Άτλας: Το παρελθόν της Κυψέλης σερβιρισμένο στο σήμερα – Νέα άφιξη στην Αθήνα

Η Κυψέλη, μια γειτονιά που δεν ησυχάζει ποτέ, βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση της ταυτότητάς της. Ανάμεσα στα ψηλοτάβανα διαμερίσματα του ’60 και τις πολυπολιτισμικές φωνές που γεμίζουν τους δρόμους της, νέα μαγαζιά ξεφυτρώνουν, φέρνοντας έναν φρέσκο αέρα. Είναι μια γειτονιά που παλεύει να διατηρήσει την παλιά της αίγλη, προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις του σήμερα, και ο «Άτλας» είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας.
Το νέο μεζεδοπωλείο, που άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της Κυψέλης, δεν είναι απλώς ένα ακόμα μαγαζί, αλλά ένας χώρος που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της γειτονιάς. Ο «Άτλας» επιμένει να διατηρεί το vintage στοιχείο, με μωσαϊκό στο πάτωμα και τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν τα παραδοσιακά καφενεία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που νιώθεις οικείο από την πρώτη στιγμή.
Μεζέδες, κρασί και καλή παρέα
Η φιλοσοφία του «Άτλας» είναι απλή και ξεκάθαρη: ποιοτικοί μεζέδες, καλή παρέα και εκλεκτά αποστάγματα. Το μενού του, αν και μικρό, είναι προσεγμένο και γεμάτο εκπλήξεις. Εδώ, οι κλασικοί μεζέδες συνδυάζονται με μοντέρνες πινελιές, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Ανάμεσα στις επιλογές, ξεχωρίζουν:
- Ταμπουλέ με μαύρες σταφίδες, μια δροσερή και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου.
- Χοιρινά μπριζολάκια στη σχάρα με καπνιστό γλάσο, ένας μεζές που αναδεικνύει την ελληνική παράδοση με μια μοντέρνα νότα.
- Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα και ξύγαλο, ένα πιάτο που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με το μοντέρνο ύφος.
- Μοσχαράκι με μελιτζάνα, ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Στον «Άτλα» μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες, κρασιά και τσίπουρα, που είναι προσεκτικά επιλεγμένα για να συνοδεύσουν ιδανικά κάθε μεζέ.
Διαβάστε επίσης
Ένα «χαμόγελο» για την Κυψέλη
Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το λογότυπό του: ένας πελαργός που κουβαλάει ένα πιάτο με φαγητό, μια χιουμοριστική και χαριτωμένη αναφορά στην παλιά ελληνική παροιμία για το πώς έρχονται στον κόσμο τα μωρά. Αυτό το λογότυπο, εκτός από έξυπνο, αντικατοπτρίζει και την προσέγγιση του μαγαζιού: να φέρει στον κόσμο της Κυψέλης κάτι νέο, με χαμόγελο και διάθεση για πειραματισμούς.
Ο «Άτλας» προς το παρόν βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές, αλλά από τις 22 Αυγούστου θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Λειτουργώντας καθημερινά, αποτελεί το ιδανικό στέκι για χαλαρές βραδιές με φίλους, καλό φαγητό και εκλεκτό ποτό.
Τηλέφωνο: 2104404031
Διεύθυνση: Filotimou 11, Αίγλης 57, Αθήνα 113 63






0 ΣΧΟΛΙΑ