ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στο Gazoo με Onirama και Μύρωνα Στρατή!

Στο Gazoo με Onirama και Μύρωνα Στρατή!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ήταν γραφτό να μοιραστούν τη σκηνή οι Onirama και ο Μύρωνας Στρατής. Αμφότεροι ανήκουν στη γενιά των καλλιτεχνών που λειτουργούν καλύτερα στο πλαίσιο ενός club, και -μολονότι δεν είναι καθόλου εναλλακτικοί- αρέσουν πολύ στη mainstream νεολαία, η οποία τους θεωρεί εναλλακτικούς. Μικρή σημασία έχουν, όμως, αυτές οι ταμπέλες. Με τη Shaya και τον Mark Angelo στην εξίσωση και τον Κωνσταντίνο Ρήγο στη σκηνοθεσία του concept, βγάζουν ένα κεφάτο ζωντανό πρόγραμμα προορισμένο να ξεσηκώσει τις casual νεαροπαρέες των early 20s-early 30s που επιλέγουν το ολοκαίνουργιο «Gazoo», αντί να περάσουν το παρασκευοσάββατό τους σε κάποιο club. 
Βοηθάει με τον τρόπο του και το «Gazoo», που είναι ωραιότατο. Εντάξει, τα τραπεζοκαθίσματα παραμένουν τραπεζοκαθίσματα, αλλά το bar είναι ένας άνετος, πολυτελής χώρος, με οροφή από βινίλιο, μαύρες κουρτίνες και καδραρισμένους σκύλους σε βικτοριανές στολές. Το όλο σκηνικό θυμίζει λονδρέζικο prive club και δεν σε κάνει να νιώθεις «παρακατιανός» που ήρθες με μικρή παρέα ή δεν πρόλαβες να κλείσεις τραπέζι. Υπάρχει, μάλιστα, και χώρος να χορέψεις μπροστά στη σκηνή. 
Εκκίνηση με τον Mark Angelo να παίζει μερικά house κομμάτια λίγο προτού ανεβούν οι μουσικοί στη σκηνή. Δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο της ιεραρχίας του πρώτου ονόματος της μαρκίζας. Εμφανίζονται όλοι μαζί για να τραγουδήσουν το «I Got A Feeling» και να μας προετοιμάσουν για μια ωραία βραδιά. Συνεχίζουν με την «Ονειροπαγίδα» και όταν η Shaya ερμηνεύει το «Hot ‘n’ Cold», τα κορίτσια λικνίζονται πιο πολύ. Αμέσως μετά το «Let me Entertain You» η σκηνή παραδίνεται στον Μύρωνα Στρατή και την μπάντα του, οι οποίοι παίζουν λίγα τραγούδια του φωτογενούς νεαρού τραγουδοποιού αλλά και διασκευές σε classics. Παρόλα αυτά, μου έκανε εντύπωση το ότι ο κόσμος βρήκε ευκαιρία να κάνει κους κους και να χαζέψει σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του προγράμματος («Under The Bridge»), ενώ συμμετείχε περισσότερο στο αλέγρο «Blister In The Sun» – ή ακόμη και στα δικά του τραγούδια, ο glam ήχος των οποίων μπορεί και να σας θυμίσει τους Killers. 
Όταν ανεβαίνουν οι Onirama στη σκηνή, πάντως, αντικρίζεις τους αδιαφιλονίκητους headliners. Το καταλαβαίνεις από την ενέργεια του κόσμου σε κομμάτια όπως το «Δύσκολοι Καιροί για Πρίγκιπες» ή τις διασκευές των «Δεν Θέλω να μου μιλάς» και «Bάλαμε Φωτιά στα Φρένα». Έχουν αξιοζήλευτη μεταδοτικότητα ανά στιγμές, όπως στο «Κλείσε τα Μάτια», το οποίο βρίσκει όλο το crowd να χτυπά στο ρυθμό τα σηκωμένα χέρια του ή στο «Σαν Σταρ του Σινεμά», το οποίο μετατρέπεται σε singalong. Στη δε «Συνvεφούλα» γίνεται κανονικό πανηγύρι, με τον τραγουδιστή Θοδωρή Μαραντίνη να χορεύει swing με τον βιολιστή Κώστα Καρακατσάνη, που σολάρει καταπληκτικά. Στο break (που μόνο break δεν είναι), ο Mark Angelo βάζει τα beats και η Shaya, με αέρα Νεοϋορκέζας ντίβας, ερμηνεύει παλιά και σύγχρονα dance hits, από το «Rhythm is a Dancer» και το «Rude Boy» μέχρι το δικό της «In Your Eyes». Από κει και μετά το πρόγραμμα γίνεται ακόμη πιο ευέλικτο, με τους μουσικούς και τους ερμηνευτές να γίνονται μια παρέα, να διασκευάζουν τραγούδια που θυμίζουν σχολικό πάρτι («Ρίτα Ριτάκι», «Βουβάλες», «Παραδόσου λοιπόν», «Satisfaction») και να τα ενώνουν σε ποτ πουρί.
Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι ταλαντούχοι μουσικοί ότι η δισκογραφία τους δεν παράγει ένα σώμα τραγουδιών που θα μπορούσε να σηκώσει ένα ολόκληρο πεντάωρο live πρόγραμμα. Και το παραδέχονται: «Δεν θα σας κουράσουμε με τα τραγούδια του καινούργιου μας δίσκου». Έτσι, το πρόγραμμα δεν είναι στημένο με βάση το υλικό που διαθέτουν, αλλά με το τι θα ταίριαζε σε ένα σπιτικό mainstream party. Γι’ αυτό και σε αρκετές περιπτώσεις (βλ. «Hit Me Baby One More Time», «Suspicious Minds», «Can’t Take My Eyes off You», «Seven Nation Army κ.ά.) το νιώθεις ότι οι διασκευές δεν αγγίζουν το συναισθηματικό πυρήνα του κάθε τραγουδιού και βρίσκονται έτη φωτός μακριά από το προσωπικό ύφος των αρχικών ερμηνευτών. Αυτό, ωστόσο, καθόλου δεν ενοχλεί το κοινό, που έρχεται εδώ όχι με διάθεση να παρακολουθήσει ένα εμβληματικό  ή πρωτότυπο live, αλλά με την ανάγκη για μια κεφάτη και απροβλημάτιστη βραδιά. 

> Ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
> Η είσοδος με ποτό κοστίζει € 15.
> Η φιάλη κοστίζει € 130.

Πειραιώς, Γκάζι
Τηλ.: 2103422888

Πηγή: www.athinorama.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου