Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1: Τα καλύτερα σημεία της Αθήνας για σουβλάκι και κεμπάπ

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα!

1 Αυγούστου 2023 08:40
5+1: Τα καλύτερα σημεία της Αθήνας για σουβλάκι και κεμπάπ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για κεμπάπ και σουβλάκι που σίγουρα αν δεν έχεις πάει θα πρέπει να τα επισκεφτείς. Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για τους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας.

Μπαρμπαδήμος

Οι μυστικές συνταγές είναι γνωστές από το 1975 για τον "Μπαρμπαδήμο" που εδώ και 4 χρόνια (όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα στον Πειραιά) έχει κάνει σχεδόν όλη την Αθήνα να παραμιλά με το κεμπάπ του - αλλά όχι μόνο αυτό. Βασισμένοι λοιπόν σε όσα έμαθαν τότε, οι άνθρωποι της επιχείρησης δημιουργούν όλα όσα απολαμβάνουμε εμείς σήμερα!

Μυρωδάτος μαϊντανός, ζουμερές ντομάτες, τραγανές πράσινες πιπεριές και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αγνό γιαουρτάκι, ψιλοκομμένο αγγουράκι και πολύ σκόρδο, αυγουλάκια, σουτζούκι και ψιλοκομμένος παστουρμάς, αποτελούν μόνο μερικά από τα υλικά που σκορπίζουν μοναδικές στιγμές γαστριμαργικής απόλαυσης!

Info: Σπαθαρη 4, Νέα Σμύρνη 171 21,

Μπαρμπαδήμος: Κεμπάπ

Ο πρίγκιπας των Εξαρχείων

Σουβλάκια υπάρχουν πολλά κι ακόμα περισσότερα σουβλατζίδικα, κανένα όμως δεν είναι σαν τον Πρίγκιπα των Εξαρχείων, που διαθέτει μοναδικές και σπάνιες γεύσεις, δίνοντας στο street food μια απόλυτα γκουρμέ διάσταση.

Ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Χριστάκης, που κατάγεται από την Φλώρινα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, είχε ως στόχο, όπως μου λέει «ένα μαγαζί με street food που να δίνει την ποιότητα των φαγητών που έχει ένα πεντάστερο εστιατόριο. Γι’ αυτό διαλέγω μόνος μου όλα τα κρέατα και τις πρώτες ύλες που βάζω στο μαγαζί».

Ο χώρος, παραδοσιακός με μοντέρνες πινελιές, και ζωντανά χρώματα δημιουργεί μια άνετη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που συμπληρώνεται από το ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού. Η απόλαυση, βέβαια, κορυφώνεται, όταν θα πάρετε στα χέρια σας τον κατάλογο!

Εδώ θα βρείτε καλαμάκια βουβαλίσια, καλαμάκια προβατίνας, ή μαύρου χοίρου, πέρα από τα κλασικά που έχουν όλα τα ψητοπωλεία, αλλά και μπιφτεκάκια από βουβαλίσια κιμά 100% που ζυμώνονται με βουβαλίσιο γάλα. Όλα τα κρέατα μπορείτε να παραγγείλετε σκέτα, σε πίτα, ή και σε σάντουιτς.

Ο Κώστας προμηθεύεται τα κρέατα αποκλειστικά από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς: τα βουβάλια έρχονται από την Κερκίνη, ο μαύρος χοίρος από τις Πρέσπες, η προβατίνα από τον Τύρναβο, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και τα εκλεκτά λουκάνικα Τζουμαγιάς από τις Σέρρες, που παρασκευάζονται στο συγκεκριμένο χωριό.

Info: Χαριλάου Τρικούπη 23, Αθήνα

Πρίγκιπας Εξαρχείων

Κώστας

Μια... επίσκεψη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρης αν δεν... χτυπήσεις ένα σουβλάκι στον «Κώστα» (με παράδοση από το 1946). Να ζητήσεις και την καυτερή κόκκινη σάλτσα!

Info: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2

Σουβλάκι ο Κώστας

Μπαϊρακτάρης

Έχει ταυτιστεί µε το παραδοσιακό σουβλάκι στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως ταβέρνα από το 1879, ενώ το 1980 πέρασε στην ιδιοκτησία του Σπύρου Μπαϊρακτάρη. Από τότε έγινε σηµείο συνάντησης πολιτικών και καλλιτεχνών – το έχουν προτιµήσει πολλοί από το διεθνές jet set (οι σχετικές φωτογραφίες που κοσµούν τους τοίχους του είναι πειστήρια της µεγάλης ιστορίας του!) και αποτελεί ακόµα απαραίτητη στάση για κάθε τουρίστα της πρωτεύουσας.

Info: Πλ. Μοναστηρακίου 2, Μοναστηράκι

Μπαϊρακτάρης σουβλάκια

Νεοκλασικό

Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη γωνία Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα, στην καρδιά της Αθήνας, ανακαλύψαµε αυτό το προσεγµένο σουβλακοπωλείο που ξεχωρίζει για τo design του αλλά πάνω απ’ όλα για την ποιότητα και την έµφαση στη λεπτοµέρεια.

Info: Καραγιώργη Σερβίας 20, Αθήνα 105 63

Νεοκλασικό σουβλάκι

Έλβις

O Elvis Presley ζει και βασιλεύει και τον... συναντάς σε ένα παλιό χασάπικο στον Κεραμεικό, που έχει μεταμορφωθεί σε σουβλατζίδικο! Περνώντας την τζαμαρία που γράφει Έλβις με ελληνικούς χαρακτήρες θα γευθείς ζουμερό και χορταστικό καλαμάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό, πλαισιωμένο φυσικά από πατατούλες και πίτες!

Info: Πλαταιών 29, Αθήνα 104 35

Σουβλάκι Έλβις

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share