Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο! «Έφυγε» ο πασίγνωστος σκηνοθέτης

27 Αυγούστου 2017 18:42
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο! «Έφυγε» ο πασίγνωστος σκηνοθέτης

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης ταινιών τρόμου Τόμπι Χούπερ (Tobe Hooper), δημιουργός των ταινιών «The Texas Chainsaw Massacre» (Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι) και «Poltergeist» (Το πνεύμα του κακού), πέθανε στο Σέρμαν Όουκς της Καλιφόρνια, σε ηλικία 74 ετών.



Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου του 1943, στο Όστιν του Τέξας, ο Χούπερ ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής σε κολέγιο και οπερατέρ σε ταινίες ντοκιμαντέρ, πριν πραγματοποιήσει το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1969, με το «Eggshells», ένα σχεδόν πειραματικό φιλμ γύρω από τις αλλόκοτες εμπειρίες μια παρέας χίπις σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασυγκράτητο το πασίγνωστο ζευγάρι της ελληνικής showbiz! «Καυτά» φιλιά και αγκαλιές σε βραδινή τους έξοδο - Ο λόγος για τους…



Το 1974 αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του Χούπερ, με το εμβληματικό και απόλυτα επιδραστικό «The Texas Chainsaw Massacre», το οποίο θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών και για πολλούς αποτελεί την συγκλονιστικότερη στιγμή στην ιστορία του σινεμά τρόμου.

«Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν την εποχή εκείνη, για να εξερευνηθούν σκοτεινά μονοπάτια που έως τότε παρέμεναν απλησίαστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση κορυφής! Ποιοι πρώην «εχθροί» του Survivor συναντήθηκαν και «έριξαν» το Instagram;

Για πολλά χρόνια η ταινία ήταν απαγορευμένη σε πολλές χώρες, όπως στην Αυστραλία μέχρι το 1980 και τη Γαλλία μέχρι το 1982, ωστόσο απέφερε μεγάλα κέρδη στο box-office, ενώ αμέτρητες ταινίες αλλά και σκηνοθέτες εμπνεύστηκαν από αυτήν.

Στην υπόθεση του έργου, μια παρέα πέντε φίλων που πηγαίνουν να επισκεφτούν το παλιό σπίτι του παππού του ενός, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια οικογένεια κανιβάλων.

Ο Χούπερ δεν σταμάτησε, σε όλη του την καριέρα, να υπηρετεί πιστά το είδος του τρόμου. Οι πιο σημαντικές από τις υπόλοιπες δουλειές του περιλαμβάνουν το γοτθικών επιρροών «Salem’s Lot» (1979), μια ατμοσφαιρική, τηλεοπτική μίνι σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, το «Poltergeist» (1982), με σεναριογράφο και παραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και το εκκεντρικό «Lifeforce» (1985).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορμί... λαμπάδα διαθέτει η πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια! «Ρίχνει» το Instagram με τα κάλλη της

Τελευταία του δημιουργία ήταν η ταινία «Djinn» (2013), η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή naftemporiki

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share