Cinapos: Το μεζεδοπωλείο του Θησείου που… μυρίζει αστική αυλή και υψηλή γαστρονομία!

Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης υπογράφει μια «χαλαρή» κουζίνα με ελληνικούς κλασικούς μεζέδες και απρόσμενες ντελικατέτσες – Η αυλή του Θησείου που έγινε στέκι
Στην καρδιά του Θησείου γεννήθηκε το Cinapos, το μεζεδοπωλείο που κατάφερε να γίνει γρήγορα το talk-of-the-town. Αυτό το μεζεδοπωλείο απλώνει τα τραπέζια του σε έναν χώρο που φέρνει στο νου μια παλιά αστική αυλή, προσφέροντας μια ατμόσφαιρα ταυτόχρονα χαλαρή και κομψή. Το πρόσωπο πίσω από τη γαστρονομική επιτυχία είναι ο σεφ και συνιδιοκτήτης, Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος επιμελείται μια «χαλαρή κουζίνα» που ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα σε γεύσεις της γη και της θάλασσας.
Διαβάστε επίσης
Μεζέδες με άρωμα παράδοσης και ένταση
Το μενού του Cinapos, αν και περιεκτικό, είναι γεμάτο εκπλήξεις. Θα βρείτε κλασικά ελληνικά πιάτα, όπως ο τέλεια μαριναρισμένος γαύρος, τα ζουμερά τηγανητά κεφτεδάκια και τα παραδοσιακά τσιγαριαστά χόρτα με αυγά. Παράλληλα, ο ξυλόφουρνος ξεφουρνίζει τακτικά αφράτες χωριάτικες πίτες.
Διαβάστε επίσης
Ωστόσο, το μεζεδοπωλείο δεν μένει μόνο στα βασικά. Το μενού «ανεβάζει ταχύτητα» με φαγητά που εντυπωσιάζουν: από παστουρμά και λακέρδα, μέχρι το γιαούρτι που συνοδεύει τον χειροποίητο γύρο.
Δοκιμάσαμε τα παστουρμαδοπιτάκια, τα οποία ήταν πραγματικά λιχούδικα, τραγανά και καθόλου λαδωμένα. Το μυστικό τους ήταν ο παστουρμάς, γεμάτος ένταση και βάθος, που συνδυαζόταν με ένα κασέρι όλο νοστιμιά.
Διαβάστε επίσης
Τα αχνιστά μύδια κέρδιζαν εντυπώσεις χάρη στο νόστιμο ντοματένιο ζουμάκι τους, αλλά και το ψιλοκομμένο σουτζούκι που τους έδινε «γκάζια» και ταυτότητα. Η τζιγεροσαλάτα (συκωτάκια με μαϊντανό και κρεμμυδάκια) ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, με αφράτο δάγκωμα και δροσερές νότες από τα κοντιμέντα.
Από τον κόκορα στο highlight: Αρνάκι-λουκουμάκι
Στα κυρίως πιάτα, ο κόκορας με χυλοπίτες αποδείχθηκε το best seller του μενού. Μας ιντρίγκαρε με το πλούσιο δάγκωμα στο extra large ζυμαρικό και το τρυφερό πουλερικό του. Αν και ίσως τον έχετε πετύχει πιο εκφραστικό σε κάποιο χωριό, εδώ κερδίζει έξτρα γεύση από την απαλά μπαχαρένια, ωραία δεμένη σάλτσα.
Το highlight της βραδιάς, πάντως, ήταν αναμφίβολα το αρνάκι στη γάστρα. Ένα λιχούδικο λουκουμάκι, με τα λιπάκια του καλομελωμένα και τρυφερές πατατούλες στο πλάι. Το πιάτο αυτό ολοκλήρωσε ιδανικά το γαστρονομικό ταξίδι, αποδεικνύοντας ότι το Cinapos γνωρίζει πώς να συνδυάζει την ελληνική comfort food με τις εκλεπτυσμένες τεχνικές της σύγχρονης κουζίνας.
Info:
- Διεύθυνση: Ηρακλειδών 10, Αθήνα
- Τηλέφωνο: 21 0710 3030





