Γιατί όλοι μιλούν για ένα πανέμορφο “τέρας” στην Κηφισιά;

Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
Ρεπορτάζ/ κείμενο/ φωτογραφίες: Τίτη Βελοπούλου
Δεν έχει πάνω από ένα μήνα που άνοιξε αυτό το κουκλίστικο μαγαζάκι στη γειτονιά μου και μου κέντρισε αμέσως την προσοχή, όμως μόλις σήμερα κατάφερα να το επισκεφθώ!
Καταρχήν ο χώρος θυμίζει εκείνα τα υπέροχα cafes στην ανερχόμενη γειτονιά Shoreditch του Λονδίνου ή τα american style bistros στα Hamptons με τούβλινους τοίχους, vintage στοιχεία, ρομαντικές πινελιές, και αυθεντικά old fashioned σερβίτσια, ενώ σε συνδυασμό με την open κουζίνα παραπέμπει με μια μεγάλη τραπεζαρία εξοχικού σπιτιού… Δεν είναι τυχαίο το στυλ, καθώς οι ιδιοκτήτες είναι ένα ζευγάρι ο Alex και η Εβίτα-αυτός Άγγλος, εκείνη Ελληνίδα-που επέστρεψαν από το Λονδίνο και ένιωσαν την ανάγκη να φτιάξουν ένα μέρος για να παιρνούν χαλαρά με τους φίλους τους. Η κάρτα ξεκινάει με κάποιες ιδιαίτερες προτάσεις για brunch (αρκετές με healthy προσαντολισμό όπως η granola και νιφάδες βρώμης), που συνδυάζουμε ιδανικά με… morning fuel (χυμούς εμπλουτισμένους με ρίζες από Περού, smoothies με maca κα) αλλά και καλό καφέ (βραβευμένη ποικιλία από Γουατεμάλα), cakes ημέρας και συνεχίζει (μετά τις 17:30) με evening bites και μια επιλεγμένη cocktail list! Θετικά vibes, υπέροχη cool ατμόσφαιρα, σε έναν από τους πιο καταπράσινους δρόμους της περιοχής, και χαλαρή διάθεση το έχουν αναδείξει ήδη σε αγαπημενο στέκι των Κηφισιωτών!
Τι καλά που δεν καπνίζεις μέσα. Λίγο… Λονδρέζικες τιμές (σε κάποια πιάτα), αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο ποιοτικά τα προϊόντα (επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς και τα περισσότερα χειροποίητα) όσο και οι ιδιαίτερες πρώτες ύλες του τις δικαιολογούν… Love it!
Κρυφοκοιτώντας την open cuisine
Cakes ημέρας
Αυγά ποσέ με σος hollandaise και κουρκουμά. Delicious!
Pancake με χειροποίητη μαρμελάδα φράουλα
Energy boost χυμός με σκόνη lucuma, mango, banana, καρύδα!
Μόνιμο φόντο του, αυτό το υπέροχο αρχοντικό
Info
Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το πιο πολυσυζητημένο bar της Αθήνας σου έχει μια έκπληξη: Τι θα συμβεί στο Νoel στις 23 Απριλίου;
Τα ομορφότερα bars και εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα τους πρώτους μήνες του 2016!
Ένα υπέροχο sake bar από τις γειτονιές του Τόκυο στο Κολωνάκι!





0 ΣΧΟΛΙΑ