Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

3+1 αγαπημένα μαγαζιά στου Ψυρρή που πρέπει να ανακαλύψετε

Σίγουρα θα γίνουν το επόμενο στέκι σας!

24 Δεκεμβρίου 2023 08:10
3+1 αγαπημένα μαγαζιά στου Ψυρρή που πρέπει να ανακαλύψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μερικά αγαπημένα μαγαζιά στου Ψυρρή για να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και το ποτό σας. Σίγουρα μια δοκιμή θα σας πείσει και θα γίνουν το επόμενο στέκι σας. Ωστόσο αν δε θέλετε να βγείτε στο κέντρο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα πιο in στέκια των Βορείων Προαστίων.

Ψύρρα

Ουδεμία σχέση έχει με το ποαρασιτικό ζωύφιο, άλλωστε αυτό γράφεται με -ει και ένα ρο, άρα το εν λόγω «ζουζούνι» στου Ψυρρή παίζει σαν πειραχτήρι με το τοπωνύμιο. Στην τουριστική πιάτσα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, υπάρχει εδώ και 18 περίπου χρόνια αυτό το μικροσκοπικό μαγαζάκι φορτωμένο με όλων των λογιών τα memorabilia, καθώς θυμίζει χώρο όπου θα έβαζες τα σουβενίρ από τα ταξίδια σου ή τα vintage παιχνίδια από την παιδική σου ηλικία, όπως τα πατίνια κρεμασμένα σε κάποια γωνιά.

Το αυτοπροσδιοριζόμενο ως ντισκοκαφενείο θυμίζει... πειρατικό και ναι, είναι αυθεντικό εναλλακτικό καλτ μπαράκι, όχι δήθεν με alternative τύπους να βολεύονται στις ξύλινες καφενειακού τύπου καρέκλες εντός και εκτός. Ξεχωρίζει για το χειροποίητο ρακόμελο και τους κρητικούς μεζέδες, τον ελληνικό καφέ, τη σπιτική λεμονάδα, τα ροφήματα με ελληνικά βότανα, τις σπάνιες ποικιλίες (αργεντίνικο mate και ασιατικό masala). Μη λησμονήσετε να περάσετε με το δάχτυλο στο μενού την cocktail list και να παραγγείλετε μια από τις σπέσιαλ προτάσεις.

Info: Μιαούλη 19, Τ. 210 3244046

Τρανζίστορ

Να παίζει το Τρανζίστορ τ' αμερικάνικα...Και τα ευρωπαϊκά και ό,τι τέλος πάντων βγαίνει από την κονσόλα του dj, όχι του ίδιου κάθε βράδυ. Συντονιστείτε στη συχνότητα του κουλ bistroteque του Ψυρρή, εδώ όπου παίζεται επί πολλά χρόνια μια διαφορετική εκπομπή διασκέδασης. Καλλιτεχνική, γουστόζικη διακόσμηση με βιομηχανικά mix & match στοιχεία και ρετρό λεπτομέρειες, το Τρανζίστορ αποτελεί μια καλή αφορμή να κατέβει κανείς κέντρο. Εξάλλου, διαθέτει ότι τραβά η όρεξη, μεταφορικά και κυριολεκτικά, του εκάστοτε θαμώνα που θέλει μια καλή μπαρίστικη έξοδο.

Από νωρίς για αρωματικό καφέ, σπιτική λεμονάδα, πλούσια πρωινά αλλά και φαγητό με καθημερινά πιάτα ημέρας από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Το βράδυ, το Τρανζίστορ υιοθετεί την all day φιλοσοφία και προσφέρει εκτός από γνωστές και μη ετικέτες οινοπνευματωδών, και signature cocktails. Σαββατοκύριακο, αλλά και τις καθημερινές, μένει «ξύπνιο» για πολλές ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Info: Πρωτογενούς 10, Ψυρρή, Τ. 210 3228658,

Dos Gardenias

Έκανε πριν 2 χρόνια το "ντεμπούτο" του, "έφερε" την Κούβα στην Αθήνα, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στου Ψυρρή, μας ταξιδεύει στα ατμοσφαιρικά στέκια της Παλιάς Πόλης της Αβάνας και έγινε στέκι. Το Dos Gardenias εμπνευσμένο από το γνώριμο μπολερό "Dos Gardenias" (γραμμένο το 1945 από την Κουβανή τραγουδοποιό και πιανίστρια Isolina Carrillo), ξεχωρίζει για το αυθεντικό vintage 50's-60's στυλ του και ένα mix & match design από street bars της Λατινικής Αμερικής.

Έτσι θα περιγράφαμε με λίγα λόγια τον χώρο και την ατμόσφαιρα του. Σε αυτόν το χώρο τώρα, απολαμβάνουμε αυθεντικά βάσκικα pintxos, ισπανικά tapas, όπως και κλασική paella, όμως μόνο οι τυχεροί, καθώς φτιάχνονται καθημερινά σε παραδοσιακή paelleria μόλις 20 μερίδες. Αυτές οι γεύσεις συνδυάζονται άριστα με τα exotique cocktails με άρωμα Βραζιλίας αλλά και με την απίθανη Caipirinha-την καλύτερη της πόλης! Αυτά... και μαζί αυτοσχέδια lives σε ένα οld fashioned Palcο, πίσω από το bar αλλά και στο δρόμο. Εδώ ζωντανεύουν οι θρύλοι της Καραϊβικής και το ζητούμενο είναι να περνάμε όλοι καλά..

Info: Ήβης 21, Ψυρρή, Τ. 210 3235349

Juan Rodriguez

Ένα ολοκαίνουριο & πολύ ζωντανό all day food bar έκανε την εμφάνιση του στην καρδιά της Αθήνας και ο οικοδεσπότης Juan Rodriguez μας διηγείται τη δική του διαφορετική ιστορία...Σε ένα χώρο στο στενάκι της Παλλάδος, στο Ψυρρή, αποκιακού στυλ, με ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους, ρετρό φωτιστικά όπου όλα φτιάχτηκαν από την αρχή, δια χειρός των Άλεξ Πετράκη και Βίβιαν Δημητρακοπούλου (Belle Amie, Monsieur Cannibale, Noel, Upupa Epops). To Juan Rodriguez παλαιώνει αποστάγματα και τα χρησιμοποιεί σε κλασικά cocktail ενώ παράλληλα σερβίρει πιάτα ιδανικά για να καταναλωθούν στη μπάρα.

Info: Παλλάδος 3, Ψυρρή, Τ. 210 3224496

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share