Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5+1: Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για τους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας

Γεύσεις και αρώματα Ιταλίας στην Αθήνα!

12 Σεπτεμβρίου 2023 07:15
5+1: Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για τους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας τότε το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές της Αθήνας για τις πιο λαχταριστές και πρωτότυπες γεύσεις που σίγουρα θα γίνουν το επόμενο στέκι σας. Μαγαζιά που έχουν φτιαχτεί με μεράκι και περιμένουν να σας υποδεχθούν για να απολαύσετε τα εδέσματά τους. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας για κάτι πιο χαλαρό.

Pizza Capri

Εδώ η παράδοση συνδυάζεται αρμονικά με την Ιταλική κουζίνα! Η Pizza Capri λειτουργεί από το 1978, με την μετάβαση στην δεύτερη γενιά να γίνεται το 2012. Η πλειονότητα των κατοίκων του Μοσχάτου -και όχι μόνο- όπως είναι φυσικό, γνωρίζει τα λαχταριστά εδέσματα που μπορεί να δοκιμάσει στο κατάστημα.

Εάν μένεις σε κοντινή περιοχή του Μοσχάτου, έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις πίτσα από εκλεκτά υλικά, καθώς η Pizza Capri κάνει παράδοση κατ'οίκων σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Νέο Φάληρο, Ρέντη, Καμίνια και Ταύρο! Η γευστική εμπειρία όμως, είναι εξίσου μοναδική και μέσα στην μοντέρνα σάλα του καταστήματος, το οποίο συνεχίζει με το ίδιο μεράκι την μακρόχρονη παρουσία του. Το προσωπικό είναι απόλυτα φιλικό και εξυπηρετικό και θα σε βοηθήσει σε ο,τι κι αν χρειαστείς!

Πίτσα, calzone, πεϊνιρλί, μακαρόνια, σαλάτα και ποικιλία ορεκτικών συμπληρώνουν ένα παραδοσιακό και νόστιμο μενού για κάθε γούστο. Όλα τα προϊόντα του καταστήματος παρασκευάζονται καθημερινά και είναι ολόφρεσκα! Στην Pizza Capri, έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις πεϊνιρλί της αρεσκείας σου με ο,τι υλικό τραβάει η όρεξή σου!

Info: Χρυσοστόμου Σμύρνης 55, Μοσχάτο

Pizza Capri

Da Bruno

Για πάνω από 25 χρόνια σερβίρει ιταλικά πιάτα χωρίς... παρεκκλίσεις. Στο μενού του συμπεριλαμβάνονται μόνο φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά -όπως παπαρδέλες με ολόκληρο αστακό- καρπάτσιο, τόνος καπνιστός πάνω σε ρόκα με ελαιόλαδο και λεμόνι, αβοκάντο γεμιστό με γαρίδες και για το τέλος σεμιφρέντο με λεμόνι και πικραμύγδαλο.

Ακόμα μία σπεσιαλιτέ είναι το φιλέτο Alta Mira, το οποίο ψήνει στην πέτρα ο ιδιοκτήτης, κος Τσουκάρης, που έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης, το εστιατόριο έχει βραβευτεί το 2009 για την καλύτερη οινική λίστα (περιέχει 180 ετικέτες). Αν, βέβαια, το κρασάκι δεν σας δελεάζει, μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο άλλο από τα αυθεντικά ιταλικά ποτά που διαθέτει, όπως limonccelo.

Info: Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9818959

Da Bruno

Frankie

H ιταλική τρατορία είναι το νέο μέλος της οικογένειας των nice 'n' easy και συνεχίζει τη farm - to table φιλοσοφία αλλά και την κορυφαία ποιότητα. Το Frankie είναι η νέα γαστρονομική πρόταση των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη σε ένα ιστορικό κτίριο χτισμένο πριν από το 1930, στο Κολωνάκι. Στο ισόγειο θα βρείτε έναν ξυλόφουρνο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα όπου οι πελάτες μπορούν να δουν τα φρέσκα ζυμαρικά να φτιάχνονται μπροστά τους!

Απολαύστε από νωρίς το πρωί αρωματικούς καφέδες και ροφήματα, ενώ όσο προχωράει η μέρα μπορείτε να πάρετε μια γερή δόση από ιταλικές γεύσεις, όπως καλαμάρι με pesto κόκκινη κινόα και αβοκάντο, nino bergese με μανιτάρια πορτσίνι και κρασί marsalla, πίτσα με καπνιστό σολομό σάλτσα ρόκας πιπεριές και ντοματίνια.

Υπάρχουν και επιλογές gluten free και lactose free, ενώ όλα τα πιάτα είναι προσεγμένα ως προς τις θερμίδες τους. Συνοδεύστε το γεύμα σας με μία από τις δεκάδες ετικέτες με ελληνικά και ιταλικά κρασιά, ενώ για επιδόρπια σας περιμένουν λαχταριστά γλυκά, όπως calzone με πραλίνα, μασκαρπόνε και acai berries.

Info: Σκουφά 42, Κολωνάκι

Frankie: Ιταλική κουζίνα

Parlo

Δυναμικό new entry στην Ιταλική κουζίνα, το Parlo στο Νέο Ψυχικό, σ'εναν εμπνευσμένο industrial χώρο με highlights στο menu που θα ικανοποιήσουν κάθε γαστρονομική απαίτηση. Ισορροπημένες γεύσεις, γενναίες μερίδες και ποικίλες προτάσεις.

Info: Αδριανείου 25, Νέο Ψυχικό,

Parlo, Ψυχικό

Etien

Δαγκώνοντας το σοβαρό ζυμάρι του Etien και επιτρέποντας στον ουρανίσκο σου να σταθεί λίγο στην βαθιά νοστιμιά των αυθεντικών ιταλικών τυριών και αλλαντικών, μεταφέρεσαι από το Νέο Ψυχικό, σε κάποιο στενάκι της Νάπολης.

Η καλή πίτσα είναι πάντοτε καλός λόγος για μια στάση, στο συγκεκριμένο μαγαζί, όμως, όλα παίζουν ρόλο: το dusty pink χρώμα των σεπαρέ, ο μακρόστενος, ζεστός χώρος που σε κάνει να νιώθεις καλεσμένος ενός σπιτιού που μαγειρεύει για φίλους, ακόμα και τα design φωτιστικά, προσδίδουν άποψη και στιλ σε ένα απρογραμμάτιστο πλην απολαυστικό μεσημεριανό ή δείπνο, με το ταίρι ή την παρέα σου.

Info: Σολωμού 3, Νέο Ψυχικό

etien, Ψυχικό

La Strada

Το La Strada είναι ένα από τα φημισμένα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του το 1987 και αμέσως έγινε στέκι. Πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο με σπιτική κουζίνα που συνδυάζει παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με ελληνικά στοιχεία.

Λιτή πολυτέλεια, γήινες αποχρώσεις, καλά μελετημένος φωτισμός και φυσικά να σημειώσουμε πως τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να δειπνήσετε στον εξωτερικό χώρο όπου και θα σας περιμένουν φοίνικες που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία με το μαγαζί.

Τo ιταλικό εστιατόριο του Νέου Ψυχικού επιμένει στις άριστες πρώτες ύλες, θα βρείτε πολύ καλά ιταλικά προϊόντα, αλλαντικά ή τυριά. Ξεχωρίζουν οι πίτσες του, όλες με τραγανή ζύμη, όπως φτιάχνονται στη Νάπολη. Θα τις βρείτε σε ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Info: Εθ. Αντιστάσεως 107-109, Νέο Ψυχικό

La Strada, Ψυχικό

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share