Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

17+1: Τα καλύτερα καφέ της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημα σας με θέα

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα!

24 Μαΐου 2021 15:01
17+1: Τα καλύτερα καφέ της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημα σας με θέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημά σας ή το φαγητό σας με θέα. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει. Παράλληλα δείτε και τα πιο "ψαγμένα" μαγαζάκια του Μεταξουργείου με τις πιο ωραίες αυλές.

Thea Terrace Bar

Μια ανάσα από την καρδιά της ομορφότερης αθηναϊκής γειτονιάς, το πλακιώτικο Central Athens Hotel διαθέτει υπέροχη ταράτσα με τραπεζάκια που βλέπουν την Ακρόπολη από απόσταση αναπνοής –απλή μαγεία.

Thea Terrace Bar

Couleur Locale

Η νέα άφιξη στο Μοναστηράκι μας κέρδισε με την χαλαρή της διάθεση, την μεγάλη της ταράτσα και την θέα που “πιάνει” όχι μόνο την Ακρόπολη αλλά ολόκληρη την ανηφορική διαδρομή που οδηγεί στον Παρθενώνα.

Couleur Locale με θέα την Αθήνα

360 Cocktail bar

Το cocktail bar με την μεγάλη ταράτσα στην πλατεία Μοναστηρακίου προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στο κέντρο της Αθήνας – της Ακρόπολης φυσικά περιλαμβανομένης

Το 360 για καφέ και ποτό

Λουκούμι

Βρίσκεται στην πλατεία Αβησσυνίας σερβίρει φθηνό καφέ, φθηνά σνακ, φθηνά κοκτέιλ και “πλάγια” θέα στον Παρθενώνα από τη μία του πλευρά, αλλά και αφ’ υψηλού θέα στο αθηναϊκό Γιουσουρούμ ακριβώς από κάτω.

Το Λουκούμι στη Αθήνα

Υάδες

Στις Υάδες, το all day café του Αττικού Άλσους, θα βρεθείτε πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη και θα ατενίσετε την πόλη στο καταπράσινο φόντο του κήπου.

Zafiro

Επίσης, στο Αττικό Άλσος θα βρούμε το Zafiro, κατά προτίμηση φυσικά στην “αυλή”, όπου θα απολαύσετε δροσιστικό καφεδάκι κάτω από τα δέντρα με θέα την απεραντοσύνη της Αθήνας.

To Zafiron στο Αττικό Άλσος

Apolis

Το café του Άπολις στο άλσος του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τον καφέ και το πρωινό μας με απίστευτη θέα σε ολόκληρο σχεδόν το λεκανοπέδιο.

Το Apolis με καταπληκτική θέα

Terra Petra

Ανεβείτε τα σκαλιά και θα αποκαλυφθεί μπροστά σας μια ταράτσα-κήπος, με ψηλά φοινικόδεντρα, άνετα τραπέζια, έντονη μυρωδιά εσπρέσο, τροπικό ντεκόρ, χαλαρή μουσική και την πόλη “πιάτο” κάτω από τα πόδια σας.

To Terra Petra θα σε ανταμείψει με τη θέα του

Telescope

Στο Telescope απολαμβάνεις συγκλονιστική θέα προς κάθε μεριά της Αττικής, ανάλογα το μπαλκόνι ή το πλάτωμα που θα επιλέξετε να καθίσετε, ενώ αν θέλετε να φέρετε την θέα (ή τον ουρανό) λίγο πιο κοντά σας, μπορείτε να κρυφοκοιτάξετε από τα διάσπαρτα τηλεσκόπια στις βεράντες.

Θέα Δηλαβέρη

Ήσυχο, όμορφο και οικογενειακό, το café restaurant Θέα Δηλαβέρη διαθέτει μια περιποιημένη ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη, και παιδική χαρά για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά

Θέα Δεληβέρη στη Μεταμόρφωση

Vive Mar

Αγαπημένος προορισμός για καφέ και ελαφριά σνακ από νωρίς το πρωί μέχρι να πέσει ο ήλιος, το Vive Mar απλώνει τα τραπεζάκια του όσο πιο κοντά στο νερό γίνεται, για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού. Σε όποιο σημείο και αν βρείτε ελεύθερο τραπεζάκι, απολαμβάνετε ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ αν αποφασίσετε να έρθετε για καφεδάκι σχετικά αργά, θα απολαύσετε και ένα άκρως ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Vive Mar απίστευτη θέα θάλασσα

