Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.
Εστιατόριο
Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Λακκαγκίνη», που βρίσκεται στην Αγία Τριάδος, στις Αφίδνες Αττικής.
Ένα εστιατόριο που παντρεύει το παραδοσιακό με το κομψό και την πολυτέλεια με την διακριτικότητα, μέσα σ’ ένα μοναδικό κατάφυτο φυσικό περιβάλλον του βουνού.
Πετρόκτιστο κτίσμα, με τζάκι, ξύλινα πατώματα και αρχοντική διακόσμηση.
Παράλληλα, οι μεγάλες τζαμαρίες προσφέρουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει την υπέροχη θέα.
Η κουζίνα προσφέρει υπέροχα μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση του τόπου, ενώ μπορείς από το πρωί να απολαύσεις
Παραδοσιακές πίτες, χειροποίητα ζυμαρικά, μπριζόλες, διάφορα κρεατικά, ριζότα και λαχταριστά γλυκά.
Το εστιατόριο διαθέτει μια μοναδική φάρμα, με διάφορα ζωάκια. Λάμα, ένα λευκό καγκουρό, πρόβατα, ελάφια, άλογα, γαϊδουράκια, είναι μερικά από τα ζώα που σε περιμένουν να τα γνωρίσεις.
[TikTok]https://www.tiktok.com/@athensmagazine.gr/video/7150548680192380165?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7147966485327185414[/TikTok]
Bar
Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε το «Knave Bar» που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 22, στην Αθήνα.
Το πρώτο πράγμα που πιθανώς θα παρατηρήσεις μπαίνοντας στο “Knave” είναι μια τοιχογραφία του Dreyk the Pirate με τους χαρακτηριστικούς ναύτες του να μαλώνουν πάνω από μια παρτίδα χαρτιά. Εκείνος που βρίσκεται σε δύσκολη θέση βγάζει έναν βαλέ από την κάλτσα του.
Το όνομα που έδωσαν στο μπαρ τους έχει πολλές σημασίες, εκείνοι κρατάνε αυτή του απατεώνα και του αλήτη «με την πιο ρομαντική τους έννοια.
Ένα bar με χαλαρή ατμόσφαιρα και έντονα χρώματα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σινεμά
Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε μπορείς να δεις τη σινεφίλ ταινία «Ησυχία 6-9».
Υπόθεση:
Σε μια παραθαλάσσια πόλη, περικυκλωμένη από κεραίες, οι κάτοικοι εξαφανίζονται ανεξήγητα. Εκεί καταφθάνει ένας άντρας για δουλειά, αγνοώντας, όμως, το αντικείμενό της. Μεταξύ των ατελέσφορων προσπαθειών του να εντοπίσει τον προϊστάμενό του, ερωτεύεται μια γυναίκα, τα ίχνη της οποίας χάνονται μυστηριωδώς.
Δες εδώ το trailer:
[TikTok]https://www.youtube.com/watch?v=nUk3_rdtBN0&ab_channel=HomemadeFilms[/TikTok]
Θέατρο
Παράλληλα, αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε μπορείς να δεις την παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», που παίζεται για 2η χρονιά στο θέατρο Ακροπόλ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.
Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.
Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.
Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.
Αξιοσημείωτο είναι το πετυχημένο ανέβασμα του έργου από το Εθνικό θέατρο από το 1948 έως το 1950 σε μετάφραση Δημήτρη Ροντήρη και σκηνοθεσία Κλ. Κλώνη όπου το ρόλο του Φίγκαρο υποδύθηκε ο νεαρός τότε Δημήτρης Χορν, της Ροζίνας η Έλλη Λαμπέτη, του κόμη Αλμαβίβα ο Ανδρέας Φιλιππίδης και του γιατρού Μπαρτόλο ο Χριστόφορος Νέζερ.
Μουσική
Παράλληλα, σήμερα μπορείς την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο VOX.
Μαζί. Μέσα σε μία λέξη χωράνε 4 μουσικές δεκαετίες, αμέτρητα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας, τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε χιλιοτραγουδήσει και δύο φωνές από αυτές που χαρακτηρίζουν το ελληνικό τραγούδι και την συνέχειά του. Μαζί. Φανταστείτε μόνο τις δυο τους. Μαζί στην σκηνή. Την εσωτερική φλόγα της Ελευθερίας να συναντάει το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Ελεωνόρας. Δύο σπάνιες φωνές, δυο ερμηνεύτριες με τεράστια ερμηνευτική γκάμα!
Ούτε το ρεπερτόριο τους χρειάζεται ειδική αναφορά. Είναι τα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας. Που τα έχουμε ζήσει και στις χαρές και στα δύσκολα. Τραγούδια που εναλλάσσονται στον ραδιοφωνικό αέρα, αλλά και στις δικές μας προσωπικές ψηφιακές λίστες, τώρα γίνονται μια σπάνια ζωντανή συλλογή επιτυχιών αλλά και
απρόβλεπτων στιγμών στην σκηνή του VΟΧ.
Δυο γενιές συναντιούνται επί σκηνής, δυο γυναίκες που έχουν χαρακτηρίσει με την φωνή τους το ελληνικό τραγούδι που αγαπάμε να τραγουδάμε, δύο μοναδικές ερμηνεύτριες μαζί σε ένα πρόγραμμα από αυτά που θα θυμόμαστε για πάντα.
0 ΣΧΟΛΙΑ