ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ NIGHTLIFE

Fellos Athens: Το «κρυφό» μπαρ της Αθήνας που αναβιώνει τη μαγεία του κέντρου

Fellos Athens

Το wine bar της Αιόλου έχει γίνει στέκι

Η Αιόλου και τα γύρω της στενά, μια περιοχή που κάποτε ήταν ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, έμοιαζε να έχει χάσει την παλιά της αίγλη. Το θρυλικό «Μαγκαζέ», το «Rooster» και το «Tailor Made», μπαρ που καθόρισαν μια ολόκληρη εποχή, έδωσαν τη θέση τους στη σιωπή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Νέα, προσεγμένα στέκια κάνουν την εμφάνισή τους, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου για το κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το κύμα ανανέωσης, μια νέα άφιξη ξεχωρίζει: το Fellos Athens.

Ένα μπαρ από φίλους, για φίλους

Το Fellos Athens δεν είναι ένα τυχαίο μαγαζί. Είναι το δημιούργημα τεσσάρων φίλων, τριανταπεντάρηδων, που αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα παλιό υφασματάδικο σε έναν μικροσκοπικό δρόμο κάθετο στην Αιόλου σε έναν χώρο που εκφράζει την αγάπη τους για την πόλη. Ο Δημήτρης Νάκας (bartender), ο Αντώνης Μωραΐτης (σεφ), ο Τάσος Δήμας (επιχειρηματίας) και ο Άγγελος Μαυραγάνης (ελεύθερος επαγγελματίας), όλοι με καταγωγή από τα Άνω Λιόσια και τη Χασιά, μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να δουν το κέντρο της Αθήνας να ξαναζωντανεύει.

Η δημιουργία του μπαρ ήταν ένα ρίσκο που όμως απέδωσε καρπούς. Όπως δηλώνει ο Αντώνης Μωραΐτης, «θέλαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Πήραμε το ρίσκο και είμαστε ευχαριστημένοι. Το μπαρ γεμίζει κάθε βράδυ». Η επιτυχία τους δεν είναι τυχαία. Το μαγαζί, σχεδιασμένο σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Mutiny, έχει μια αισθητική που συνδυάζει το ρουστίκ με το μοντέρνο. Όταν αφαίρεσαν την παλιά διακόσμηση, αποκαλύφθηκε το μπετόν, το μωσαϊκό αναδείχθηκε και τα ταβάνια ψήλωσαν. Στον χώρο κυριαρχεί μια μικρογραφία σχολικής εξέδρας, ένα σύμβολο που, όπως εξηγεί ο Τάσος Δήμας, «μας αρέσει να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε».

Κρασιά, σπριτζ και μεζέδες: Ένας παράδεισος γεύσης

Το Fellos Athens είναι ένα μέρος για καλοφαγάδες και λάτρεις του ποιοτικού ποτού. Η λίστα με τα κρασιά, που έχει επιμεληθεί η σομελιέ Βασιλική Γαλάνη του Materia Prima, είναι ένας ύμνος στον ελληνικό και κυπριακό αμπελώνα. Με περίπου 40 επιλογές σε φιάλες και κάποιες σε ποτήρι, το μαγαζί προσφέρει μια ευρεία γκάμα γεύσεων, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές (ξεκινάνε από 20 ευρώ).

Ο κατάλογος των κοκτέιλ είναι επίσης εντυπωσιακός, με τις συνταγές να φέρουν την υπογραφή του Νίκου Σουρμπάτη. Δοκιμάσαμε το «Lost in the night», ένα σπριτζ με σπιτικό λικέρ ροδάκινο, θυμαρίσιο μέλι και ροζέ κρασί, το οποίο μας ταξίδεψε με την καλοκαιρινή του γεύση. Επίσης, το «Fellovers», με λευκό κρασί, prosecco και λικέρ passion fruit, ήταν ξηρό, τραγανό και με ντελικάτο άρωμα.

Για να συνοδέψετε τα ποτά σας, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά ελληνικών τυριών και αλλαντικών, που προμηθεύονται κατευθείαν από τους παραγωγούς. Το πιπεράτο αρχοντοτύρι από το Πωγώνι και η καπνιστή γραβιέρα Ίου, μαζί με το παστράμι και την καπνιστή μπριζόλα Ξάνθης, συνθέτουν μια ποικιλία που θα σας εντυπωσιάσει.

Το μενού του φαγητού, που επιμελείται ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας του Seawolf, περιλαμβάνει νόστιμους μεζέδες, όπως το τατάκι τόνου με λαχανικά εποχής και ο μαρινάτος γαύρος με τσάτνεϊ πιπεριάς και βερίκοκου. Παρόλο που κάποιες επιλογές, όπως οι γαρίδες σουβλάκι, είναι πιο αδύναμες, στο σύνολο ο σεφ έχει φτιάξει ένα μενού με προσιτές τιμές (δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ).

Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη

Το Fellos Athens δεν είναι ένα μέρος για να πας μόνο μια φορά. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, το σέρβις γρήγορο και περιποιητικό, και η μουσική, που κινείται σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς, σε κρατάει εκεί για ώρες. Είναι το ιδανικό μέρος για έξοδο μετά το γραφείο, αλλά και για το πιο κεφάτο Σαββατοκύριακο.

Εάν ψάχνετε για ένα μέρος που συνδυάζει την ποιότητα με τη φιλοξενία, σε ένα σκηνικό που θυμίζει τα παλιά καλά χρόνια, το Fellos Athens είναι ο ιδανικός προορισμός. Είναι ένα μπαρ που αποδεικνύει ότι το κέντρο της Αθήνας είναι και πάλι ζωντανό, και μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της ιστορίας του.

Τηλέφωνο: 21 0323 1187

Διεύθυνση: vasilikis kai kolokotroni, Αθήνα 105 60