Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κάνε τον φούρνο σου να λάμπει με τον πιο φυσικό τρόπο!

Και το καθάρισμα γίνεται... παιχνιδάκι!

17 Αυγούστου 2018 13:27
Κάνε τον φούρνο σου να λάμπει με τον πιο φυσικό τρόπο!

Την επόμενη φορά που θ’ αποφασίσεις να καθαρίσεις το φούρνο, πέτα μακριά τα καθαριστικά που περιέχουν πλήθος χημικών ουσιών και κάντον να λάμπει με τρόπο φυσικό.

Πώς; Μα με σόδα και αλάτι! Αφαίρεσε τις σχάρες και αφήσέ τες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα.

Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρόμικος πρόσθεσε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού. Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και λίγο λευκό ξίδι ή απορρυπαντικό πιάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινεί η διερμηνέας των Ελλήνων στρατιωτικών για τη στιγμή της απελευθέρωσης: «Όταν μας το είπαν, αγκαλιαστήκαμε» (video)

Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, τρίψε τις επιφάνειες με ένα σφουγγάρι. Αφήσέ το να δράσει για μερικά λεπτά και καθάρισε τις σχάρες τρίβοντάς τες με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Ξέπλυνε και αφήσέ τες να στεγνώσουν.

Τελειώνοντας, πέρνα όλο το φούρνο με ένα βρεγμένο πανί και θα δεις τις βρομιές να εξαφανίζονται εύκολα, οικονομικά και προπάντων οικολογικά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤ1: Η νέα σειρά που ετοιμάζεται να γυριστεί στη Μεσσηνία και θα εκτοξεύσει την τηλεθέαση στα ύψη!

Άλλος ένας τρόπος για να καθαρίσεις τα καμμένα λίπη είναι ο εξής: Βάλε μέσα σε κρύο φούρνο ένα γυάλινο μπολ με μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία, κλείσε την πόρτα και άφησέ το εκεί όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί καθάρισε όλο το εσωτερικού του φούρνου με νωπό πανί και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share