Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4 μαγαζιά της Αθήνας που είναι γεμάτα με φυτά και μοιάζουν με μικρές ζούγκλες

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

11 Νοεμβρίου 2023 07:32
4 μαγαζιά της Αθήνας που είναι γεμάτα με φυτά και μοιάζουν με μικρές ζούγκλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά για να αναβαθμίσουν το χώρο σου, προσφέρουν πολλά θετικά οφέλη στην υγεία και την ψυχή σου, ενώ μάλιστα είναι και τάση τα τελευταία χρόνια.

Το AthensMagazine, σου παρουσιάζει παρακάτω 4 μαγαζιά της Αθήνας, στα οποία μπορείς να βρεις μερικά από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου.

Kopria

Ερεσού 30, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 1113 2535

Η «Kopria», εμφανίστηκε το 2018 και ήταν το πρώτο μαγαζί του είδους του στην Αθήνα.

Σε αυτό το υπέροχο ανθοπωλείο ειδικεύονται στα φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ κάνοντας σου τις κατάλληλες ερωτήσεις οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι, προσπαθούν να σου προσφέρουν το ιδανικότερο για εσένα.

Η φήμη του φυτοπωλείου εξαπλώθηκε στην πόλη και έγινε πολύ γρήγορα talk of the town.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOPRIA (@kopriastore)

Minū

Σαρρή 50, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0323 2022

Το «Minu», είναι ένα πανέμορφο concept store, στο οποίο θα βρεις για να αγοράσεις φυτά εσωτερικού χώρου, ντιζάιν έπιπλα και αντικείμενα και έργα τέχνης, ενώ παράλληλα μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το τσάι σου και νόστιμο brunch.

Ο χώρος μοιάζει με μια μικρή ζούγκλα, λόγω των φυτών, ενώ τα διάφορα μικροαντικείμενα, έχουν τη λογική του να σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα.

Στο μενού θα βρεις διάφορες επιλογές σε υγιεινά brunch, όπως ομελέτα με 5 ασπράδια αυγού ή tortilla με κοτόπουλο καθώς και vegan πιάτα.

Papigion Project

To «Παπιγιόν (project)» είναι μία πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση, την ενασχόληση και την προώθηση second hand φυτών.

Έτσι, λοιπόν στο «Papigion Project», συγκεντρώνουν φυτά τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα είτε στα σκουπίδια, είτε σε μπαλκόνια, είτε προήλθαν από μία διαδικασία ανταλλαγής και τους δίνουν ζωή. Τα παρατηρούν, τα φροντίζουν, τους δίνουν παράταση στη ζωή και τα αναδιανέμουν.

«Το να έχεις ένα τέτοιο φυτό στο σπίτι σου σημαίνει να δίνεις χρόνο σε μία δεύτερη ευκαιρία και να καταφερεις να μην πνίγεται στο νερό που σκέφτεσαι να του βάλεις. Αλλά τελικά το νερό να απορροφάτε από τις ίδιες τις γλάστρες – χειροποίητες, φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά- παρέχοντας στους ταλαιπωρημένους φυτούληδες το ιδανικό περιβάλλον», αναφέρουν οι ίδιοι.

Monstera Athens

Σποράδων 38, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 1715 2146

Πίσω από το «Monstera», κρύβεται η Ειρήνη Ορφανίδου, η οποία έχει δύο αγάπες, τα φυτά και τα μακραμέ, τα οποία είναι ιδανικά για να ανανεώσεις τον χώρο σου και να του δώσεις έναν νέο αέρα.

Στον χώρο θα βρεις εντυπωσιακά φυτά, μικρά βαζάκια με κακτάκια, μικροπράγμα, είδη κηπουρικής και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία θα θέλεις να θαυμάζεις για ώρες.

ιιι

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share