότερο; Παντρεμένους. Η ρομαντική της παρέας φωνάζει ότι επιβαρύνει το κάρμα της. Η πιο κυνική της παρέας φωνάζει ότι κανείς παντρεμένος δεν διαλύει το σπίτι του, είναι σπάνιο φαινόμενο και το αποδεικνύουν οι στατιστικές. Καμία όμως από την παρέα δεν την εμπιστεύεται -ακόμα κι αν εκείνη δεν το έχει καταλάβει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τρίβετε τα μάτια σας: H Αμαλία Κωστοπούλου μας ξεναγεί στο τεράστιο διαμέρισμά της στην Αμερική

“Στην ουσία η γυναίκα που κάνει σχέσεις με δεσμευμένους θέλει να επιβεβαιωθεί” εξηγεί η Χρυσούλα Μαυράκη. “Θέλει είτε να τον χωρίσει και να νιώσει ότι είναι σπουδαία γιατί κατάφερε να χωρίσει τον σύζυγο, να τον πάρει από την άλλη, είτε να νιώσει ότι είναι μοιραία γυναίκα και στην ποδιά της σφάζονται παληκάρια…”

“Οι περισσότεροι έγγαμοι είναι και σε μια ηλικία και σε μια οικονομική κατάσταση πολύ καλύτερη από τους ελεύθερους. Δηλαδή έχουν φτιάξει και μια περιουσία ή μια κατάσταση οπότε τους βλέπουν σαν πιο “ματσωμένους” άρα πιο καλούς” προσθέτει η κ.Μαυράκη.

Μπορεί λοιπόν να είναι έρωτας, μπορεί να είναι συμφέρον, μπορεί να είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να είναι πολλά. Το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι καταστάσεις δεν ευνοούν κανέναν και μόνο προβλήματα δημιουργούν…

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!
“Θεωρώ ότι όσο και να ερωτευθείς πρέπει να περιμένεις να ελευθερωθεί ο άλλος και μετά να κάνεις οτιδήποτε. Το να μπαίνεις μέσα σε μια σχέση και να τη χαλάς κιόλας διότι γίνεσαι η αιτία για να χαλάσει αυτό δείχνει ότι δεν έχεις ούτε φιλότιμο, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε σεβασμό”.

“Άσε που ρισκάρεις φοβερά γιατί αυτό που έκανε στην άλλη θα το κάνει και σε σένα. Ποια νομίζεις ότι είσαι εσύ ας πούμε που νομίζεις ότι θα σε σεβαστεί; Όλες έτσι θέλουμε να νομίζουμε όμως οι προοπτικές είναι εξαιρετικά εις βάρος της κυρίας που έχει μπει σε μία σχέση, διότι δείχνει ότι ο κύριος αυτό που έκανε μία φορά θα το κάνει και δεύτερη και τρίτη” σημειώνει η ψυχολόγος.

Πηγή youweekly

 

Έρωτας και Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share