Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καλοκαίρι γεμάτο διασκέδαση: Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου!

22 Ιουνίου 2022 11:20
Καλοκαίρι γεμάτο διασκέδαση: Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, βρίσκεται στο Λόφο Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 5.356 καθήμενων. Κατασκευάστηκε το 1983 ανάμεσα στους βράχους παλιών λατομείων που υπήρχαν στην περιοχή.

Είναι το μεγαλύτερο και αρτιότερο ανοιχτό θέατρο ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ οι βράχοι που περιτριγυρίζουν το θέατρο, του δίνουν μία ακόμη πιο επιβλητική όψη.

Φέτος το καλοκαίρι, όπως και κάθε χρόνο στο Κατράκειο Θέατρο θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες και θέατρο, που θα δώσουν χρώμα στο Καλοκαίρι σου.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου για το 2022.

Ηλέκτρα, του Ευριπίδη

Σάββατο 25 Ιουνίου

Όταν η Ηλέκτρα παρουσιάζεται το 413 π.Χ. η Αθήνα είναι κλονισμένη από τον μακρόχρονο Πόλεμο· σε λίγους μήνες θα έρθει και η οδυνηρή και ταπεινωτική ήττα στη Σικελική Εκστρατεία. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, πρόδρομος των μεγάλων κειμένων του ελισαβετιανού θεάτρου και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου,βρίσκεται σε ένα επισφαλές σημείο σύγκλισης: εκεί που θεοί και άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τον κόσμο τους σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης.

Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις

Η Ηλέκτρα ζει στο περιθώριο της πόλης και της ζωής, σε έναν ταπεινωτικό γάμο που της επέβαλαν. Ο Ορέστης, επικηρυγμένος από το Παλάτι, έρχεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και τα δεινά του ίδιου και της αδελφής του, οδηγημένος από τον χρησμό του Απόλλωνα. Τα δύο αδέλφια βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη. Η σκοτεινή προσμονή της εκδίκησης και το χρέος που οδηγεί στη μητροκτονία θα γεννήσουν τη φρίκη και όχι τη λύτρωση. Για πρώτη φορά στον Ευριπίδη, ο φόνος διερευνάται σε σχέση με τις ψυχολογικές του συνέπειες. Η αναμέτρηση με το παράδοξο της ύπαρξης, τα θυελλώδη συναισθήματα, η ανατομία του ψυχισμού των ηρώων και τα καίρια και διαχρονικά διλήμματα καθιστούν την Ηλέκτρα έργο μοναδικά ανατρεπτικό και σύγχρονο.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μέλισσες

Τετάρτη 29 Ιουνίου

Οι ΜΕΛΙSSES, το συγκρότημα που έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 1300 live στα 13 χρόνια παρουσίας του, αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, έρχονται στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, και τα εισιτήρια έχουν αρχίσει να μειώνονται, οπότε "τρέξε" να κλείσεις τη θέση σου.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

"Μήδεια" του Ευριπίδη

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Η Μήδεια του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν o Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 και στις 1 Ιουλίου έρχεται στο Κατράκειο Θέατρο.

Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

"10 Χρόνια Σοφίας"

Δευτέρα 4 Ιουλίου

Η μία και μοναδική, ηθοποιός - κωμικός, Σοφία Μουτίδου, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το stand up comedy, με μεγάλη επιτυχία, έρχεται στις 4 Ιουλίου, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Οι καλύτεροι μονόλογοι, οι πιο καυτές στιγμές από δέκα χρόνια, μαζεμένες σε μία παράσταση! Σε μια βραδιά όλα όσα έκαναν χιλιάδες θεατές να γελάσουν σε Ελλάδα και Κύπρο!

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μαρινέλλα - Νατάσα Θεοδωρίδου

Τετάρτη 6 Ιουλίου

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, που θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Γιάννης Πλούταρχος Μαζί του Γιώργος Κακοσαίος & Κατερίνα

Πέμπτη 14 Ιουλίου

Ο Γιάννης Πλούταρχος μας χαρίζει ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές κι αυτό το καλοκαίρι, με μία σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα και την Κυπρο, έχοντας μαζί του τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα!

Με την ξεχωριστή φωνή του και την αυθεντική παρουσία του, ο Γιάννης Πλούταρχος θα κάνει τις καλοκαιρινές βραδιές αλλιώτικες από τις άλλες, με τις μεγάλες επιτυχίες από την πλούσια καριέρα του και τις γεμάτες ψυχή ερμηνείες του σε αγαπημένα τραγούδια.

 Οι εκδηλώσεις στο Κατράκειο Θέατρο που δεν πρέπει να χάσεις

Μαζί του θα είναι ο Γιώργος Κακοσαίος, ο τάχιστα ανερχόμενος καλλιτέχνης που έχει «μαγέψει» με τα προσωπικά του επιτυχημένα singles και τις δυνατές του ερμηνείες, καθώς και η Κατερίνα, που με τη βελούδινη φωνή της ερμηνεύει παλιές μεγάλες επιτυχίες που έχουν αφήσει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Συμπέθεροι από τα Τίρανα

Παρασκευή 15 Ιουλίου

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.

Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share