ΓΚΟΥΓΚΟΥ μεζέ: Γεύσεις… παιχνιδιάρικες στο κέντρο της Αθήνας!

Ένα νέο… παιχνιδιάρικο μεζεδοπωλείο έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και περίπου ένα μήνα στην καρδιά της πόλης. Πρόκειται για το Γκουγκού Μεζέ, μια ζεστή & πολύχρωμη γωνιά στη Σίνα που φαίνεται πως ήρθε να “σπάσει” το κατεστημένο του είδους επιχείρησης που κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Στο χώρο του πρώην Supper λοιπόν, αρχικά σε προκαταβάλει θετικά το εσωτερικό που παραπέμπει σε παλιό παντοπωλείο, γεμάτο χρωματιστές λεπτομέρειες αλλά και όσο “φορτωμένο” πρέπει από τα παρεμφερή αντικείμενα. Ο χώρος σε κάνει να νιώθεις οικεία και άνετα, χωρίς όμως να νιώθεις πως.. πνίγεσαι λόγω πολλών διακοσμητικών στοιχείων, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό. Στα plus φυσικά και ο μικρός χώρος του αιθρίου για όσους επιθυμούν να καθίσουν… outdoors.
Φυσικά η κουζίνα δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθεί τα ίδια… παραδοσιακά μονοπάτια, με έναν κατάλογο που διαθέτει πολλά και καλά. Στο “τιμοκαταλίγιον εδεσμάτων απευθυνόμενον εις καλοφαγάδες”, όπως γλαφυρά αναφέρει ο τιμοκατάλογος θα βρεις αρχικά, θαυμάσια ορεκτικά -από μπεκρή μεζέ και φάβα μέχρι χειροποίητη παραδοσιακή στριφτόπιτα με μέλι και σουσάμι, ηπειρώτικο πιροσκί με λουκάνικο και τυρί Μετσόβου και… γαριδοπιπίνι τηγανητό-, με κορυφαία κατά τη γνώμη μου την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα!
Στις σαλάτες πάλι σου δίνεται μια αρκετά ευρεία γκάμα που μπορεί να προκαλέσει… ευχάριστους πονοκεφάλους όσον αφορά την επιλογή: “Ζουμπιχτή”, “Μυκονιάτικη” αλλά και η ομώνυμη με το μαγαζί είναι αυτές που… κυριαρχούν χωρίς ωστόσο να στερούνται σε κάτι οι υπόλοιπες.
Και περνώντας στα κυρίως, το κρέας έχει την τιμητική του: Μοσχάρι Κοκκινιστό Σμυρναϊκό, Μελωμένα Χοιρινά Κοψίδια, Μαριναρισμένα Κοπανάκια Κοτόπουλου μαγειρεμένα με ξανθιά μπύρα και αρκετά ακόμη μαρτυρούν του λόγου το αληθές, όλα ψημένα & μαγειρεμένα ακριβώς όπως πρέπει. Δεν απουσιάζουν ωστόσο και επιλογές σε ψάρια -περιορισμένες μεν, αξιόλογες δε. Αν είσαι περισσότερο φίλος των θαλασσινών λοιπόν μπορείς να δοκιμάσεις Σολομό σχάρας με λαχανικά ατμού και σως άνιθου ή μπακαλιάρο με ντομάτα, θυμάρι και ούζο.
Και το πιο… γλυκό φινάλε “υπογράφουν” σοκολατόπιτα, μπακλαβάς και σάμαλι πολίτικο ενώ για τους πιο… παραδοσιακούς ενδείκνυνται το γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού και το κλασικό υποβρύχιο!
Στα plus του Γκουγκού Μεζέ είναι οι τρομερά προσιτές τιμές που το καθιστούν δίχως αμφιβολία αποτελεί ένα από τα πιο value for money μέρη για φαγητό στο κέντρο.
Info
Καθημερινά 10.00-02.00
Τιμή €10-15
Σίνα 2 – 6 Αθήνα, τηλ. 210 3645575, gougoumeze.com.gr
0 ΣΧΟΛΙΑ