Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

14+1: Τα πιο in στέκια της Αθήνας για να απολαύσετε τον καφέ σας

Το Athensmagazine.gr σας τα παρουσιάζει!

9 Ιουνίου 2021 08:08
14+1: Τα πιο in στέκια της Αθήνας για να απολαύσετε τον καφέ σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr συγκέντρωσε τα πιο ψαγμένα καφέ τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και Προάστια για να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας. Ωστόσο σας παρουσιάζουμε και τα καλύτερα μαγαζιά. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μαγαζιά για brunch που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε.

Underdog

Φαίνεται πως ο πάλαι ποτέ πιο... θορυβώδης δρόμος του Θησείου, η οδός Ηρακλειδών, αποκτά ξανά ζωή μετά από αρκετά είναι η αλήθεια χρόνια. Πρόκειται για ένα all day project στο οποίο θα δοκιμάσεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ.

Info: Ηρακλειδών 8, Αθήνα 118 51

Underdog: Καφέ

Οdeon

Με όνομα που προέρχεται από το... Παρίσι, το cafe-bar Odeon αποτελεί μια εξαίσια επιλογή για καφέ ή ποτό στο Μετς. Ζεστός χώρος, χαλαρή ατμόσφαιρα, ενδιαφέρων κόσμος, ακούσματα από jazz και γαλλική σκηνή, όλα δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον.

Info: Μαρκ. Μουσούρου 19, Αθήνα 116 36

Odeon: Καφέ

Το Τσάι

Οι λάτρεις του τσαγιού έχουν βρει σε αυτή την τσαγερί-bistro, κρυµµένη στο Κολωνάκι, το αγαπηµένο τους στέκι. Χάρη στην εξειδίκευσή του, εδώ θα απολαύσετε µοναδικές ποικιλίες, συνοδεία ενός εκλεκτού µενού –του Γάλλου σεφ Jean Pierre Jaclot– µε φρέσκες σαλάτες, κρύα σάντουιτς, τάρτες, πιάτα ηµέρας και, φυσικά, γλυκές και αλµυρές γεύσεις µε βάση το τσάι... Tip: Κάθε Σαββατοκύριακο σερβίρει brunch (12:00-17:00), ενώ γίνονται και γευσιγνωσίες τσαγιού.

Info: Αλ. Σούτσου 19, Αθήνα 106 71

Το Τσάι: Καφέ

Γιασεμί

Έχει καθιερωθεί σαν κατεξοχήν hot-spot του καλοκαιριού, όπου γίνεται το αδιαχώρητο για μια θέση στα πολύχρωμα τραπέζια στα σκαλάκια, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το εσωτερικό του είναι ένας υπέροχος cozy χώρος, ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά ραντεβουδάκια με αχνιστό καφέ και θέα από ψηλά. Παλ χρώματα και ζεστά υλικά όπως το ξύλο δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και οικείο ντεκόρ, ενώ οι jazz(y) μουσικές συνθέτουν με μαεστρία μια νοσταλγική φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

Info: Μνησικλέους 23, Αθήνα 105 55

Γιασεμί: Καφέ

Tailor made

Η Πλατεία Αγ. Ειρήνης αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για ποτό και καφέ. To "χειροποίητο" bar μπήκε δυναμικά στην ζωή της πόλης και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη για καφέ στο ιστορικό κέντρο.

Info: Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα 105 60

Tailor made: Καφέ

Κεντρικόν

Υπόλευκες ταπετσαρίες και κάποια από τα παλιά κάδρα του μαγαζιού στους τοίχους, πεντελικό μάρμαρο στην μπάρα όπου μπορείς να καθίσεις και για φαγητό, μωσαϊκό και ξύλο στο πάτωμα δημιουργούν ένα σκηνικό μοντερνιτέ με σεβασμό στην ιστορία του χώρου. Η δράση θα ξεκινά νωρίς το πρωί με πρωινό και brunch στα τραπεζάκια της στοάς και θα συνεχίζεται μέχρι αργά για φαγητό και ποτό.

Info: Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα 105 62

Κεντρικόν: Καφέ

Mr. Peacock

Ψάχνεις ένα μέρος που να απολαμβάνεις καθημερινά νόστιμο brunch, καφεδάκι και όσο βραδιάζει κοκτέιλ με μουσική υπόκρουση τόση όση για να χαλαρώσεις και να κουβεντιάσεις όπως πρέπει με την παρέα; Το Mr. Peacock είναι το ιδανικό στέκι στο Χαλάνδρι που διαθέτει έναν ευρύχωρο εσωτερικό χώρο και μία αυλή με φυτά και πολύχρωμα μαξιλάρια σε ένα κομψό αλλά ταυτόχρονα casual μέρος.

Info: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι 152 33

Mr. Peacock

Theory Bar & More

Ένα από τα πιο μοντέρνα και in στέκια της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε μία στοά στο κέντρο της αγοράς του Χαλανδρίου και φιλοξενεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και για όλες τις ώρες τις ημέρας. Το Theory απλώνει τραπέζια στον κήπο του, στο οποίο θα δεις μεγάλα δέντρα σε μια πανέμορφη αυλή περικυκλωμένη από ξύλινους φράχτες και λουλούδια. Μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε και πρωινό, γαλλικό, αμερικάνικο ή μεσογειακό πρωινό.

