Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

8+1 αγαπημένα μαγαζιά στη Γλυφάδα με τον καλύτερο καφέ!

Το Athensmagazine.gr προτείνει

28 Ιουνίου 2021 07:50
8+1 αγαπημένα μαγαζιά στη Γλυφάδα με τον καλύτερο καφέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γλυφάδα αποτελεί έναν από τους πιο "in" προορισμούς για να απολαύσει κάποιος τόσο τον καφέ του όσο και το cocktail του. Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει. Ωστόσο εκτός όμως από αυτά τα αγαπημένα στέκια σας προτείνουμε και 5 μαγαζιά για το πιο τέλειο brunch στην Αθήνα.

Mosaiko

Το MOSAIKO είναι η ενσάρκωση μιας ανάλαφρης εναλλακτικής pop rock οντότητας στη Γλυφάδα. Το πεπρωμένο του έμελε να το "παρασύρει" σε ένα χώρο δροσερό, μακριά από το κέντρο της πόλης. Ζει μέσα σε χρώματα και ιδιαίτερες μουσικές προηγουμένων δεκαετιών μεταλλαγμένων σε ήχους του σήμερα. Η γεύση των cocktails αντανακλά αυτούς ακριβώς τους pop και rock ήχους. Εμψυχώνεται από λίγους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό και πολλούς άλλους που για καιρό περιμέναν την άφιξή του στα νότια.

Info: Λαοδίκης 30 Γλυφάδα

Mosaiko Γλυφάδα

Pere Ubu

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο αγαπημένα spots στα νότια, το οποίο μας υποδέχεται πλέον σε δύο χώρους, στο Pere burger bar και το Ubu pure food, και αναδεικνύεται στο απόλυτο all day στέκι με τη friendly ατμόσφαιρα που κυριαρχεί να απογειώνεται από μια πανέμορφη αυλή.

Στο Pere (σ.σ. πατέρας στα γαλλικά) απολαμβάνουμε τα πιο λαχταριστά “πειραγμένα” burgers δια χειρός Κώστα Τσίγκα, ενώ το βράδυ φυσικά ξεκινά το party υπό funk, jazz, soul και rock ακούσματα και ξεχωριστά signature cocktails σε μια από τις “δυνατότερες” μπάρες τις πόλης.

Ακριβώς δίπλα, η open plan κουζίνα στην οποία κυριαρχούν οι ξυλόφουρνοι και οι καθαρές γραμμές στη διακόσμηση, μας εισάγουν στη φιλοσοφία του Ubu (σ.σ. ηρεμία στα ιαπωνικά) που υμνεί την bio/healthy διατροφή. Πιάτα με βιολογικά προϊόντα, σε δύο διαφορετικές κάρτες για πρωί και βράδυ, γλυκίσματα από τον Αργύρη Παπασταύρου και ενδιαφέρουσες επιλογές ανάμεσα σε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών αλλά και σπάνιες μπύρες, απογειώνουν τη γευστική εμπειρία.

Info: Kύπρου 74, Γλυφάδα,

Pere Ubu

Living

Ένα cozy all day στέκι στη... δημοφιλή Ζησιμοπούλου µε ατμόσφαιρα σπιτιού, ιδανικό για καθημερινές απολαύσεις. Mix and match διακόσμηση µε ξύλο, άνετους καναπέδες, πολυθρόνες, διαφορετικά σαλονάκια και ένα τεράστιο µπαρ στο κέντρο. Ένα Living… room που µας καλεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για καφέ, πρωινό, detox ροφήματα αλλά και μια εξαιρετική λίστα σε signature cocktails.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η κουζίνα του, µε ένα multi culti μενού µε βάση τις εποχιακές πρώτες ύλες αλλά και τα new entries μεξικάνικα πιάτα, όπως tacos και quesadillas. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο κατάλογος στα γλυκά, τις βάφλες και τα παγωτά, τόσο ως προς την ποιότητα και την ποικιλία όσο και προς τις θεσπέσιες γεύσεις τους! Και όλα αυτά υπό τους ήχους ξένων ακουσμάτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της μουσικής.

Info: Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα,

Living Γλυφάδα

Opus Ιnner Pleasure

Το φημισμένο all day café bar restaurant Οpus Inner Pleasure έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα top στέκια των νοτίων προαστίων. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, minimal διακόσμηση και πιστοί θαμώνες που το επιλέγουν από το πρωί για καφέ, snacks, lunch break, ενώ ανανεώνουν το ραντεβού αργότερα για φαγητό (πολύ ενδιαφέρουσα η κάρτα μεσογειακής κουζίνας), ιδιαίτερα cocktails και καλή μουσική !

Info: Ιωάννου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα

Opus Ιnner Pleasure

Holy Spirit

To Holy Spirit είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης στα νότια.. και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό! Εδώ και κάποιες μέρες το συναντάμε άκρως ανανεωμένο καθώς έκανε ένα πολύ ωραίο "φρεσκάρισμα" στο χώρο αλλά μέχρι εκεί... αφού παραμένει το friendly street bar με την πάντα καλή διάθεση και ένα από τα πιο φημισμένα meeting points!

