“Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο” 2017-2018

17 Οκτωβρίου 2017 – 23 Μαΐου 2018
Αποσπασμένα από την αρχική τους συνάφεια, τα μουσειακά εκθέματα χρειάζονται συνήθως πρόσθετα βοηθητικά μέσα προκειμένου να μεταδώσουν στον επισκέπτη το σύνθετο πλέγμα των πληροφοριών που μεταφέρουν. Κάθε εικόνα εμπεριέχει μια αφήγηση με πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Κείμενα, όχι κατ’ ανάγκη θεατρικά, γραμμένα κοντά στον χρονολογικό ορίζοντα των αντικειμένων, αναδεικνύουν όψεις που δεν γίνονται αμέσως αντιληπτές και αποκαλύπτουν το συναισθηματικό φορτίο που θα συνόδευε τη χρήση τους, ή και την ίδια τη δημιουργία τους.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν οκτώ μήνες (Οκτώβριος 2017-Μάιος 2018).
Εκτός από τις συλλογές που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1), θα έχουν ετούτη τη χρονιά ως πηγή έμπνευσης και τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης και του Μουσείου Μπενάκη Πινακοθήκη Γκίκα.
Ένα αντικείμενο ή μια ομάδα αντικειμένων ανά συλλογή θα δίνει κάθε φορά το έναυσμα για τη θεατρική δράση. Θα προηγείται σύντομη παρουσίαση του εκάστοτε εκθέματος από τον αρμόδιο επιμελητή της συλλογής, έτσι ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από τη θεματολογία του αντικειμένου στον δραματοποιημένο λόγο.
Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά.
0 ΣΧΟΛΙΑ