Info: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι 152 34

Theory Bar & More

Sixteen Bar

Κλασσικό πολυσύχναστο café street bar στο κέντρο του Χαλανδρίου, ιδανικό για να μοιραστείς χαλαρές στιγμές με φίλους & οικογένεια και με πλουραλισμό σε προϊόντα café & snacks. Μία εξαιρετική πρόταση για ξεκούραση και συζήτηση, ιδανική για ηλιόλουστες μέρες, ενώ, μπορείς να την συνδυάσεις με ψώνια, μιας και βρίσκεται στην καρδιά της αγοράς του Χαλανδρίου.

Info: Πλάτωνος 16, Χαλάνδρι 152 34

Sixteen Bar

33 Squared - The Bar

Ο εσωτερικός του χώρος τόσο μικροσκοπικός, όσο και τα 33 τ.μ. του που ενέπνευσαν και για την ονομασία του. Στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, θα βρείτε αυτό το παρεΐστικο στέκι που σερβίρει υπέροχο καφέ και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα cocktails.

Info: Αναλήψεως 4, Βριλήσσια 152 38

33 βριλησσια για καφε

Η Έλλη του Κλου

Η Ελένη Νιτσόλα, εγγονή του Θανάση Κούλογλου που κάποτε είχε καφενείο στη Νέα Σμύρνη, δημιούργησε έναν κουκλίστικο all day μπαρ χώρο, με vintage αισθητική που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο, καταρχάς για να σερβίρει τα φοβερά χειροποίητα γλυκά της.

Στη συνέχεια, όμως, ο κατάλογος μεγάλωσε και πλέον περιλαμβάνει ποτό και ασυνήθιστα cocktails με σπιτικές μαρμελάδες και βότανα, αλμυρά πιάτα, καφέδες από εξαιρετικό χαρμάνι κι αφεψήματα. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μπορεί να πετύχετε και κάποιο live από εναλλακτικά σχήματα της jazz και της soul.

Info: Λεωφ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια 152 38

η έλλη του κλου βριλησσια για ποτό

Select

Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο πάνω στην Φωκίωνος Νέγρη, που άνοιξε τις πόρτες του το 1945 και αποτελεί ένα διαχρονικό κόσμημα ολάκερης της Αθήνας! Από εδώ πέρασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Λάμπρος Κωσταντάρας και πόσοι άλλοι. Καφές, γλυκάκια και όμορφη παρέα. Ακόμη και σήμερα έχει κάτι το κλασικό και νοσταλγικό αυτό το μαγαζί. Διατηρώντας την αίγλη της πάλαι ποτέ αθώας κι αρχοντικής Κυψέλης!

Info: Φωκίωνος Νέγρη 26 Αθήνα 11361

select κυψελη για καφε

Foyer d’ Athènes

Το φουαγιέ των Αθηνών, σερβίρει βερμούτ και σε ταξιδεύει στους σταρ των 60’s & 70’s. Άνοιξε τις πόρτες του ταξιδεύοντας μας στον χρόνο, μέσα από την ιστορία του σινεμά και του θεάτρου! Από νωρίς το πρωί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να φας τα υπέροχα γλυκά που σερβίρει (μηλόπιτα, πάστα φλώρα, πορτοκαλόπιτα (ανάλογα την ημέρα), και την ανάρπαστη μους σοκολάτας), ενώ το βράδυ σειρά έχουν τα δροσιστικά κοκτέιλ, λικέρ, βερμούτ, κρασάκι, κ.α.

Τι πιο όμορφο να πίνεις το βερμουτάκι σου και σχεδόν ποιητικά και αισθητικά, ”συνομιλείς” με ηθοποιούς- μύθους, κλέβοντας λίγη από την λάμψη και την αίγλη τους. Το Foyer είναι ’60, αλλά & ’70! Είναι swing, αλλά & Pop! Eίναι retro, αλλά & σημερινό! Μην περιμένεις την παράσταση για να το επισκεφτείς.

Info: Κοδριγκτώνος 19, Αθήνα 104 34

foyer κυψελη για καφε

Living

Ένα cozy all day στέκι στη... δημοφιλή Ζησιμοπούλου µε ατμόσφαιρα σπιτιού, ιδανικό για καθημερινές απολαύσεις. Mix and match διακόσμηση µε ξύλο, άνετους καναπέδες, πολυθρόνες, διαφορετικά σαλονάκια και ένα τεράστιο µπαρ στο κέντρο. Ένα Living… room που µας καλεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για καφέ, πρωινό, detox ροφήματα αλλά και μια εξαιρετική λίστα σε signature cocktails.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η κουζίνα του, µε ένα multi culti μενού µε βάση τις εποχιακές πρώτες ύλες αλλά και τα new entries μεξικάνικα πιάτα, όπως tacos και quesadillas. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο κατάλογος στα γλυκά, τις βάφλες και τα παγωτά, τόσο ως προς την ποιότητα και την ποικιλία όσο και προς τις θεσπέσιες γεύσεις τους! Και όλα αυτά υπό τους ήχους ξένων ακουσμάτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της μουσικής.

Info: Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα, Τ. 210 8980140

Living Γλυφάδα

Opus Ιnner Pleasure

Το φημισμένο all day café bar restaurant Οpus Inner Pleasure έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα top στέκια των νοτίων προαστίων. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, minimal διακόσμηση και πιστοί θαμώνες που το επιλέγουν από το πρωί για καφέ, snacks, lunch break, ενώ ανανεώνουν το ραντεβού αργότερα για φαγητό (πολύ ενδιαφέρουσα η κάρτα μεσογειακής κουζίνας), ιδιαίτερα cocktails και καλή μουσική !

Info: Ιωάννου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, T. 210 8980050

Opus Ιnner Pleasure

 

Ροή ειδήσεων

Share