Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ούτε πλυντήρια, ούτε καθαριστικά: Το άγνωστο κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να γίνει το αυτοκίνητο σαν καινούργιο

Όσο βρόμικη κι αν είναι η καμπίνα, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα!

10 Φεβρουαρίου 2024 12:07
Ούτε πλυντήρια, ούτε καθαριστικά: Το άγνωστο κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να γίνει το αυτοκίνητο σαν καινούργιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με έναν πανεύκολο τρικ μπορείτε να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη του αυτοκινήτου σας, όσο βρόμικη κι αν είναι η καμπίνα του.

Αναμφίβολα, η Νο1 λύση είναι η επίσκεψη σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, που έχει όλη την τεχνογνωσία στο πώς να κάνει το εσωτερικό του οχήματός μας να μοιάζει με καινούργιο. Επίσης, στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε πληθώρα καθαριστικών, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, πιο οικονομικοί τρόποι προκειμένου να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Μάλιστα, η «λύση» για την απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων μπορεί να βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Το άγνωστο κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να γίνει το αυτοκίνητο σαν καινούργιο

Ένα προϊόν που κάνει «θαύματα» είναι η μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά ως καθαριστικό. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα κυπελλάκι, μια μικρή ποσότητα νερού και ένα σφουγγάρι. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα νερού στο κυπελλάκι και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και έπειτα βρέχουμε το σφουγγαράκι μέσα σε αυτό. Αφού το «στίψουμε», τρίβουμε ελαφρά και επαναλαμβανόμενα την υφασμάτινη ή δερμάτινη επιφάνεια του καθίσματος όπου βρίσκεται ο λεκές.

Δείτε επίσης: Η γιαγιά Ματίνα κατέχει το μεγάλο μυστικό: Έβαζε μαγειρική σόδα στα ρούχα της και πάντα μοσχοβολούσαν

Εφόσον ο τελευταίος είναι επίμονος, μπορούμε να δοκιμάσουμε το εξής: Με μια ηλεκτρική σκούπα καθαρίζουμε καλά το κάθισμα, ώστε να απομακρύνουμε σκόνη και λοιπούς ρύπους. Βάζουμε στο κυπελλάκι περισσότερη σόδα από ό,τι πριν και νερό, σε τέτοια αναλογία ώστε μετά το ανακάτεμα να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε την πάστα απευθείας πάνω στον λεκέ και την αφήνουμε να δράσει για διάστημα από 5 έως 30 λεπτά της ώρας. Στο τέλος αφαιρούμε την πάστα με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα και σκουπίζουμε ξανά το κάθισμα με μια στεγνή πετσέτα για να απομακρύνουμε την υγρασία.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι προτού εφαρμόσουσε το συγκεκριμένο κόλπο σε όλα τα καθίσματα του αυτοκινήτου μας, καλό είναι να προβούμε σε μια δοκιμή σε ένα μικρό μέρος τους, ώστε να βεβαιωθούμε ότι το μίγμα δεν θα φθείρει τις δερμάτινες ή υφασμάτινες επενδύσεις.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share