Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024

Κανένα αρωματικό «δεντράκι»: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα στο αυτοκίνητο για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές

Δείτε πώς να το φτιάξετε

3 Φεβρουαρίου 2023 13:14
Κανένα αρωματικό «δεντράκι»: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα στο αυτοκίνητο για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μπαίνεις στο αμάξι και να σε βρίσκει μια άσχημη μυρωδιά γιατί το αμάξι είναι παλιό. Είναι συνηθισμένο με την πάροδο του χρόνου τα αμάξια να αποκτούν μια άσχημη οσμή.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έριξε μαγειρική σόδα στον πάγκο της κουζίνας και τον έτριψε - Το αποτέλεσμα φανταστικό

Πολλοί τρόποι υπάρχουν για να αφαιρέσει κανείς τις δυσάρεστες μυρωδιές από την καμπίνα, ελάχιστοι ωστόσο δουλεύουν τόσο καλά όσο η κοινή μαγειρική σόδα.

Είναι το ανθρακικό νάτριο αυτό που τα κάνει όλα, καθώς ως υγροσκοπική ουσία απορροφά την υγρασία και τις οσμές από τον αέρα. Η μαγειρική σόδα είναι πρώτης τάξεως καθαριστική ουσία, τόσο για γενική χρήση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και ως καθαριστικό για συγκεκριμένους και επίμονους λεκέδες.

Η αλκαλική ουσία όχι μόνο απορροφά την άσχημη οσμή, αλλά εξουδετερώνει και τους λεκέδες. Περνάμε τις επιφάνειες με ένα νότιο πανί, την ταπετσαρία, τα πατάκια κ.λπ., και ρίχνουμε μπόλικη μαγειρική σόδα. Αν υπάρχει συγκεκριμένος λεκές, τρίβουμε σε εκείνο το σημείο καλά τη σόδα. Και την αφήνουμε μερικές ώρες, ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά.

Αυτοκίνητο: Μαγειρική σόδα το φυσικό αποσμητικό για την καμπίνα

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα στο αυτοκίνητο για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές

Κατόπιν την αφαιρούμε με την ηλεκτρική σκούπα και οι οσμές εξαφανίστηκαν. Κάποιοι προτείνουν μάλιστα να κρατάμε πάντα λίγη μαγειρική σόδα σε ένα δοχείο με μερικές τρύπες στο καπάκι, μια λύση που λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό για την καμπίνα.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share