Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το μαγαζί της Αθήνας με τα 900 διαφορετικά ουίσκι

Ένα από τα καλύτερα bar της πόλης!

28 Φεβρουαρίου 2024 10:30
Το μαγαζί της Αθήνας με τα 900 διαφορετικά ουίσκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φαντάσου ότι βρίσκεται στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, πριν από περίπου 100 χρόνια, φοράς τα καλά σου και ετοιμάζεσαι να πιείς ένα «Old Fashioned», σε ένα από τα κρυφά μπαρ. Τώρα, φαντάσου να ζεις αυτό το σκηνικό στο σήμερα, στο 2024, σε ένα μαγαζί άκρως ατμοσφαιρικό, με εξειδίκευση στο ουίσκι και με αισθητική που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα speakeasy μπαράκια της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείς.

Ο λόγος για το «CV Distiller», το οποίο βρίσκεται στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 7, στα Ιλίσια και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα whiskey bar, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά της Ευρώπης ολόκληρης.

Το «CV Distiller», λειτουργεί από το 2012 και πρόκειται για το πιο ενημερωμένο whisky bar της πόλης.

Στο ισόγειο δεσπόζει ένα εντυπωσιακό ημικυκλικό μπαρ με ξύλο και πολλούς καθρέφτες, που προσδίδει κλασικό ύφος, αυτό που άρμοζε σε ένα μαγαζί που ξέρει από whiskey.

Το σημείο που ξεχωρίζει όμως, είναι το «μυστικό» speakeasy υπόγειο, όπου βρίσκεται και το κελάρι του μαγαζιού. Πρόκειται για ένα χώρο με ξύλινους πάγκους και καθίσματα, δερμάτινους καναπέδες, κρυφούς φωτισμούς καθώς και retro στοιχεία που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, την εποχή δηλαδή που το whiskey, έγινε το διασημότερο ποτό στον κόσμο, επειδή απαγορεύτηκε η κατανάλωσή του.

Παράλληλα, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι στο «CV Distiller», θα βρεις 900 διαφορετικές ετικέτες whisky, από τις βασικές χώρες παραγωγούς, με τη Σκωτία να έχει τις περισσότερες επιλογές, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν η Ιρλανδία, η Αμερική και η Ιαπωνία

Στο μενού θα βρεις ακόμα, σπάνια και συλλεκτικά whiskey και μπορεί η τιμή του ενός ποτηριού ουίσκι Port Ellen, του θρυλικού σκωτσέζικου distillery, που λειτούργησε μεταξύ 1825-1983 να φτάνει τα 400 ευρώ.

Ωστόσο, μεγάλος εύρος υπάρχει και στις τιμές, οι οποίες ξεκινούν από τα 8 ευρώ.

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share