Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το τέλος της αθωότητας: Η πιο θρυλική καφετέρια της Ελλάδας, έγινε οίκος ανoχής!

Το περίφημο «Καφέ αεροπλάνο» αποτελούσε την αγαπημένη καλοκαιρινή εξόρμηση οικογενειών και ζευγαριών

20 Δεκεμβρίου 2018 14:55
Το τέλος της αθωότητας: Η πιο θρυλική καφετέρια της Ελλάδας, έγινε οίκος ανoχής!

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μόλις το περίφημο «Καφέ αεροπλάνο» αποτελούσε την αγαπημένη καλοκαιρινή εξόρμηση οικογενειών και ζευγαριών που περνούσαν ώρες ατέλειωτες στο αεροσκάφος το οποίο εντοπίστηκε προσγειωμένο σε ένα διώροφο κτίριο στο 43οχιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο Αιγίνιο Πιερίας και ορατό από την εθνική οδό.



Όχι εξαιτίας ατυχήματος φυσικά, μα χάρη στην έμπνευση του πατέρα της οικογενείας Ιωαννίδη και μηχανικό αυτοκινήτων στο επάγγελμα ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να δημιουργήσουν το πιο ιδιαίτερο και ανατρεπτικό καφέ της χώρας.

Τι θα έκαναν; Θα συναρμολογούσαν ένα αεροσκάφος αγορασμένο από δημοπρασία και θα το μετέτρεπαν στο καφέ το οποίο θα δελέαζε μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν. Και τα κατάφεραν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχίλα: 23χρονος διέρρηξε γραφείο τελετών και έκανε sεx με πτώμα!



Όχι άκοπα φυσικά. Το δαιμόνιο ζευγάρι πήρε το 1980 στην κατοχή του μια παλιά, σχεδόν κατεστραμμένη ντακότα DC-3 σε… κομμάτια, 15 μέτρα σε μήκος και βάρους 9 τόνων, που για χρόνια συναρμολογούσε και προετοίμαζε για τη «μεταμόρφωσή» της σε καφετέρια.

Χρειάστηκαν ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας, αρκετά χρήματα και απίστευτη υπομονή προκειμένου να μετατραπεί το αεροσκάφος σε έναν ζεστό χώρο για τους λάτρεις του διαφορετικού.

Όπως χρόνια πριν αποκάλυψε στην εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 ο γιος του ζευγαριού ιδιοκτητών του «Καφέ αεροπλάνο», Γιώργος Ιωαννίδης, χρειάστηκε τότε να επέμβουν δύο γερανοφόρα οχήματα για να τοποθετηθεί η ντακότα στην οροφή του κτιρίου, καθώς τα φτερά με άνοιγμα 25 μέτρων αποτελούσαν πρόβλημα. «Με υπομονή και καλή θέληση έγιναν όλα», σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Aegean τρελάθηκε: Ταξίδια σ' όλη την Ελλάδα με 30% έκπτωση! Λήγει σε λίγες ώρες!

«Όταν άνοιξε το μαγαζί είχε πάρα πολλή κίνηση λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Τότε δουλεύαμε όλη η οικογένεια για να το συντηρήσουμε. Και εγώ και η αδερφή μου.

Είχαμε τουλάχιστον 200 άτομα σε καθημερινή βάση. Πέρασε πολύς κόσμος από εδώ. Τα παιδιά ζητούσαν από τους γονείς του να δουν από κοντά το περίφημο αεροπλάνο!», σχολίασε, με τα πλάνα από το εσωτερικό του αεροπλάνου να σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Και σε άλλη χώρα πιθανότατα.

Τα καθίσματα είναι ανά 4άδες και στη μέση τους έχουν ένα τραπεζάκι, με εκείνες τις παράξενες τετράδες να βρίσκονται τοποθετημένες στην ίδια ευθεία με καθένα από τα παράθυρα. 44 τραπεζοκαθίσματα στο σύνολό τους.



Η θέα; Απίστευτη. Ειδικά εάν ήσουν από τους τυχερούς και έβρισκες ελεύθερο κάθισμα στο πιλοτήριο. Τα βράδια ειδικά, τα φώτα της πόλης έκαναν την ατμόσφαιρα ανεπανάληπτη. Σίγουρα, ωστόσο, δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίον το εν λόγω στέκι έγινε τόσο διάσημο.

Η οικογένεια ετοίμαζε τα ροφήματα στο μικρό κουζινάκι, με τους θαμώνες να κάθονται είτε στην άτρακτο –το κεντρικό σημείο της καφετέριας- είτε στο πιλοτήριο, όπου θα έβρισκε κανείς κυρίως τα παιδιά όσων έδιναν το «παρών». Ήταν το αγαπημένο τους κομμάτι…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Ρόδο: Κολλητός του Αλβανού περιγράφει καρέ καρέ τι έγινε το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη!


 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share