ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ

Από το Ντύλαν στο Scarlet: Ο σεφ που μεταμόρφωσε το Γαλάτσι σε γαστρονομικό προορισμό!

Scarlet: Νέα άφιξη στο Γαλάτσι

Νέα άφιξη στο Γαλάτσι

Είναι γνωστό ότι η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας δεν περιορίζεται πλέον στο κέντρο. Όλο και περισσότερα μαγαζιά αναζητούν χώρους εκτός «πιάτσας» για να προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Σε αυτό το κύμα ανανέωσης, το Γαλάτσι απέκτησε το δικό του γαστρονομικό «διαμάντι», το Scarlet. Ένα εστιατόριο που από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του, στον κεντρικό δρόμο της Τράλλεων στην περιοχή της Λαμπρινής, κατάφερε να γίνει το απόλυτο talk of the town. Η επίσκεψή μας εκεί δεν ήταν απλώς ένα δείπνο. Ήταν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που μας ταξίδεψε από το Γαλάτσι στο Παρίσι του Μεσοπολέμου, με ένα μενού που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με τη γαλλική φινέτσα.

Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο

Το πρώτο πράγμα που σε μαγνητίζει στο Scarlet είναι ο χώρος. Η διακόσμηση, με την υπογραφή του γνωστού designer Στράτου Χιωτέλη, είναι θεατρική, αισθαντική και πολυτελής. Με ροτόντες, σεπαρέ και μια παλέτα όπου κυριαρχεί η απόχρωση Scarlet, το εστιατόριο θυμίζει ένα καμπαρέ του Μεσοπολέμου. Είναι ένας χώρος που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο Γαλάτσι, και σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Μπορεί η περιοχή να είναι συνυφασμένη με μεζεδοπωλεία και σουβλατζίδικα, αλλά το Scarlet ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα και να αποδείξει ότι η υψηλή γαστρονομία μπορεί να βρει τη θέση της ακόμα και εκτός του κέντρου.

Ο σεφ: Ένας «ροκάς» με αγάπη για τη γαλλική κουζίνα

Πίσω από το μενού βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Βαγγέλης Βέης, ο γνωστός «ροκάς» του viral κυψελιώτικου Ντύλαν, με θητεία στο fine dining της Hytra και του Soil. Ο Βέης, με το χαρακτηριστικό και γνώριμο στυλ του, συνδυάζει τις ελληνικές παραδόσεις με τις γαλλικές τεχνικές, δημιουργώντας πιάτα που συνομιλούν με την ελληνική ύπαιθρο και τη Μεσόγειο. Beurre blanc από αγνό εξαιρετικό βούτυρο, φύκια, αγγουράκια τουρσί, παστά αυγά συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία, όπως το κοκοράκι του χωριού, ο τραχανάς και η παλαιωμένη γραβιέρα.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι

Η δική μας εμπειρία στο Scarlet ήταν απολαυστική. Ξεκινήσαμε με το χειροποίητο προζυμένιο ψωμί, ένα ζεστό καρβελάκι που ήρθε στο τραπέζι μας μαζί με έναν απολαυστικό και ελαφρύ ταραμά, με σκόνη από κρεμμύδι, λάδι, σχοινόπρασσο και τσίλι. Από σαλάτες, επιλέξαμε τη δροσερή και ντελικάτη Baby Gem, με καρδιές μαρουλιού, μια μαγιονέζα από αγγούρι σε ζύμωση, τηγανητά πεκάν, σταφύλι, σκόνη από φύκι και παλαιωμένη γραβιέρα Ρεθύμνου.

Το ημίπαστο ψάρι ημέρας (μυλοκόπι στη δική μας περίπτωση) ήταν από τα ωραιότερα πιάτα της βραδιάς. Η τρυφερή σάρκα του ψαριού κολυμπούσε σε μια φίνα βινεγκρέτ από λάδι, φύκια και μυρώνια, ενώ στη βάση του πιάτου υπήρχε μια γευστικότατη κρέμα από ταραμά. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ, με αγγουράκι, πίκλα πιπεριάς Φλωρίνης, κάπαρη, παστό αυγό, μαγιονέζα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ελάχιστη χειροποίητη BBQ sauce, ήταν πλούσιο στη γεύση και ντελικάτο.

Για κυρίως, δοκιμάσαμε τον μπακαλιάρο, ένα πιάτο που μας ενθουσίασε με τις διάφορες υφές από κρεμμύδι και μια beurre blanc με ζωμό από κρεμμύδια. Το βιγκανιστικό κριθαράκι με κρέμα βασιλικού και καμένα κολοκύθια, που έχει γίνει το best seller του μαγαζιού, ήταν επίσης νόστιμο. Κλείσαμε με τον κόκορα ελευθέρας βοσκής από τη Ναύπακτο, ένα τρυφερό φιλέτο με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, κρέμα από πατάτα και πράσο, τηγανητό τραχανά και στο πλάι μια χειροποίητη BBQ με ντοματίνια κονφί.

Τα γλυκά ήταν μια τριλογία από: ρυζόγαλο με κραμπλ πεκάν, μαρμελάδα πορτοκαλιού, λάδι από βασιλικό και φρέσκο πορτοκάλι, μους σοκολάτας με στικ σοκολάτας, βανίλια σε τρεις μορφές και κραμπλ αμυγδάλου, και τέλος, μια εθιστική lemon pie.

Η εμπειρία μας στο Scarlet ήταν γευστικότατη. Το εστιατόριο, με την ποιότητα του φαγητού και τον ωραίο σχεδιασμό του, έχει έρθει για να μείνει και να αποδείξει ότι η γαστρονομία δεν γνωρίζει σύνορα.

Τηλέφωνο: 21 0292 9989

Διεύθυνση: Τράλλεων 59, Αθήνα 111 42