Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (09/01-16/01): Η ταινία του Σαμ Μέντες αλλά και το νέο υπαρξιακό δράμα του Roy Andersson!

Μην τις χάσετε!

9 Ιανουαρίου 2020 13:30
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (09/01-16/01): Η ταινία του Σαμ Μέντες αλλά και το νέο υπαρξιακό δράμα του Roy Andersson!

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε!

Φυσικά, μην ξεχνάμε και τις παλαιότερες ταινίες που μας έχουν συγκλονίσει όπως τα εγκλήματα-αληθινές ιστορίες που έγιναν ταινίες!

1917

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Η ομορφιά της ύπαρξης

Αντίκρισα έναν άνθρωπο που είχε χάσει τον δρόμο του, αντίκρισα έναν άνθρωπο που εκλιπαρούσε για τη ζωή του»: λόγια που θα μπορούσαν να φορεθούν σε οποιαδήποτε από τις μοναχικές καρδιές και χαμένες ψυχές που παρελαύνουν μπροστά μας, σαν εκθέματα σε μουσείο με ανθρώπινα παράδοξα. Μια διαβολικά πνευματώδης ανορθόδοξη κωμωδία, η οποία εξυψώνει το μονότονο και προσδίδει βάθος στο κενό, προσφέροντας ένα θλιμμένο αλλά τρυφερό αντίδοτο στην αποξένωση και τη σύγχυση. Μια πομπή από βινιέτες που τρεμοπαίζουν, σε καφέ, μπαρ, σταθμούς τρένων, διαμερίσματα και γραφεία, διάστικτες με χλωμές σημαδούρες που αποζητούν ένα βλέμμα παρηγοριάς και κατανόησης.

Corpus Christi

Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Ένα ψηλό κορίτσι

Λένινγκραντ, 1945.Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ένα στιβαρό δράμα εποχής από τον Καντεμίρ Μπαλάκοφ, που επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Καννών μετά το Tesnota (Βραβείο FIPRESCI, 2017).

Η κατάρα

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την αμερικάνικη εκδοχή της Κατάρας από τον Sam Raimi (Spider-Man, Drag Me to Hell). Και τώρα οι δημιουργοί της σειράς ταινιών Evil Dead, ζωντανεύουν ξανά την ακατάλληλη εκδοχή της. Εκείνη η εκδοχή του 2004 βασίστηκε στην πρωτότυπη Ιαπωνική ιστορία Ju-On: The Grudge, σκηνοθετημένη από τον Takashi Shimizu, που φυλάκισε την αέρινη ατμόσφαιρα ενός άλλου κόσμου και τρομοκράτησε το παγκόσμιο κοινό. Μια εκδικητική, πεθαμένη ψυχή, ένα φάντασμα που βρίσκει καταφύγιο σε ένα καταραμένο σπίτι δημιουργεί μια τρομακτική αλυσίδα θανάτου σε όποιον προσπαθήσει να μπει μέσα, να κατοικήσει και να αναζητήσει την προέλευση του Κακού.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share