Πού τρώμε μετά τον Επιτάφιο στην Αθήνα;

Το Athens Magazine προτείνει
Βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες μακριά από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όπου μετά την περιφορά του Επιτάφιου είθισται να συγκεντρωνόμαστε μαζί με την οικογένεια και τους κοντινούς μας ανθρώπους και να δειπνούμε όλοι μαζί.
Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι μείνουμε στην Αθήνα αυτές τις άγιες μέρες, έχουμε ξεκινήσει να αναζητούμε εκείνες τις διευθύνσεις, οι οποίες προσφέρουν εγγυημένα τα πιο απολαυστικά νηστίσιμα πιάτα, σε συνδυασμό πάντα με την μοναδική τους ατμόσφαιρα.
Το καλό νέο είναι ότι η πρωτεύουσα προσφέρει, όπως πάντα, πληθώρα επιλογών, από παραδοσιακά εστιατόρια μέχρι πιο μοντέρνα, ώστε να καλύπτουν κάθε γούστο.
Έτσι, το Athens Magazine εντόπισε και σου προτείνει τρία μοναδικά εστιατόρια, που αποτελούν ιδανική επιλογή για το φετινό νηστίσιμο δείπνο και μας υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για εμάς, την οικογένεια και τους αγαπημένους μας. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να κλείσεις έγκαιρα τραπέζι, εάν δεν θέλεις να μείνεις νηστικός!
Τραβόλτα
Στην περιοχή του Περιστερίου, το Τραβόλτα συνιστά μάλλον έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους αναζητούν τα πιο νόστιμα πιάτα της θάλασσας. Το μαγαζί φημίζεται για πολλά, όπως για τον φιλόξενο χώρο του, την μοναδική ατμόσφαιρα ζεστασιάς και φιλοξενίας και φυσικά τις πληθωρικές και πεντανόστιμες επιλογές που προσφέρει. Στα αγαπημένα μας η πλούσια αχινοσαλάτα, οι τηγανητές μελιτζάνες και τα τηγανητά μύδια αλλά και η ανάρπαστη και αρκετά δημοφιλής ψαρόσουπα.
Τοποθεσία: Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
View this post on Instagram
Ψ… art με θέα
Το συγκεκριμένο μαγαζί δε χρειάζεται πολλά λόγια, μιας και είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: η τέχνη του ψαριού που ενώθηκε με την υπέροχη θέα. Στο εν λόγω πειραιώτικο μαγαζί, που βρίσκεται τοποθετημένο στον λόφο της Καστέλλας, με θέα στο Μικρολίμανο και στον Αργοσαρωνικό, θα δοκιμάσεις ψάρι και θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά στο εστιατόριο και μαγειρεύονται με βάση μοντέρνες αλλά και κλασσικές συνταγές. Στα must try του Ψ…art τα ολόφρεσκα καλαμαράκια, η φάβα Σαντορίνης και η νοστιμότατη ταραμοσαλάτα.
Τοποθεσία: Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 60, Πειραιάς
View this post on Instagram
Αθηναϊκόν
Στην καρδιά της Αθήνας, το Αθηναϊκόν, με ιστορία που κρατά από το 1932, συνιστά ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά ουζερί του κέντρου που μας προσφέρει απλόχερα μια πλούσια ποικιλία από νηστίσιμες επιλογές και ολόφρεσκα θαλασσινά. Δοκιμάσαμε την ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, τις κροκέτες από τηγανητή γαρίδα και την ψητή σαρδέλα στη σχάρα που σερβίρεται σε χωριάτικα ψωμάκια με φετούλες ντομάτας και θυμάρι.
Τοποθεσία: Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια
View this post on Instagram