Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα

Έτσι, για να μην βαριόμαστε!

29 Ιουνίου 2023 07:04
Τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχεις βαρεθεί να κάνεις συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, τότε αυτό το άρθρο είναι το σημάδι που χρειαζόσουν για να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα. Η Αθήνα είναι μία πόλη που προσφέρει τη δυνατότητα για πολλά και διαφορετικά πράγματα. Οι εμπειρίες που μπορείς να αποκομίσεις από την πρωτεύουσα είναι τόσο πολλές, που σίγουρα δεν τις φαντάζεσαι καν.

Μάλιστα, στην Αθήνα θα βρεις και πολλά περίεργα πράγματα που μπορείς να κάνεις και που σίγουρα θα σε συναρπάσουν. Κάποια θα σε ταξιδέψουν νοητά σε έναν άλλο κόσμο. Με την ευκαιρία δες εδώ ποια είναι τα 2 +1 μαγαζιά στην Αθήνα που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή.

Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Add A Little Bit Of Spice στην ζωή σου!

Μουσείο Ψευδαισθήσεων, Ερμού 119

Αν αναζητάς μία εμπειρία που θα τρελάνει τις αισθήσεις σου και θα σε εντυπωσιάσει, τότε το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων, είναι ιδανική επιλογή για εσένα.

Θα "ταξιδέψεις" σε έναν κόσμο που θα σε μπερδέψει εντελώς και ταυτόχρονα θα σε εκπαιδεύσει.

Είναι μία εμπειρία αξέχαστη, μοναδική, διασκεδαστική και εκπαιδευτική. Μάλιστα, σε αυτό το μουσείο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα βιώσεις μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία διασκεδάζοντας με αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις.

Δεν είναι μέρος μόνο για παιδιά, αλλά και για γονείς, για ζευγάρια, γιαγιάδες και παππούδες.

Ο χώρος θα σε συστήσει σε έναν άλλο κόσμο, εκείνον των ψευδαισθήσεών. Άλλες οπτικές, άλλες διαδραστικές και άλλες φωτογραφικές, όλες θα σας συναρπάσουν επειδή θα σας μπερδέψουν.

Μερικές θα σε τρομάξουν κιόλας. Η Περιστρεφόμενη Σήραγγα θα σε τρελάνει, το Δωμάτιο του Απείρου θα σε απελευθερώσει και αυτά είναι μόνο η αρχή. Σε αυτό το μουσείο θα αψηφήσεις μέχρι και τη βαρύτητα.

Λίμπα, Πιττάκη 6, Αθήνα

Έχεις νεύρα; Θες να ξεσπάσεις και να ξεδώσεις σπάγοντας πράγματα χωρίς να νιώθεις καθόλου τύψεις;

Τότε υπάρχει το κατάλληλο μέρος για εσένα.

Ο λόγος για το "ΛΙΜΠΑ", για το πρώτο Rage room στην Αθήνα, που έχει να μας αφηγηθεί τις δικές του ιστορίες περί τσαντίλας, νεύρων και νοοτροπίας των Ελλήνων για την εναλλακτική διασκέδαση.

Μπες μέσα και κάντε τα όλα λίμπα. Η ιδέα δεν είναι βέβαια πρωτοποριακή, αφού rage rooms υπήρχαν στο εξωτερικό ήδη πριν το Λίμπα. Ωστόσο το concept ταιριάζει απόλυτα σε μια πόλη, οι κάτοικοι της οποίας αγχώνονται και ασφυκτιούν.

Φόρα τη στολή προστασίας, πάρε τα ρόπαλα και σπάσε ό,τι βρεις μπροστά σου. Έτσι λειτουργεί το πράγμα τόσο απλά.

Το δωμάτιο έχουν προτιμήσει επισκέπτες όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους. Ενώ οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το τι και πόσα θα σπάσεις.

Μουσείο Αφής, Δοϊράνης 198, Καλλιθέα

Το Μουσείο Αφής δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1984 σαν μια προσπάθεια που θα δώσει την ευκαιρία σε άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομία της Ελλάδας.

Τα εκθέματα της συλλογής ανήκουν στην Κυκλαδική, Μινωική περίοδος Μινωική, Γεωμετρική περίοδος Γεωμετρική, Αρχαϊκή περίοδος Αρχαϊκή, Αυστηρού Ρυθμού, Κλασσική περίοδος Κλασσική, Ελληνιστική περίοδος Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδος Ρωμαϊκή περίοδο. Υπάρχουν επίσης εκθέματα που ανήκουν στη βυζαντινή περίοδο καθώς και έργα ατόμων με προβλήματα όρασης. Αυτό το μουσείο στην Καλλιθέα είναι ένα από τα 4-5 του είδους του παγκόσμιος.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του ανήκει στο "Φάρο Τυφλών της Ελλάδος" και βρίσκεται στην οδό Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα Αττικής Καλλιθέα. Ο χώρος είναι επισκέψιμος για το κοινό τις καθημερινές 9.00 - 14.00 αλλά και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως. Έχει ποικιλία αγαλμάτων τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν αλλά και να αγγίξουν, κάτι που δεν επιτρέπεται σε αλλά μουσεία, όπως το Μουσείο Ακρόπολης

Πρόκειται για ένα από τα πέντε μουσεία του είδους του στον κόσμο, το Μουσείο Αφής θα σου επιτρέψει να πάρεις μια μικρή ιδέα του πώς είναι η ζωή χωρίς την αίσθηση της όρασης.

Μουσείο των Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα

Το Μουσείο Ηρακλειδών, είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2004 από τον κ. και την κ. Φύρο και εκτείνεται σε δύο κτίρια στην ιστορική συνοικία του Θησείου, δίπλα στην Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον Ναό του Ηφαίστου.

Είναι ένα μουσείο πολύ ενδιαφέρον κυρίως λόγω του διαδραστικού τρόπου παρουσίασης αλλά και φυσικά λόγω των γνώσεων που θα αποκτήσεις.

Στα δύο πανέμορφα κτήρια του, στις οδούς Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, θα μάθεις πολλά για τις επιστήμες, τα μαθηματικά και την τεχνολογία της αρχαιότητας και το πώς αυτές οι γνώσεις και δεξιότητες αξιοποιούνται μέχρι σήμερα.

Retrosexual Culture, Αγίας Ειρήνης 3, Αθήνα

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις ένα κουκλίστικο κατάστημα, μέσα στο οποίο ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Η συλλογή του Retrosexual Culture περιλαμβάνει vintage έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, και διακοσμητικά από τις δεκαετίες του 1920 μέχρι τα ’90s.

Ο ιδιοκτήτης χαρακτηρίζει το μαγαζί ως “μια κοινωνία για τους εραστές της νοσταλγίας”.

Τα έπιπλα μέσα στο κατάστημα έχει έπιπλα του προηγούμενου αιώνα. Πως να μην ταξιδέψεις σε μία άλλη εποχή;

Με το που μπεις στο κατάστημα θα νιώσεις τα vibes μιας άλλη εποχής.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share