Εδώ θα τους βρεις όλους να γελάνε, να μιλάνε και να γνωρίζονται πίνοντας το ποτό τους ή κάποιο από τα φημισμένα signature cocktails του Holy! Μέσα χορεύεις, κάνεις socializing, χαζεύεις τον όμορφο χώρο, ζεις μια μοναδική βραδιά... Ο dj παίζει καθημερινά happy μουσικές ενώ όταν ο καιρός κρυώσει (από τον Οκτώβριο και μετά) όλοι περιμένουν τα εκπληκτικά lives ή κάποιο από τα υπέροχα θεματικά πάρτι τους!

Info: Λαοδίκης 41, Γλυφάδα

Holy Spirit

Divan

Η Γλυφάδα φόρεσε ανατολίτικα στολίδια και εξέπληξε ευχάριστα ντόπιους και επισκέπτες με μια γευστική άφιξη που ήρθε για να μείνει. Το Divan στην κοσμοπολίτικη καρδιά των νοτίων προαστίων, άνοιξε και καλωσόρισε τους καλεσμένους του πριν από περίπου ένα χρόνο, με γεύσεις από τη μοναδική, αυθεντική ανατολίτικη κουζίνα προσφέροντας μια αξεπέραστη εμπειρία πρώτης κατηγορίας.

Το Divan μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μοναδικότητα των υπηρεσιών που το διαφοροποιούν και το έχουν μετατρέψει σε χρόνο μηδέν, σε στέκι. Η αίσθηση του μαγαζιού γοητεύει καθώς οι κουλτούρες της ανατολής παντρεύονται αρμονικά και διαχέονται στο λιτό και μοντέρνο χώρο ενώ η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το φαγητό, τα signature cocktails και τον ναργιλέ κάνουν την εμπειρία ανεπανάληπτη.

Ο ναργιλές εξάλλου αποτελεί σήμα κατατεθέν, για την ακρίβεια είναι μια απίστευτη εμπειρία που δύσκολα συναντάται αλλού. Οι εξωτικές γεύσεις καπνού από τη Γερμανία και τα απίστευτα αρώματα μπορούν να συνδυαστούν με cocktails, σαμπάνια, φρέσκα φρούτα ακόμα και με το φαγητό.

Info: Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα,

Divan Γλυφάδα

Vintage Tostou

Περνώντας από την οδό Λαζαρίδη στην Γλυφάδα, δεν γίνεται να μην στρέψεις το κεφάλι σου σε αυτό το μαγαζί, το Vintage Tostou που ήρθε στη ζωή μας, τον Ιούλιο του 2017 και ομόρφυνε την περιοχής της Γλυφάδας με την ιδιαίτερη διακόσμησή του. Όταν το αντικρίσετε θα καταλάβετε ότι είναι η επιτομή του καλού γούστου, που αν και αποπνέει μια νοσταλγία με την vintage αισθητική του, ταυτόχρονα προσδίδει μια νεανική φρεσκάδα που δύσκολα συναντάς σε μαγαζιά!

Μπαίνοντας στο χώρο, που μπορεί να σου θυμίζει σαλόνι σπιτιού (έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το ζητούμενο) θα αντικρίσετε ένα χώρο διακοσμημένο άψογα, με vintage τραπεζαρίες, όμορφους κρυστάλλινους πολυελαίους να δίνουν μια άλλη βαρύτητα στο σκηνικό, όμορφα παστέλ χρώματα και σωστά επιλεγμένα διακοσμητικά!

Info: Σ. Λαζαρίδη 8, Γλυφάδα, Τ. 215 555 8487

Vintage Tostou

Coffee Academy

Το Coffee Academy προσφέρει απολαυστικό καφέ και γρήγορο φαγητό. Η συνταγή ήταν πάντα απλή και παραμένει η ίδια από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε την λειτουργία του το «Coffee Academy». Γνώση των μυστικών του καφέ, αγάπη για αυτό που κάνουμε και αφοσίωση στις επιθυμίες του πελάτη.

Σήμερα διαθέτει τρία coffee spot:

  • Λεωφόρος Κύπρου 129, Αργυρούπολη
  • Τιτάνων 26, Ελληνικό
  • Δημ. Γούναρη 68, Γλυφάδα

undefined

Bourbon

Η επιβλητική μπάρα του, με το χαρακτηριστικό μαξιλαράκι κατά μήκος, είναι ο παράδεισος όποιου παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση «απολαμβάνω το ποτό μου», ενώ οι Chesterfield καναπέδες σε συνδυασμό με τα διάσπαρτα retro chic στοιχεία δίνουν έναν stylish τόνο στην ατμόσφαιρα.

Τα signature cocktails και η μεγάλη γκάμα επιλογών από spirits για όλα τα γούστα, συνδυάζεται ιδανικά με το νέο finger food menu το οποίο είναι ιδανικό για κάθε παρέα που επιθυμεί να συνοδεύσει το ποτό με ενδιαφέρουσες γεύσεις. Όταν το επιτρέπει ο καιρός, τα τραπεζάκια και το outdoor bar στην καταπράσινη αυλή, προσφέρουν ένα δροσερό καταφύγιο με πιο chillout διάθεση.

Info: Δασκαρόλη 67 Γλυφάδα

Bourbon Γλυφάδα

 

Ροή ειδήσεων

Share