Enalio

Στην τεράστια παραλία της Λούτσας, το Enalio απλώνει τραπεζάκια και - αργότερα το καλοκαίρι – ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα και μας υποδέχεται με εξαιρετικό καφέ. Ετοιμάζει από νωρίς το πρωί σούπερ πρωινό (ψωμάκια διαφόρων ειδών, αυγά μάτια ή scrambled, γιαούρτι κ.α.) και λαχταριστά επιδόρπια για να μας… γλυκάνει – δοκιμάστε οπωσδήποτε τις βάφλες του. Όσο βραδιάζει βγάζει τον… μπαρίστικο χαρακτήρα του και σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ.

Το Enalio με θέα θάλασσα

Rocks Cafe

Καφές με θέα στο Λαύριο σε ένα από τα πλέον αγαπημένα μας cafe στην Αττική. Πάνω στην κεντρική λεωφόρο του Λαυρίου το Rocks ατενίζει το απέραντο γαλάζιο και τη Μακρόνησο από προνομιακή θέση, σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι και γλυκά και ακόμα πιο ωραίες ροκ μουσικές, από το πρωί μέχρι νωρίς το βράδι. Συχνά πυκνά διοργανώνει και θεματικά μουσικά events.

Το Rocks Cafe πάνω στη θάλασσα

Lavo Cafe & Bar

Από το Λαύριο πάμε στην εξοχική Σαρωνίδα, εκεί όπου το Lavo έχει στήσει έναν all day χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας. Από το πρωί σερβίρει καφεδάκι με σούπερ θέα στον Σαρωνικό, συνοδεία κρύων και ζεστών σνακ (σάντουιτς, ομελέτες κ.α.) και διαφόρων smoothies, ενώ το μεσημέρι σερβίρει νοστιμότατα burger και πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Το Lovo με θέα θάλασσα

Balux House Project

Ένα «σπίτι» με δωμάτια για κάθε γούστο μας υποδέχεται στη Γλυφάδα για χαλαρό καφεδάκι με θέα και άρωμα θάλασσας, αλλά και μπαρο-κατάσταση μόλις πέσει η νύχτα. Στον εξωτερικό χώρο, οι ξαπλώστρες ενδείκνυνται για ηλιόλουστες γουλιές… καφεΐνης, ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξει και το «αδερφάκι» του, το Seaside, με πιο νεανικό προσανατολισμό και εξίσου θαλασσινή αύρα

Balux με θέα θάλασσα

Taf

Όσο περιδιαβαίνεις τα γραφικά στενά στο Μοναστηράκι να εύχεσαι να βρεις μπροστά σου τη Νορμανού. Στον αριθμό 5 της οδού στεγάζεται ένα από τα ωραιότερα μέρη για να πιείς τον καφέ σου στο κέντρο. Ισορροπώντας ανάμεσα στον χώρο τέχνης και το all day café- bar το Taf έχει μια υπέροχη εσωτερική αυλή που σου προσφέρει ίσως την καλύτερη σκιά της πόλης. Μια φορά θα χρειαστεί να πας για να γίνεις θαμώνας.

Taf καφέ

Black Duck Garden

Κανείς δεν περίμενε ότι στην καρδία της Πλατείας Κλαυθμώνος θα φυτρώσει μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης προκειμένου να πιείς το καφεδάκι σου σε ένα από τα ωραιότερα all day café bars του κέντρου. Αρχοντικό κι αριστοκρατικό, σού σερβίρει μοσχομυριστό καφέ, μαζί με κολασμένες επιλογές για brunch που θα σε κάνουν να σταματήσεις τη δίαιτα που ξεκίνησες λίγες μέρες πριν.

Black Duck Garden

The Underdog

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο στην hip πλευρά που ξέρουμε ότι κρύβεις μέσα σου και πολύ καλά κάνεις εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ που αναδεικνύει κάθε γωνιά του κτιρίου, την ώρα που ο υπαίθριος χώρος του συγκαταλέγεται ξεκάθαρα στους ωραιότερους της πόλης.

Ιδανικό στέκι για τους κατατρεγμένους της Αθηναϊκής γης το Underdog προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε ποικιλίες καφέ, οι οποίες καβουρδίζονται στον χώρο μαζί με ένα λαχταριστό brunch menu, που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

The Underdog

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share