ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ

«Τρελή Ροδιά»: Το νέο στέκι στα Άνω Πετράλωνα που φέρνει τη γεύση της παράδοσης στο σήμερα

Νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα

Νέο στέκι για καλοφαγάδες στα Άνω Πετράλωνα

Βρισκόμουν στα Άνω Πετράλωνα, μια γειτονιά που είναι γεμάτη με γαστρονομικούς προορισμούς, αναζητώντας κάτι διαφορετικό. Η αναζήτησή μου με οδήγησε στην οδό Κυδαντίδων, όπου μια νέα ταβέρνα με το όνομα «Η Τρελή Ροδιά» μου κίνησε την περιέργεια. Το όνομα, εμπνευσμένο από τον μεγάλο Οδυσσέα Ελύτη, με προϊδέαζε για κάτι ιδιαίτερο. Ήθελα να δω αν αυτό το μαγαζί μπορούσε να δικαιολογήσει το όνομά του και να με ταξιδέψει στη γεύση.

Μόλις πέρασα την πόρτα, η ατμόσφαιρα με τύλιξε. Το εστιατόριο έχει έναν industrial χαρακτήρα, με το ασπρόμαυρο σκηνικό να κυριαρχεί. Ωστόσο, η ζεστασιά δεν έλειπε, χάρη στις δεκάδες κορνίζες που κοσμούσαν τους τοίχους. Δεν ήταν απλές κορνίζες, αλλά ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Πρόσωπα από την ελληνική και παγκόσμια pop κουλτούρα, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Έλβις, τα Φιλαράκια, ακόμη και οι Απαράδεκτοι, σε καλωσόριζαν, δίνοντας στον χώρο έναν χαρακτήρα που σε έκανε να νιώθεις οικεία.

Συνταγές από το παρελθόν, εκτέλεση από το σήμερα

Καθώς με υποδέχτηκε ο επικεφαλής της κουζίνας, ο κύριος Γιάννης Ρουμάνος, ένιωσα αμέσως την αυθεντική φιλοξενία του μαγαζιού. Ο κύριος Ρουμάνος, γνωστός από το «Piggyπόπουλο» στο Παγκράτι, μου αποκάλυψε ότι ο στόχος της «Τρελής Ροδιάς» είναι η ανάδειξη των γνήσιων ελληνικών γεύσεων. Όλα τα πιάτα, όπως με διαβεβαίωσε, είναι 100% χειροποίητα, ενώ η έμφαση δίνεται στις πρώτες ύλες από Έλληνες προμηθευτές.

Το μενού ήταν ένας πραγματικός γαστρονομικός παράδεισος. Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν, μου πρότεινε να δοκιμάσω το μοσχαρίσιο μπιφτέκι που ψήνεται στα κάρβουνα. Η μυρωδιά που ερχόταν από την κουζίνα ήταν αρκετή για να με πείσει. Πέρα από το μπιφτέκι, το μενού έχει να προσφέρει πολλά ακόμα.

Για τους λάτρεις της κλασικής ελληνικής κουζίνας, ο σεφ Σωτήρης Βασιλόπουλος προτείνει πιάτα όπως τα πολίτικα σουτζουκάκια με πουρέ ή ρύζι και τους γίγαντες, φτιαγμένους με μια παραδοσιακή συνταγή από το Άγιο Όρος.

Μια σύγχρονη ματιά στην παράδοση

Αυτό που κάνει την «Τρελή Ροδιά» να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά της να «πειράζει» τις παραδοσιακές συνταγές, χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά της. Δοκίμασα το ριζότο τραχανά με λαχανικά, τα λαζάνια φούρνου με κιμά κοτόπουλο, σπανάκι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο, και το απόλυτο highlight για εμένα: τις μακριές χυλοπίτες με σάλτσα ελληνικής τρούφας Καλαβρύτων, ένα πιάτο που είναι μια πραγματική γαστρονομική νιρβάνα.

Στην κατηγορία των ορεκτικών, το ταλαγάνι στα κάρβουνα με chutney ντομάτας είναι ένας ύμνος στη γεύση, ενώ το νέο ορεκτικό, τα τσιπς πατάτας με dressing γιαουρτιού και καρέ ντομάτας, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Εννοείται πως δεν έλειπαν και τα παραδοσιακά πιάτα με κρέας. Αρνίσια παϊδάκια, χοιρινά πανσετάκια και ζουμερές σπαλομπριζόλες, όλα ψημένα στα κάρβουνα και συνοδευόμενα από τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Φυσικά, το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι ο μαύρος χοίρος, που θα τον βρεις σε μια χορταστική μπριζόλα ή σε στιφάδο, ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Στο τέλος, ο πιο γλυκός επίλογος. Οι προτάσεις της μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, όπως η σοκολατόπιτα ή το σπασμένο mille-feuille με παγωτό βανίλια και μαρμελάδα φράουλα, ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Η «Τρελή Ροδιά» δεν είναι απλά ένα εστιατόριο. Είναι ένα μέρος που έχει ψυχή, γεύση και χαρακτήρα. Με πολύ καλές τιμές και γενναιόδωρες μερίδες, είναι σίγουρο ότι θα θες να επιστρέψεις όσο πιο σύντομα γίνεται.

Τηλέφωνο: 2110082307

Διεύθυνση: Κυδαντίδων 39, Πετράλωνα