Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

4+1 αγαπημένα μαγαζιά με αυλές για να δροσιστείτε

Θα γίνουν το επόμενο στέκι σας!

8 Ιουνίου 2022 08:05
4+1 αγαπημένα μαγαζιά με αυλές για να δροσιστείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει μερικά αγαπημένα μαγαζιά με αυλές για να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας αλλά και το ποτό σας! Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει και θα αποτελέσει το επόμενο στέκι σας. Παράλληλα σας προτείνουμε και μερικά "in" παγωτατζίδικα της Αθήνας που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με τις ξεχωριστές γεύσεις τους.

TAF

Το TAF (The Art Foundation) είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και δημιουργικούς οργανισμούς στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στο Μοναστηράκι, σε μια από τις παλαιότερες και ιστορικότερες γειτονιές της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα κτίριο νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής του 1870 με μια υπέροχη αυλή όπου ο επισκέπτης συναντά το ειδικά διαμορφωμένο all day cafe bar.

Στον εκθεσιακό του χώρο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, το TAF διοργανώνει και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και projects, ενώ στο TAF shop στο ισόγειο θα βρείτε προϊόντα Ελλήνων σχεδιαστών, στηρίζοντας έτσι την τοπική παραγωγή και δημιουργικότητα.

Info: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

TAF αυλή

Το Λοκάλι

Στο χώρο της παλιάς “Κουζίνας“ και του εμβληματικού “Cine Ψυρρή“ , η νέα άφιξη της πόλης μεταμορφώθηκε σε μια δροσερή αυλή. Πιάσε τραπεζάκι κάτω από τους σκιερούς πλάτανους και τις μουριές και επίλεξε κάποιο από τα πιάτα “για τη μέση”, τον δικό τους specialty coffee ή κάποιο από τα πρωτότυπα κοκτέιλ.

Στο Λοκάλι, που λειτουργεί από το πρωί ως αργά το βράδυ, θα βρεις οικείες και καλομαγειρεμένες γεύσεις, κάποιες από αυτές “ποτισμένες” με μπόλικη δημιουργικότητα. Οι γίγαντες γίνονται τουρσί, οι λουκουμάδες αλμυροί από μπακαλιάρο, η κρέμα τριαντάφυλλο ψήνεται και η προβατίνα μπαίνει σε χοτ ντογκ. Το Λοκάλι διαθέτει επίσης μια επιλεγμένη λίστα με καλά ελληνικά κρασιά -και όχι μόνο-, ελληνικά και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες.

Info: Σαρρή 44, Ψυρρή

Το Λοκάλι

Su Casa

Γλαστράκια παντού, χουχουλιάρικοι καναπέδες και -πραγματικά- τέλεια διακόσμηση με φωτιστικά που θυμίζουν Ισπανία, είναι πάνω κάτω αυτά που θα προσέξεις μόλις μπεις στο Su Casa.

Πέρα όμως από τα γλαστράκια, στο Su Casa δεν θα βρεις μόνο δύο-τρία δέντρα και λουλούδια, αλλά μεγάλες συκιές που προσγειώνονται τραπέζια, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σπίτι του χωριού σου.

Τέλος, αν και το Su Casa είναι φημισμένο κυρίως για το φαγητό του, όπως τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά του, να ξέρεις πως εκτός από καφέ και εκπληκτικά smoothies, έχει και ενδιαφέροντα γλυκά αν θέλεις να κάνεις ακόμη πιο γλυκιά την πρώτη μέρα του Μαΐου.

Info: Πλατεία Νυμφών , Γλυφάδα

Su Casa

Upopa Epops

Κακά τα ψέματα, μπορεί το Upopa Epops να μην είναι ο ορισμός του πράσινου, αλλά έχει τόσο προσεγμένη και γουστόζικη αυλή που δεν γίνεται να μην το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά. Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, το μαγαζί στα Πετράλωνα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον πιο όμορφο τρόπο το κενό που έχουν αφήσει οι γύρω πολυκατοικίες, δημιουργώντας μία πέρα για πέρα vintage αυλή.

Παλιά, πολύχρωμα καθίσματα, κίτρινες καρέκλες, απροσδιορίστου σχήματος τραπέζια και γλάστρες με βασιλικό είναι μερικές από τις ιδιαιτερότητες της αυλής. Δοκίμασε τα υπέροχα pancakes του με μπισκότο μαζί με τον καφέ σου, αν και ο κατάλογος έχει πολλές ωραίες επιλογές και για αλμυρό.

Info: Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Upopa Epops

Six d.o.g.s.

Είναι κλασικός προορισμός όταν κάποιος θέλει να πάει σε ένα εναλλακτικό καφέ με αυλή στην καρδιά του κέντρου. Ο κήπος είναι σαν το μαγαζί... εναλλακτικός. Χαμηλά ξύλινα τραπεζάκια, λίγα μέτρα πάνω από το χώμα, τρεις χειροποίητες αιώρες, καθώς και μία κούνια είναι όλη και όλη η διακόσμηση του κήπου.

Όσο για το τι να πάρεις, εκτός από καφέ... να ξέρεις πως το μενού του Six d.o.g.s. επικεντρώνεται στα εποχιακά προϊόντα και έχει από milkshakes και παγωτά μέχρι και σπιτική λεμονάδα, σπιτικό Ice Tea και γλυκά.

Info: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Six d.o.g.s.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share