Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

10+1: Τα ιδανικά μαγαζιά για brunch στην Αθήνα

Θα γίνουν σίγουρα το επόμενο στέκι σας!

22 Μαΐου 2023 08:21
10+1: Τα ιδανικά μαγαζιά για brunch στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί στη χώρα μας μέχρι πρότινος να μην ήταν τόσο διαδεδομένο το brunch πλέον όμως έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια και των Ελλήνων. Πολύ συχνά, αυτό που βαφτίζεται brunch, δεν είναι παρά ένα ενισχυμένο αγγλοσαξωνικό, με ολίγον από continental, breakfast. Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει πέντε μαγαζιά με τα καλύτερα brunch! Ωστόσο δείτε και 6 ψαγμένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας.

Harvest

Mια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει στην πολυσύχναστη γωνιά της Ευρυπίδου με την Αιόλου, κι αυτό γιατί το Harvest βελτιώνοντας κατακόρυφα την ποιότητα των πιάτων του τον τελευταίο καιρό, μας παρουσιάζει ένα πολύ ικανοποιητικό και χορταστικό brunch menu. Δοκιμάστε τα πραγματικά φοβερά pancakes.

Info: Αιόλου 64 &, Ευριπίδου, Αθήνα 105 60

Harvest: Brunch

Zambri

Ένα από τα οµορφότερα και παλαιότερα αρχοντικά της Κηφισιάς (Beau Brummel, Pacific Monte Carlo, Château) άνοιξε στις αρχές Μαΐου τις επιβλητικές του πόρτες για να µας µεταφέρει σε έναν παραδεισένιο κόσµο…

Τα εξωτερικά εκκεντρικά σκίαστρα –σε στυλ Baobab δέντρα της Μαδαγασκάρης– προδιαθέτουν ότι αυτό που θα αντικρίσουµε εντός σίγουρα δεν έχει καµία σχέση µε ό,τι έχουµε δει µέχρι τώρα…

Info: Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά 145 62

Zambri

Different Beast

Θυµίζει κάτι από τη λονδρέζικη γειτονιά του Shoreditch µε τούβλινους τοίχους, vintage έπιπλα, open cuisine, παλιά σερβίτσια. Αγαπά τα fair trade προϊόντα µε έναν healthy προσανατολισµό, όπως τα morning fuels (χυµοί εµπλουτισµένοι µε ρίζες από Περού, smoothies µε maca κ.ά.), οι προτάσεις για brunch και τα cakes.

Το τηγανητό αβγό με αβοκάντο, φέτα και sriracha bacon σε ξινό προζύμι είναι εξαιρετικό και must taste σίγουρα το “Dutch Baby”(pancake με φρούτα, salted caramel, τριμμένο αμύγδαλο και κρέμα γάλακτος).

Info: Κασσαβέτη 19, Αθήνα 145 61

Different Beast

Artisanal

Το brunch έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο Artisanal. Χωρίς καμία υπερβολή, πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα brunch που σερβίρονται στην πόλη. Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει δημιουργήσει ένα μενού στο οποίο έχουν θέση οι ποιοτικότερες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς, βάζοντας στο επίκεντρο την παράδοση με ένα σύγχρονο twist.

Info: Ζηρίνη 2, Κηφισιά 145 62

Artisanal: Brunch

Oh mama

Υγιεινές αλλά και μερακλήδικες επιλογές έχει το μενού του Oh mama, ικανοποιώντας τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών. Τα σαββατοκύριακα γίνεται ένας μικρός χαμός, αλλά η αναμονή αξίζει. Η «μαμά» της Γλυφάδας στρώνει τραπέζι και σερβίρει από αυγά μέχρι burgers.

Info: Κύπρου 48, Γλυφάδα 166 74

Oh mama

Che Cocina y Barra Sudamericana

Μια εξωτική όαση στο κέντρο του Πειραιά, που, με σήμα κατατεθέν τη «χιλιοφωτογραφημένη» Φρίντα Κάλο στον εξωτερικό του τοίχο, έχει γίνει ένα από τα πιο «instagrammable» μαγαζιά της περιοχής!

Ένας all day, πολύχρωμος χώρος, με ethnic πινελιές τόσο στη διακόσμηση όσο και στις γεύσεις, μας υποδέχεται από νωρίς στη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε καφέ & ένα πλούσιο brunch, ενώ το μενού του, που έχει επιμεληθεί ο Χάρης Στασινός, μας ταξιδεύει σε δημιουργικά γευστικά μονοπάτια.

Το βράδυ, οι ρυθμοί ανεβαίνουν και τη σκυτάλη παίρνει η εκλεκτή signature cocktail list υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών επιλογών.

