Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αθήνα από ψηλά: Τα καλύτερα σημεία της πρωτεύουσας για συγκλονιστική θέα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr

Απόλαυση!

5 Ιουλίου 2022 23:56
Αθήνα από ψηλά: Τα καλύτερα σημεία της πρωτεύουσας για συγκλονιστική θέα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόλαυση της Αθήνας από ψηλά είναι κάτι που αγαπούν να κάνουν οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας. Η Αθήνα από ψηλά είναι υπέροχη, η Ακρόπολη, τα φώτα και οι μικρές οάσεις που αχνοφαίνονται.

Το Athensmagazine.gr, ρώτησε του αναγνώστες του από ποια σημεία της Αθήνας βλέπουν την καλύτερα θέα και σας παρουσιάζει τα αποτέλεσμα παρακάτω.

Ανακάλυψε νέα μέρη για να απολαύσεις την Αθήνα από ψηλά και βρες την ομορφιά την πόλης.

Πετρούπολη

Η Πετρούπολη, η περιοχή των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας, ανήκει στη λίστα με τα μέρη που έχουν υπέροχη θέα. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ το μαγαζί για ποτό στην Πετρούπολη που θυμίζει Κυκλάδες.

Τόσο το Apolis στον λόφο του Αγίου Δημητρίου όσο και το Terra Petra κοντά στο θέατρο έχουν την τύχη να έχουν πιάτο όλη την Αθήνα προσφέροντας την καλύτερη θέα στους επισκέπτες τους.

Λυκαβηττός

Ο Λυκαβηττός δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από τα μέρη της Αθήνας που προσφέρουν υπέροχη θέα. Ρομαντικό σημείο με ειδυλλιακή θέα... ένα μέρος που όλοι αξίζει να επισκεφτούν.

Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος Φιλοπάππου ή λόφος Μουσών ή λόφος Σέγγιο είναι λόφος της Αθήνας που βρίσκεται απέναντι, νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη. Συνδέεται με τους παρακείμενους λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας. Στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο Φιλοπάππου που έστησε ο ύπατος Φιλόπαππος κατά την ρωμαϊκή κατοχή και έδωσε το όνομά του στον λόφο. Γύρω από τον λόφο Φιλοπάππου βρίσκεται η ομώνυμη συνοικία καθώς και οι συνοικίες Κουκάκι, Ασύρματος, Πετράλωνα και Ακρόπολη. Στην νότια πλευρά του λόφου υπάρχει επίσης το θέατρο Δόρα Στράτου.

Λόφος Προφήτη Ηλία (Χαϊδάρι)

Ο Λόφος Προφήτη Ηλία στο Χαϊδάρι βρίσκεται μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Λεωφόρου Αθηνών, γύρω στα 2 χλμ. νοτιοανατολικά της Μονής Δαφνίου. Καταλαμβάνει 55 στρέμματα, με πλούσια χλωρίδα που αποτελείται κυρίως από πεύκα, βελανιδιές, κυπαρίσσια, ευκαλύπτους, πλατάνια, μυρτιές, συκιές, ιτιές, ελιές, χαρουπιές και φοίνικες. Από την κορυφή του, όπου υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι, η θέα φτάνει έως το Σαρωνικό κόλπο.

Γαλάτσι

Το Γαλάτσι φημίζεται για τις υπέροχες θέες του. Είναι από το Αττικό Άλσος είτε από τον περιφερειακό μπορείς να απολαύσεις την πανέμορφη θέα.

Καστέλλα

Η Καστέλλα, είναι κυριολεκτικά το μπαλκόνι του Πειραιά. Το λοφάκι της Καστέλλας, με τα παλιά του αρχοντικά, τα ήσυχα δρομάκια με τις νεραντζιές και τα σκαλάκια που αντικαθιστούν τους δρόμους σε πολλά σημεία για να γίνονται οι ανηφόρες ευκολότερες, χαρακτηρίζουν αυτήν την πανέμορφη περιοχή.

Ιερός Βράχος Ακρόπολης

Η Ακρόπολη είναι ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία της Αθήνας. Έχει υπάρξει φυσικό φρούριο για τους πρώτους κατοίκους της πόλης, μέρος λατρείας των αρχαίων θεών και κέντρο του θαυμαστού έργου αναδόμησης της πόλης του Περικλή τον «χρυσό» 5ο αιώνα π.Χ.

Μία επίσκεψη στο σημείο είναι πραγματική εμπειρία και η θέα είναι μαγική.

Λόφος Στρέφη

Ο λόφος του Στρέφη βρίσκεται στη Νεάπολη και ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

Το παλαιότερο όνομά του κατά μερικούς ήταν Αγχεσµός και ανήκε στην οικογένεια Στρέφη. Για αρκετά χρόνια κατά τον 19ο και 20ο αιώνα λειτουργούσε εκεί λατομείο, που αλλοίωσε την μορφή του λόφου. Το λατομείο ανέστειλε την λειτουργία του την δεκαετία του 1920, οπότε και άρχισε η δενδροφύτευση και του λόφου. Ο λόφος πέρασε στο ελληνικό δημόσιο το 1914 και το 1938 στον Δήμο Αθηναίων.

Στο λόφο υπάρχει υπαίθριο θέατρο, γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά και χώρος κυλικείου.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share