ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

Πέρα από τη σοκολατόπιτα: Το «κρυφό» μενού της Ζουμπουρλού που λάτρεψε ο Τάσος Δούσης

Ο Τάσος Δούσης στη Ζουμπουρλού στο Σύνταγμα

Ο Τάσος Δούσης προτείνει

Ο Τάσος Δούσης είναι γνωστός για τις γαστρονομικές του ανακαλύψεις, και αυτή τη φορά φαίνεται πως έκανε τη μεγαλύτερη. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο Σύνταγμα, βρήκε ένα ζαχαροπλαστείο που όχι μόνο τον εντυπωσίασε, αλλά τον έκανε να ανακηρύξει τη σοκολατόπιτά του ως την κορυφαία της πόλης. Ο λόγος για τη «Ζουμπουρλού», ένα μαγαζί που συνδυάζει την κομψότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Zoubourlou

Μια γεύση που σε κάνει να «ταξιδεύεις»

Ο Τάσος Δούσης, που είχε επισκεφθεί το μαγαζί πριν από μερικούς μήνες και είχε ενθουσιαστεί με το Κιουνεφέ που κάνει θραύση, επέστρεψε για να δοκιμάσει τη θρυλική σοκολατόπιτα. Και, όπως δήλωσε, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα.

Η σοκολατόπιτα της «Ζουμπουρλούς» δεν είναι μια απλή σοκολατόπιτα. Πρόκειται για ένα σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ, με επικάλυψη γκανάς, βελούδινη νουτέλα, τραγανά φλεικ βελγικής σοκολάτας και δίπλα παγωτό. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης, ένας συνδυασμός απόλυτης ισορροπίας, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάτι τόσο νόστιμο μπορεί να είναι αληθινό.

Zoubourlou
Zoubourlou

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ

Ο Τάσος Δούσης, όμως, δεν έμεινε μόνο στη σοκολατόπιτα. Η γαστρονομική του εξερεύνηση τον οδήγησε και σε άλλες αποκαλύψεις του μενού:

  • Βάσκικο τσιζ κέικ: Αυτό το γλυκό ήταν μια πραγματική έκπληξη. Με σάλτσα από φρούτα του δάσους, το Βάσκικο τσιζ κέικ είναι ένα επιδόρπιο που θα σας μείνει αξέχαστο. Η βελούδινη υφή του και η ισορροπημένη γεύση του αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό.
  • Γκιουζλεμές με γραβιέρα και απάκι κοτόπουλο: Μια νέα, ανατολίτικη προσθήκη στα αλμυρά, που όμως έχει μια μοντέρνα πινελιά. Η διαφορά γίνεται από το ψήσιμο της πίτας στο μαντέμι, που της χαρίζει μια μοναδική, τραγανή υφή.
  • Σάντος: Ένα σάντουιτς με ψωμί μπριός, που είναι για «καλούς παίχτες», όπως δήλωσε ο Δούσης. Πεντανόστιμο και χορταστικό, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο, αλλά ποιοτικό γεύμα.

Η «Ζουμπουρλού»: Το στέκι των γλυκών αμαρτιών

Το ζαχαροπλαστείο «Ζουμπουρλού» έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας. Η κομψότητα του χώρου, η ποιότητα των υλικών και η δημιουργική προσέγγιση των πιάτων το καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του γλυκού και όχι μόνο.

Η προτροπή του Τάσου Δούση είναι σαφής: «Αν δεν δοκιμάσετε την σοκολατόπιτα της Ζουμπουρλούς χάσατε!». Και, όπως φαίνεται, δεν έχει άδικο.

Τηλέφωνο: 21 0322 6087

Διεύθυνση: Φιλελλήνων 4, Αθήνα 105 57

Λίγα λόγια για την Ζουμπουρλού

Η «Ζουμπουρλού» δεν είναι ένα απλό ζαχαροπλαστείο. Είναι πλέον ένα σήμα-κατατεθέν του αθηναϊκού κέντρου, ένα φιλόξενο στέκι που προσφέρει μια γρήγορη και ποιοτική λύση σε όσους αναζητούν κάτι νόστιμο, είτε πρόκειται για καφέ, είτε για γλυκό, είτε για ένα χορταστικό γεύμα. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στην πλατεία Ηρώων στον Ψυρρή, στην οδό Αισχύλου 4, όπου μέχρι και σήμερα μας κερνά παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, λαχταριστές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές. Πιο πρόσφατα, η «Ζουμπουρλού», η «αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη», έφερε τις παραδοσιακές της νοστιμιές και στο Σύνταγμα, σε έναν άνετο και οικείο χώρο στην οδό Φιλελλήνων 4.

@zoubourlou_ Πάμε να δούμε πόσο εύκολο είναι να πάμε από το μετρό Συντάγματος στη Νέα Ζουμπουρλου στη Φιλλελήνων 4! #ζουμπουρλου #fyp #sweet #athens ♬ πρωτότυπος ήχος – zoubourlou

Στο νέο της κατάστημα στο Σύνταγμα, το brunch έχει την τιμητική του. Το μενού έχει ανανεωθεί και περιλαμβάνει μια πληθώρα από γευστικές επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Διάφορες επιλογές σε avocado toast, αλμυρά κρουασάν με scrambled eggs, το γνωστό σε όλους croque madame, αλλά και τα πιο ασυνήθιστα pancakes tacos έχουν ανανεώσει το μενού της «Ζουμπουρλού» και μας δίνουν ακόμα περισσότερες αφορμές να την επισκεφτούμε. Φυσικά, ως κλασική Κομφεταρία, η «Ζουμπουρλού» σερβίρει και τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά. Η «Ζουμπουρλού» έχει καταφέρει να συνδυάσει την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις, δημιουργώντας έναν χώρο που είναι ταυτόχρονα φιλόξενος, κομψός και γεμάτος γεύση.