Info: Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Darling The Bar

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Κοραή και το Δημοτικό Θέατρο, στην καρδιά του Πειραιά, βρίσκουμε το Darling – The Bar. Με παρουσία από το 2015, έχει πλέον αναδειχθεί στο απόλυτο meeting point του πεζόδροµου της Δραγάτση, που γεμίζει με κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας!

Στον µεγάλο και ντιζαϊνάτο χώρο του οι θαµώνες απολαμβάνουν από νωρίς καφεδάκι, τα µεσηµέρια δοκιµάζουν πιάτα διεθνούς κουζίνας, pizza και pastα, ενώ τα βράδια «ξεσηκώνονται» με cocktails και µουσικές κυρίως 80’s-90’s.

Απόλυτο talk of the town αποτελεί το πλούσιο & γευστικό brunch menu του που γευόμαστε από νωρίς τα Σαββατοκύριακα, με επιλογές όπως avocado toast, αλμυρά και γλυκά pancakes αλλά και vegan προτάσεις για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

Info: Δραγάτση 8, T. 210 4101410

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Belle Epoque

Χωμένο στον ήσυχο πεζόδρομο της Αριστοτέλους, μόλις 2 βήματα από την πλατεία Κοραή και το Δημοτικό θέατρο, συναντάμε το Mπελ Επόκ, ένα μαγαζί που με την vintage αισθητική του και τις 60s διακοσμητικές του επιρροές, μας ταξιδεύει στον χρόνο!

Ένας χώρος χαρούμενος και φωτεινός, με ιδιαίτερες πινελιές (το ασπρόμαυρο πλακάκι στο πάτωμα, το αίθριο) που έχει γίνει αγαπημένο στέκι χάρη στο φημισμένο του, λαχταριστό, all day brunch menu, τα δροσιστικά cocktails του (επίσης all day!) και τον εκλεκτό του καφέ (με χαμηλή οξύτητα και χαρμάνια πλούσια σε γεύση και αρώματα). Όλα αυτά, υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών επιλογών που μας μεταφέρουν στην «Ωραία Εποχή».

Info: Αριστοτέλους 10, Τ. 210 429 7300

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Rocambolesco

Όταν ένα μαγαζί συνδυάζει handmade Gelato & νόστιμο Brunch μενού, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος! Η αγαπημένη άφιξη στη δημοφιλή περατζάδα της Μαρίνας Ζέας, αν και μετράει λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα αγαπημένα στέκια Πειραιωτών και μη, με ατού το χειροποίητο αυθεντικό gelato και το λαχταριστό all day μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Γιώργος Μακρής.

Όλα αυτά σε έναν περιποιημένο χώρο, περιτριγυρισμένο από λουλούδια, με τραπεζάκια έξω και θέα στη μαρίνα! Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την χειροποίητη πίτσα και τη σαλάτα με προσούτο, και, φυσικά, μία από τις αμέτρητες γεύσεις gelato!

Info: Μαρίνα Ζέας, Τ. 210 452 3779

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Monsieur Cannibale

Σε έναν θεατράλε χώρο με έντονες αναφορές σε τσίρκο, "δυνατά" χρώματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό και vintage σκηνικό, αποτέλεσμα του ταλέντου και της φαντασίας του γνωστού στον χώρο Αλέξανδρου Πετράκη, στεγάζεται εδώ και λίγους μήνες το καινούριο Monsieur Cannibale, κάνοντας upgrade στις επιλογές της περιοχής.

Πρόκειται για μια κομψή μπρασερί που έχει ήδη γίνει γνωστή στην πόλη, τόσο για τα λίγα αλλά φινετσάτα πιάτα που σερβίρει όσο και για το κομμάτι του bar με ιδιαίτερη μνεία να αξίζει στην εμπνευσμένη signature cocktail list.

Info: Πλ. Προφήτου Ηλία 2, Αθήνα 116 35

Monsieur Cannibale

Geppetto

Η άφιξη του, έκανε upgrade στην ούτως ή άλλως δημοφιλή πιάτσα της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι, γεγονός που το έκανε γρήγορα στέκι! Φτάνοντας στην πλατεία, αποκλείεται να μην πέσει το βλέμμα σου, στο υπέροχο διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο του 1920, που πρόσφατα έφτιαξε το σπίτι του... ο Geppetto!

Και από σπίτι, έγινε στέκι παρά το μικρό διάστημα γιατί ξεχώρισε αμέσως για το προσωποποιημένο ύφος, τη φιλική εξυπηρέτηση και το παρεϊστικο κλίμα ειδικά τα βράδια γύρω από την μπάρα... Ο χώρος είναι υπέροχα διαμορφωμένος με έντονο το στοιχείο του ξύλου, φωτεινός ενώ τα εξωτερικά τραπεζάκια, τώρα ειδικά που άνοιξε ο καιρός γίνονται ανάρπαστα.

Info: Στίλπωνος 2, Αθήνα 116 36

Geppetto Παγκράτι

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share