Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6+1 αγαπημένα wine bar για τους μετρ του είδους!

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

8 Ιουνίου 2022 08:05
6+1 αγαπημένα wine bar για τους μετρ του είδους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το κρασί σας στα πιο "in" στέκια της Αθήνας που θα βρείτε τις πιο πολλές ποικιλίες και σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσετε το brunch σας!

Vintage wine bar&bistro

Το Vintage είναι ένα μπαρ κρασιού μπιστρό που ανήκει και λειτουργεί από τους εστιάτορες Iza & Panos Kyriazis. Το ζευγάρι είχε επιστρέψει στην Αθήνα το 2013 μετά από χρόνο που αφιερώθηκε στα Ιωάννινα (όπου είχαν οικογενειακό εστιατόριο) και ήθελε να αναδημιουργήσει κλασικό μπιστρό στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας με μεγάλη ποικιλία κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

Info: MItropoleos 66-68 10563 Αθήνα

Heteroclito cave & bar a vin

Ένας προορισμός κρασιού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και τις ελληνικές μάρκες κρασιού. Ακολουθήστε τις διαδρομές κρασιού σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύψτε τις καλύτερες από όλες τις τοπικές ποικιλίες - γνωστές, διάσημες, ειδικές, σπάνιες, διαφορετικές, μοναδικές και άγνωστες - δοκιμάστε ένα ποτήρι κρασί από Έλληνες παραγωγούς, βρείτε τις αγαπημένες σας ετικέτες μεταξύ γνωστών εμπορικών σημάτων και επεκτείνετε οι ορίζοντες του κρασιού σας δοκιμάζουν κρασιά από νέους, πολλά υποσχόμενους παραγωγούς που προτείνουν νέες εμπειρίες κρασιού.

Info: 2, Fokionos 10563 Αθήνα

Oinoscent

Στο κελάρι μας θα βρεις παλιές χρονιές από σπουδαία ελληνικά κρασιά που μπορούν να απογειώσουν οποιοδήποτε κρεατικό σταθεί δίπλα τους!

Info: 45-47 Voulis street 10557 Αθήνα

Warehouse

Μια αποθήκη, που κλείνει μέσα της όλη μας την αγάπη και την τεχνογνωσία για τον καφέ, το κρασί, τα cocktail και τις ωραίες γεύσεις. Στο Warehouse έχουμε πάθος για αυτό που κάνουμε αλλά μας αρέσει η απλότητα. Εδώ θα βρείτε ένα χαρμάνι προϊόντων, εμπειριών και ανθρώπων, όπου είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Info: Mavromichali & Valtetsiou 21 10680 Αθήνα

Paleo

Μια παλιά αποθήκη καπνών έχει μετατραπεί σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό wine bar – διατηρώντας όμως την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα του χώρου. O σομελιέ, δημιουργός και ιδιοκτήτης, Γιάννης Καϋμενάκης έχει προσθέσει πάνω από 360 ετικέτες, από περιοχές όπως η Νότια Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά από τους ελληνικούς πλούσιους αμπελώνες.

Στον κατάλογο -πέρα από αρκετά πιάτα για να συνοδέψεις το κρασί σου- θα βρεις ετικέτες που τιμολογούνται ελάχιστα πάνω από την τιμή λιανικής πώλησης, αλλά και άλλες πιο premium, σπάνιες και κατ’επέκταση πιο ακριβές επιλογές.

Info: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

undefined

Caravin wine bar

Καραβάνι και κρασί, οίνος και ταξίδι. Τρεις γυναίκες, παθιασμένες με το κρασί και τα ταξίδια , έδωσαν στο κοινό τους όραμα μορφή. Caravan και wine και εγένετο Caravin!

Το φωτεινό και σπιρτόζικο μπαρ που άνοιξε τις...κάνουλες πριν μερικούς μήνες προς χαρά των οινόφιλων, σερβίρει τα προϊόντα οινοπαραγωγών, από ελληνικούς αμπελώνες. Οι εκλεκτές ετικέτες συνοδεύονται από έναν ευέλικτο κατάλογο κατάλογο γεύσεων.

Info: Ακάμαντος 11 Θησείο

Τα καλύτερα wine bar: Caravin wine bar

Wine Not

Τα βόρεια προάστια έχουν ένα κοινό μυστικό για το after work wine τους. To ντελικάτο Wine Not στο Χαλάνδρι διαθέτει εξαιρετικές προτάσεις λευκών, κόκκινων και ροζέ οίνων. Οι θεματικές βραδιές έχουν την τιμητική τους, όπως για παράδειγμα οι Τρίτες, όπου έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές ετικέτες από αγαπημένα κτήματα (με συμμετοχή γευστικής δοκιμής 10 ευρώ/άτομο). Η πιατέλα με τα αλλαντικά, τα σύκα και την μαρμελάδα είναι ένα από τα πιο ιδανικά pairing για το κρασί σου.

Καλογρέζης 12, Χαλάνδρι, τηλ.: 2167002945

undefined

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share