Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5+1 τα πιο ονειρεμένα παγωτατζίδικα της Αθήνας!

Το Athensmagazine.gr προτείνει...

5 Ιουλίου 2023 07:15
5+1 τα πιο ονειρεμένα παγωτατζίδικα της Αθήνας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παράδοση, η ποιότητα και οι πρωτότυπες γεύσεις αποτελούν το κίνητρο για να επισκεφτείτε το παρακάτω μαγαζιά για παγωτό που σας παρουσιάζει το Athensmagazine.gr, καθώς το καλοκαίρι είναι εδώ και χωρίς παγωτό δε γίνεται. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και τα καλύτερα μαγαζιά για brunch στην Αθήνα που θα γίνουν το επόμενο στέκι σας.

Μπακογιάννης

Η οικογένεια Μπακογιάννη αγαπάει πολύ το πρόβειο γάλα και μαζί του φτιάχνει από το 1955 το καλύτερο γιαούρτι της Αθήνας, αλλά και κρέμες, ρυζόγαλο και ονειρεμένο παγωτό με ξεχωριστή γεύση. Οι γεύσεις του παγωτού 3, κλασσικές και πεντανόστιμες -βανίλια, κακάο και καϊμάκι που μοσχοβολάει σαλέπι και μαστίχα.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ακριβώς επειδή χρησιμοποιούν αποκλειστικά πρόβειο γάλα κλείνουν την περίοδο αναπαραγωγής των προβάτων, από τα μέσα Ιουνίου και έως τις αρχές Οκτωβρίου, για αυτό πήγαινε όσο προλαβαίνεις και πάρε μεγάλη ποσότητα για να μην το στερηθείς το καλοκαίρι.

Info: Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη,

Παγωτά Μπακογιάννης

Choco Latte Milano

Έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να σερβίρει τα ιταλικής συνταγής παγωτά του ο Ελληνοιταλός Stefano και από τότε αγαπάμε να απολαμβάνουμε τις νόστιμες γεύσεις που βρίσκουμε στο Choco Latte Milano.

Φτιαγμένα με αγνά υλικά και χωρίς πρόσθετα, τα παγωτά του μας κερδίζουν με τη γεύση και το άρωμά τους. Στη μεγάλη βιτρίνα βρίσκεις προτάσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, ωστόσο δεν μπορείς να μην ξεχωρίσεις το ελαφρώς πικάντικο παγωτό σοκολάτα pepperoncino, το σοκολάτα – ρούμι, το τιραμισού και τα φρουτένια σορμπέ όπως φράουλα, καρπούζι, ανανά και πεπόνι.

Info: Λεωφόρος Αλίμου 53, Άλιμος

Choco Latte Milano

Μαλεμπί

Σορμπέ φρούτων έχεις δοκιμάσει, σορμπέ σοκολάτας bitter όμως; Με ισορροπημένη και ανάλαφρη γεύση, ούτε πολύ γλυκό ούτε και τόσο bitter, είναι απλά ακαταμάχητο. Στο γνωστό μαλεμπιτζίδικο της Γλυφάδας δοκιμάζεις και άλλα νόστιμα παγωτά, φτιαγμένα με πρώτες ύλες που έρχονται κυρίως από την Πόλη, όπως το παραδοσιακό καϊμάκι χωρίς μαστίχα αλλά με σαλέπι και κανέλα, καθώς και παγωτά βανίλια, σοκολάτα, τριαντάφυλλο, μπισκότο, παρφέ κρέμα, σορμπέ φράουλα και λάιμ, παγωτό γιαούρτι, κ.α.. Μη διστάσεις να συνδυάσεις τα παγωτά (ειδικά το καϊμάκι) με κάποιο από τα παραδοσιακά πολίτικα γλυκά του Μαλεμπί.

Info: Δημητρίου Γούναρη 172, Άνω Γλυφάδα

Μαλεμπί παγωτά

Kokkion

Κι αν επιλέξετε περίπατο στο κέντρο της Αθήνας επιβάλλεται μια στάση για ένα δροσιστικό διάλειμμα στο Kokkion για χειροποίητο παγωτό σε ιδιαίτερες γεύσεις όπως bitter σοκολάτα με φρούτα του πάθους, σοκολάτα γάλακτος με κονφί πορτοκάλι, σορμπέ λεμόνι με λουίζα και μανταρίνι με τζίντζερ αλλά και το υπέροχο παγωτό σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια και τζαμαϊκανό Ρούμι.

Info: Πρωτογένους 2, Αθήνα

Kokkion παγωτατζίδικο

Βάρσος

Στο άκουσμα του ονόματος «Βάρσος», οι νέοι σκέφτονται γλυκά και μυρωδιές, ενώ οι παλιότεροι θυμούνται το «ταξίδι» προς την Κηφισιά για να απολαύσουν καφέ και γλυκό σε ένα από τα πιο φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Εκεί που οι μυρωδιές από τσουρέκια, γαλακτομπούρεκα και προφιτερόλ γαργαλούσαν τις μύτες.

Ο Βάρσος όμως παραμένει σταθερή αξία και στα παγωτά. Φιστίκι, τιραμισού, το vintage κασάτο, κάστανο, καραμέλα, μπισκότο, καρύδα, πραλίνα, στρατσιατέλλα, καταΐφι με κρέμα, εκμέκ της γιαγιάς, ακόμη και vegan παγωτό με στέβια είναι κάποιες από τις γεύσεις.

Info: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Βαρσός παγωτό

Dew Ice Cream and more

Μπορεί η Δροσιά να φημίζεται για το πεϊνιρλί της, αλλά το Dew Ice Cream and more είναι από μόνος του ένας λόγος να ανηφορίσετε προς τα πάνω… για αναζήτηση δροσιάς! Η ανθισμένη αυλή μάλιστα είναι ήδη έτοιμη να σας υποδεχτεί, όπως αναφέρει το team του Dew Ice Cream and more κι εμείς έχουμε να προσθέσουμε πως οι ιδιαίτερες γεύσεις, όπως cheesecake καραμέλα, stracciatella πορτοκάλι ή λευκή σοκολάτα φιστίκι, θα σας αποζημιώσουν.

Info: Λ. Σταμάτας 2, Δροσιά

Dew Ice Cream and more

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share