Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Πάσχα με φουλ... πάγους και ταχύτητα στις αίθουσες!

13 Απριλίου 2017 10:55
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Πάσχα με φουλ... πάγους και ταχύτητα στις αίθουσες!

Τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Η όγδοη ταινία Fast and Furious έρχεται τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως και η γαλλική ταινία Στα Δάση της Σιβηρίας, το οδοιπορικό ενός νεαρού στη λίμνη Βαϊκάλη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα, καθώς και Ο Δρόμος της Διαφυγής. Και παρά το γεγονός ότι η άνοιξη έχει φτάσει για τα καλά, αρκετές από τις ταινίες λαμβάνουν χώρα σε παγωμένες εκτάσεις.

Fast and Furious 8

Η παρέα του Fast and Furious επιστρέφει για όγδοη φορά. Ο Ντομ συμμαχεί με μία επικίνδυνη εγκληματία και προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα. Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη βοήθεια του Χομπς σε μία περιπέτεια που κινείται από την Αμερική στο Βερολίνο και από εκεί στη Ρωσία. Το Fast and Furious συνεχίζει στη γνωστή του παράδοση: κυνηγητά με αυτοκίνητα και επικίνδυνα σταντς (από τα πιο εντυπωσιακά είναι τα οχήματα - ζόμπι στη Νέα Υόρκη). Η ταινία δεν ξεφεύγει, βέβαια από τα αναμενόμενα, και ενώ η χιουμοριστική κόντρα των Τζέισον Στέιθαμ και Ντουέιν Τζόνσον είναι καλοδεχούμενη, η υπερβολική σοβαροφάνεια του Βιν Ντίζελ μάλλον «χαλάει» τη συνταγή.

Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Ντουέιν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ



Στα Δάση της Σιβηρίας

Ο νεαρός Τέντι, κουρασμένος από την καθημερινότητά του αποφασίζει να εγκαταλείψει το Παρίσι και να διαφύγει στις παγωμένες εκτάσεις της Σιβηρίας. Αυτό που ξεκινά ως μία ειδυλλιακή ζωή εξελίσσεται σε έναν αγώνα για επιβίωση. Ο Τέντι θα συναντήσει τον Αλεξέι, έναν ρώσο κρατούμενο που ζει κρυμμένος για χρόνια στα δάση της Σιβηρίας. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μία σημαντική φιλία. Με εντυπωσιακές εικόνες και σκηνές (όπως εκείνη που το αυτοκίνητο οδηγεί πάνω στις παγωμένες εκτάσεις), η ταινία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Σιλβέν Τεσόν. Υπάρχουν σκηνές που οι περιπέτειες των ηρώων δεν μοιάζουν αρκετά επικίνδυνες και άλλες που η λογοτεχνικότητα του σεναρίου δεν αφήνει τους χαρακτήρες να «αναπνεύσουν», αλλά αυτή η «ήσυχη» ταινία αναφέρεται με τρόπο τρυφερό στην βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού
Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ, Εβγκενί Σιντίκιν



 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share